img
Doç. Dr. Aksem AKSOY

Doç. Dr. Aksem AKSOY

  • Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
  • Gıda Mühendisliği
  • Gıda Teknolojisi

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
29
Atıf
67
h-index
5
Proje
7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi (Dr) (Atatürk Üniv. Ortak), 2005, 2010
Lisans, Türkiye, Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Pr., 1993, 1998
Araştırma Alanları
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi (Dr) (Atatürk Üniv. Ortak), 2005, 2010
Lisans, Türkiye, Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Pr., 1993, 1998
Aksem AKSOY, Doktora, Bazı bitki ekstraktlarının kanatlı etlerinin raf ömrü üzerine etkisinin araştırılması, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı, 2010
İngilizce, YÖKDİL, 67, 2017
Sertifika, ISO 45001:2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemleri, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Derslikleri, Türkiye, 01-05-2019, 01-05-2019
Sertifika, İlkyardım Farkındalık Eğitimi, Tıp Fakültesi Konferans Salonu, Türkiye, 31-10-2017, 31-10-2017
Sertifika, Local Artisanal Cheeses in Turkey and the World: The Use of Geographical Indication for’xx’xx Kars K, Kafkas Üniversitesi Nejdet LELOĞLU konferans salonu, Türkiye, 15-07-2016, 17-07-2016
Sertifika, TÜBİTAK 2237-Proje Eğitimi Etkinliği, Kafkas Üniversitesi Konuk Evi, Türkiye, 17-05-2014, 19-05-2014
Kurs, KSYO Öğretim Elemanlarının İstatistik Konusunda Kapasitelerinin Geliştirilmesi, Kars Sağlık Yüksek Okulu, Türkiye, 08-02-2012, 12-02-2012
[UAK] Sağlık Bilimleri Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
2020-, Doçent, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2019-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2016-2019, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2013-2016, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2011-2013, Yardımcı Doçent, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Kars Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Türkiye
2006-2011, Öğretim Görevlisi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Kars Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Türkiye
2000-2006, Öğretim Görevlisi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Ardahan Meslek Yüksekokulu, Et Endüstrisi Pr., Türkiye
2018-, Anabilim Dalı Başkanı, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
2015-2018, Anabilim Dalı Başkanı, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
2010-2013, Bölüm Başkanı, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
Kayıt Yok
2022-2023, Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuatı, Lisans
2022-2023, Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları, Lisans
2022-2023, Süt İşleme Teknolojisi, Lisans
2022-2023, Gıda Biyokimyası, Lisans
2022-2023, Gıda Katkı Maddeleri, Lisans
2022-2023, Gıda Biyoteknolojisi, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2022-2023, Gıda Ambalajlama, Lisans
2022-2023, Peynir Teknolojisi, Lisans
2022-2023, Gıda Güvenliği ve Hijyeni, Lisans
2022-2023, Genel Mikrobiyoloji, Lisans
2022-2023, Gıda Kimyası, Lisans
2022-2023, Gıda Laboratuvarında Çalışma Prensipleri, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2021-2022, Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuatı, Lisans
2021-2022, Bitirme Projesi, Lisans
2021-2022, Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları, Lisans
2021-2022, Süt İşleme Teknolojisi, Lisans
2021-2022, Gıda Biyokimyası, Lisans
2021-2022, Gıda Katkı Maddeleri, Lisans
2021-2022, Duyusal Analiz, Lisans
2021-2022, Av Eti Hijyeni, Yüksek Lisans
2021-2022, Su Ürünleri Hijyeni ve Teknolojisi, Yüksek Lisans
2021-2022, Gıda Ambalajlama Teknikleri, Yüksek Lisans
2021-2022, Gıdalarda Duyusal Analizler, Yüksek Lisans
2021-2022, İçme Suyu Hijyeni ve Kontrolü, Yüksek Lisans
2021-2022, Gıda Kalite Kontrolü, Yüksek Lisans
2021-2022, Gıda Ambalajlama, Lisans
2021-2022, Peynir Teknolojisi, Lisans
2021-2022, Gıda Güvenliği ve Hijyeni, Lisans
2021-2022, Genel Mikrobiyoloji, Lisans
2021-2022, Gıda Kimyası, Lisans
2018-2019, Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuatı, Lisans
2018-2019, Bitirme Projesi, Lisans
2018-2019, Gıda Katkı Maddeleri, Lisans
2018-2019, Gıda Ambalajlama, Lisans
2018-2019, Gıda Kimyası, Lisans
2018-2019, Temel İşlemler, Lisans
2017-2018, Gıda Güvenliği ve Hijyeni, Lisans
2017-2018, Peynir Teknolojisi, Lisans
2017-2018, Süt İşleme Teknolojisi, Lisans
2016-2017, Gıda Kimyası, Lisans
2016-2017, Gıda Katkı Maddeleri, Lisans
Kayıt Yok
Türkiye'nin Kuzey Doğusunda Kars İl'inde tüketime sunulan kıymalık kırmızı etlerde Toxoplasma gondii'nin nested-PCR yöntemi ile belirlenmesi Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2023-2025  
Kars İl'inde Geleneksel Yöntemle Üretilen Çakmak Peyniri, Kaşar Peyniri ve Gravyer Peynirinde Yer Alan Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu, Moleküler Karakterizasyonu ve Starter Kültür Olarak Kullanım Olanakları Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2018-2020  
Süt ve Süt Ürünlerinde Aflatoksin M1 Varlığının Araştırılması Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2017-2018  
Tüketime Sunulan Balıkların Mikrobiyolojik Kalite Parametreleri İle Histamin Düzeyinin Araştırılması ve Olası Patojen Mikroorganizmaların PCR İle Belirlenmesi Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2014-2017  
Kars İlinde satışa sunulan çiğ süt ve süt ürünlerinde Listeria monocytogenes'in izolasyonu,identifikasyonu ve moleküler tekniklerle belirlenmesi Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2012-2017  
Kanatlı etlerinin raf ömrünü uzatmak amacıyla bitki ekstraktlarının kullanılabilme olanaklarının araştırılması Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2008-2011  
Bazı Bitki Ekstraktlarının Kanatlı Etlerinin Raf Ömrü Üzerine Etkisinin Araştırılması : Araştırmacı , 2008-2011
Kayıt Yok
Yıkmış, S., Demirok, N.T., AKSOY, A., Altunatmaz, S.S., Aksu, F., Aadil, R.M., Erdal, B. (2024) "Development of Ultrasound-Processed Poppy (Papaver rhoeas L.) Sherbet Enriched with Bee Bread Using Response Surface Methodology: Changes in Shelf Life", ACS Omega, 9 (0) pp. 28852-28865 [SCI Expanded] DOI   
AKSOY, A., Altunatmaz, S.S., Aksu, F., Demirok, N.T., Yazıcı, K., Yıkmış, S. (2024) "Bee Bread as a Functional Product: Phenolic Compounds, Amino Acid, Sugar, and Organic Acid Profiles", Foods, 13 (795) pp. 1-13 [SCI Expanded] DOI   
AKSOY, A., Tarhan, D., Yıkmış, S., Ercan, A.M., Altunatmaz, S.S., Aksu, F., Or, M.E. (2023) "Relationships Linking the Element, Bioactive, Hydroxymethylfurfural, Color of Kars Honeys: a Chemometric Approach", Biological Trace Element Research, 201 (0) pp. 4576-4589 [SCI Expanded] Link DOI   
AKSOY, A., SEZER, Ç., Atasever, M., ÇETİNKAYA, A., GÜLBAZ, G. (2021) "Determination of microbiological quality and histamine levels in rainbow trouts (Oncorhynchus mykiss)", J HELLENIC VET MED SOC, 72 (4) pp. 3321-3328 [SCI Expanded] Link   
AKSOY, A., SEZER, Ç. (2019) "Combined Use of Laurel Essential Oil and Vacuum Packing to Extendthe Shelf-Life of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets", Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 25 (6) pp. 779-786 [SCI] DOI    
Aksu, F., Altunatmaz, S.S., Issa, G., AKSOY, A., Aksu, H. (2019) "Prevalence of Cronobacter spp. in various foodstuffs and identification by multiplex PCR", Food Science and Technology, 39 (3) pp. 729-734 [SCI Expanded] DOI   
AKSOY, A. (2019) "Simultaneous screening of antibiotic residues in honey by biochip multi-array technology", Medycyna Weterynaryjna-Veterinary Medicine-Science and Practice, 75 (9) pp. 567-571 [SCI Expanded] DOI   
AKSOY, A., SEZER, Ç. (2019) "Evaluation of Aflatoxin M1 Presence in Raw Milk and Some Cheese Types Consumed in Kars", Kocatepe Veterinary Journal, 12 (1) pp. 39-44 [TR Dizin] DOI    
AKSOY, A., SEZER, Ç., VATANSEVER, L., GÜLBAZ, G. (2018) "Presence and Antibiotic Resistance of Listeria monocytogenes in Raw Milk and Dairy Products", Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 24 (3) pp. 415-421 [SCI Expanded] Link DOI    
AKSOY, A. (2017) "Plant Origin Natural Toxic Compounds and Food Poisoning", Türkiye Klinikleri Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Özel Dergisi, 3 (3) pp. 181-187  
SEZER, Ç., AKSOY, A., ÇELEBİ, Ö., VATANSEVER, L. (2015) "Food handlers: a bridge in the journey of enterotoxigenic MRSA in food", Journal für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit, 10 (2) pp. 123-129 [SCI Expanded] Link DOI   
AKSOY, A., SEZER, Ç., Güven, A., Duman, B.A. (2014) "The Effect of Some Natural Antimicrobial Substances on the Shelf Life of Beef.", Israel Journal of Veterinary Medicine, 69 (3) pp. 114-122 [SCI Expanded]   
SEZER, Ç., AKSOY, A., VATANSEVER, L., BİLGE, N. (2014) "Kars İlinde Satışa Sunulan Dondurmalarda Aflatoksin M1 Varlığının Belirlenmesi.", İstanbul Üniv. Vet. Fak. Derg, 40 (1) pp. 90-94 [TR Dizin]   
SEZER, Ç., AKSOY, A., ÇELEBİ, Ö., DEPREM, T., ÖĞÜN, M., BİLGE, N., VATANSEVER, L., Güven, A. (2013) "Evaluation of the quality characteristics of fermented sausages and sausage-like products sold in Kars", Eurasian Journal of Veterinary Sciences, 29 (3) pp. 143-149 [TR Dizin]   
AKSOY, A., Gülmez, M., Güven, A. (2013) "Kanatlı Kesimhanelerinde Karkas Dekontaminasyonu", Mektup Ankara, 11 (1) pp. 3-10  
AKSOY, A., SEZER, Ç., VATANSEVER, L. (2013) "Kars Piyasasında Tüketime Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi.", Harran Üniv Vet Fak Derg, 2 (1) pp. 1-5 [TR Dizin]   
AKSOY, A., Güven, A., Gülmez, M. (2011) "Bazı Bitki İnfüzyonları ve Hidrodistilatlarının Piliç Etlerinin Dekontaminasyonu ve Raf Ömrüne Etkisi", Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 17 (0) pp. 137-143 [SCI Expanded] Link DOI    
Günerhan, Y., Sülü, B., Öztürk, B., Vural, S.A., ERMUTLU, C.Ş., AKSOY, A., BÜYÜK, F. (2009) "The Effect of Kefir on the Healing of Colonic Anastomosis in Rabbits.", Kafkas Üniv Vet Fak Derg,, 15 (1) pp. 119-124 [SCI Expanded] DOI    
AKSOY, A. (2023) "Microbiological quality of goose fat produced by traditional methods", “THE 1ST INTERNATİONAL LİVESTOCK FARMİNG” CONFERENCE DEDİCATED TO THE 100TH ANNİVERSARY OF THE BIRTH OF THE NATIONAL LEADER OF AZERBAIJAN HEYDAR ALİYEV AND THE REPUBLIC OF TÜRKİYE , Azerbaycan, (Ekim 2023
AKSOY, A. (2018) "Presence of Listeria monocytogenes and antibiotic resistance in certain food products.", 1st Internatıonal Gap Agrıculture and Lıvestock Congress , (Nisan 2018
AKSOY, A., SEZER, Ç. (2018) "Presence of Staphylococcus aureus and antibiotic resistance in fermented sausage and chicken samples.", 2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies , (Nisan 2018
AKSOY, A., SEZER, Ç. (2018) "Tavuk kanat örneklerinde Listeria monocytogenes varlığı ve antibiyotik direnç profillerinin belirlenmesi", 4 th International Poultry Meat Congress , (Nisan 2018
AKSOY, A., SEZER, Ç., Atasever, M., ÇETİNKAYA, A., GÜLBAZ, G. (2017) "Kars’ta tüketime sunulan gökkuşağı alabalıklarının(Oncorhynchus mykiss) mikrobiyolojik kalite parametrelerinin belirlenmesi", 7. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ , Türkiye, (Ekim 2017
AKSOY, A. (2016) "Determining of the presence of Listeria monocytogenes and antibiotic resistance of Listeria species in milk and milk products presented for consumption", International Congress on Food of Animal Origin , (Kasım 2016
SEZER, Ç., AKSOY, A., VATANSEVER, L. (2014) "The investıgatıon of enterotoxigenic staphylococcus aureus in raw milk and milk products", 2nd International Congress on Food Technology , (Kasım 2014
SEZER, Ç., AKSOY, A., VATANSEVER, L. (2014) "Investigation of Enterotoxigenic Staphylococcus aureus in Kitchen of Catering", International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE) , (Ekim 2014
AKSOY, A., GÜLBAZ, G., SEZER, Ç. (2013) "Tüketime Sunulan Çiğ Süt ve Süt Ürünlerinde Listeria monocytogenes’in varlığının Belirlenmesi", TGDF, Gıda Kongresi , Türkiye, (Kasım 2013
AKSOY, A., SEZER, Ç., Aydın, B.D., Güven, A. (2013) "Bazı Doğal Antimikrobiyal Etkili Maddelerin Sığır Etinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi", V. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi. , Türkiye, (Nisan 2013
SEZER, Ç., AKSOY, A., ÇELEBİ, Ö., DEPREM, T., ÖĞÜN, M., BİLGE, N., VATANSEVER, L. (2010) "Kars İlinde Kasaplarda Satışa Sunulan Fermente Sucukların Kalite Özelliklerinin İncelenmesi", IV. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Türkiye, (Ekim 2010
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: Diğer Uluslararası, F: TR Dizin, G: Uluslararası Kitap, H: Ulusal Kitap, I: Diğer Ulusal, J: Toplam
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Kafkas Üniversitesi
2010 - 2021 17
Kafkas Üniversitesi
2010 - 2018 8
Kafkas Üniversitesi
2013 - 2021 4
Sema Sandıkçı Altunatmaz
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa
2019 - 2024 4
Filiz Aksu
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa
2019 - 2024 4
Kafkas Üniversitesi
2010 - 2014 3
Kafkas Üniversitesi
2010 - 2015 3
Abamüslüm Güven
-
2011 - 2013 3
Seydi Yıkmış
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
2023 - 2024 3
Kafkas Üniversitesi
2017 - 2021 2
Kafkas Üniversitesi
2010 - 2013 2
Kafkas Üniversitesi
2010 - 2013 2
Aysel Güven
Başkent Üniversitesi
2013 - 2014 2
Murat Gülmez
-
2011 - 2013 2
Nazan Tokatlı Demirok
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
2024 2
Mustafa Atasever
Atatürk Üniversitesi
2017 - 2021 2
Kafkas Üniversitesi
2009 1
Kafkas Üniversitesi
2009 1
Kemal Yazıcı
-
2024 1
Mehmet Erman Or
-
2023 1
Barış Öztürk
Biruni Üniversitesi
2009 1
Berna Erdal
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
2024 1
Harun Aksu
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa
2019 1
Duygu Tarhan
-
2023 1
Alev Meltem Ercan
-
2023 1
Barlas Sülü
-
2009 1
Berna Aydın Duman
-
2014 1
Berna Duman Aydın
-
2013 1
Ghassan Issa
-
2019 1
Rana Muhammad Aadil
-
2024 1
Sevil Atalay Vural
-
2009 1
Yusuf Günerhan
-
2009 1
2024 için Puan Bazlı Sıralamalar
Sıra (Araştırma Alanı İçinde)
456.
55039 araştırmacı içinde
Sıra (Temel Alan İçinde)
456.
39869 araştırmacı içinde
Sıra (Bilim Alanı İçinde)
4.
69 araştırmacı içinde
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Tıp ve Sağlık Bilimleri 55039
YÖKSİS Temel Alan Sağlık Bilimleri Temel Alanı 39869
YÖKSİS Bilim Alanı Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi 69
Anahtar Kelimeler -
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 50 5 7 70 130 0 50 0 55 100
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) 890 . 909 . 931 . 858 . 788 . - 977 . - 809 . 456 .
Sıra (Temel Alan İçinde) 890 . 909 . 931 . 858 . 788 . - 977 . - 808 . 456 .
Sıra (Bilim Alanı İçinde) 18 . 29 . 33 . 18 . 10 . - 26 . - 19 . 4 .
Toplam Yayın 1 1 2 4 4 0 1 0 2 2
Toplam Makale 1 0 1 1 4 0 1 0 1 2
Toplam Kitap 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Toplam Bildiri 0 1 1 3 0 0 0 0 1 0
Makale (SCI) 1 0 0 1 2 0 1 0 1 2
Makale (Uluslararası) 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0
Makale (Ulusal) 0 0 1 0 1 0 0 0 0 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Bildiri (Uluslararası) 0 1 0 3 0 0 0 0 1 0
Bildiri (Ulusal) 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri