img
Doç. Dr. Asya ÇETİNKAYA

Doç. Dr. Asya ÇETİNKAYA

  • Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
  • Gıda Mühendisliği
  • Gıda Bilimleri

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
50
Atıf
99
h-index
5
Proje
7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi (Dr), 2008, 2012
Yüksek Lisans, Türkiye, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Üretimi (Yl) (Tezli), 1998, 2001
Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 1984, 1988
Araştırma Alanları
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi (Dr), 2008, 2012
Yüksek Lisans, Türkiye, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Üretimi (Yl) (Tezli), 1998, 2001
Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 1984, 1988
Asya ÇETİNKAYA, Yüksek Lisans, Kars ilinde tüketime sunulan çiğ süt ve beyaz peynirlerde yersinea türlerinin araştırılması, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı, 2001
İngilizce, YÖKDİL, 81, 2018
Sertifika, Asya Çetinkaya, Kafkas Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi, 28-05-2022, 29-05-2022
Sertifika, Asya Çetinkaya, Kafkas Üniversitesi ,Mühendislik Mimarlık Fakültesi, 27-05-2022, 27-05-2022
Kongre Düzenleme, Asya Çetinkaya, On-line https://gidakongresi2022.org/kongre-programi, 19-10-2022, 21-10-2022
Sertifika, İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Yürütümüne İlişkin İşveren veya İşveren Vekili Eğitim Tamamla, Aanadolu Üniversitesi, Merkezi sınav., Türkiye, 10-09-2018
Kongre Düzenleme, Asya Çetinkaya, Barselona/İspanya, 24-08-2018, 26-08-2018
Sertifika, İlkyardım Farkındalık Eğitimi, KafkasÜinversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu, Kars, 31-10-2017, 31-10-2017
Sertifika, Mühendislik Dekanları Konseyi, Başkent Ünversitesi, Ankara, 28-03-2017, 28-03-2017
Sertifika, ISO 19011 TETKİK EĞİTİM SERTİFİKASI, Kafkas Üniversitesi Konukevi, 28-05-2011, 29-05-2011
[UAK] Sağlık Bilimleri Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
2023-, Doçent, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2018-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2015-, Yardımcı Doçent, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2013-2015, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Türkiye
1998-2013, Öğretim Görevlisi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Kars Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Türkiye
2016-2019, Fakülte Kurulu Üyeliği, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
2016-2019, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
2016-2018, Dekan Yardımcısı, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
2016-, Anabilim Dalı Başkanı, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
2015-2019, Bölüm Başkanı, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
2015-2019, Erasmus Koordinatörü, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
2015-2018, Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
2014-2015, Bölüm Başkanı, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
2013-2013, Bölüm Başkan Yardımcısı, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
Kayıt Yok
2021-2022, Seçmeli Ders (Baharat Teknolojisi), Lisans
2021-2022, Proses Kontrol, Lisans
2021-2022, GIDA MÜHENDİSİLİĞİ TASARIMI I, Lisans
2021-2022, Malzeme Bilimi, Lisans
2021-2022, Meyve Sebze İşleme Teknolojisi, Lisans
2021-2022, Yağ işleme Teknolojisi, Lisans
2021-2022, Gıda Mühendisliğine Giriş, Lisans
2021-2022, Özel Gıdalar Teknolojisi, Lisans
2020-2021, Temel İşlemler, Lisans
2020-2021, Hububat Teknolojisi, Lisans
2020-2021, Gıda Biyoteknolojisi, Lisans
2020-2021, Teknik Beceri II, Lisans
2020-2021, Teknik Beceri I, Lisans
2020-2021, GIDA MÜHENDİSİLİĞİ TASARIMI II, Lisans
2020-2021, Özel Gıdalar Teknolojisi, Lisans
2020-2021, GIDA MÜHENDİSİLİĞİ TASARIMI I, Lisans
2020-2021, Beslenme, Lisans
2020-2021, Seçmeli (Baharat Teknolojisi), Lisans
2020-2021, Malzeme Bilimi, Lisans
2020-2021, Proses Kontrol, Lisans
2020-2021, Meyve Sebze İşleme Teknolojisi, Lisans
2020-2021, Yağ işleme Teknolojisi, Lisans
2020-2021, Gıda Mühendisliğine Giriş, Lisans
2019-2020, Proses kontrol, Lisans
2019-2020, Gıda Mühendisliği Tasarım I, Lisans
2019-2020, Meyve sebze işleme teknolojisi, Lisans
2019-2020, Yağ işleme Teknolojisi, Lisans
2019-2020, Malzeme Bilimi, Lisans
2019-2020, Gıda Mühendisliğine giriş, Lisans
2018-2019, Gıda Biyoteknolojisi, Lisans
2018-2019, Beslenme, Lisans
2018-2019, Gıda Mühendisliği Tasarım II, Lisans
2018-2019, Hububat teknolojisi, Lisans
2018-2019, Teknik beceri I, Lisans
2018-2019, İş güvenliği ve meslek etiği, Lisans
2018-2019, Gıda Mühendisliği tasarım I, Lisans
2018-2019, Proses Kontrol, Lisans
2018-2019, Meyve sebze işleme teknolojisi, Lisans
2018-2019, Yağ işleme teknolojisi, Lisans
2018-2019, Gıda Mühendisliğine Giriş, Lisans
2017-2018, Meyve sebze işleme teknolojisi, Lisans
2017-2018, Yağ işleme teknolojisi, Lisans
2017-2018, Gıda Mühendisliğine giriş, Lisans
2017-2018, Gıda Biyoteknolojisi, Lisans
2017-2018, Beslenme, Lisans
2016-2017, Gıda Mühendisliğine giriş, Lisans
2016-2017, Beslenme, Lisans
2016-2017, İşlenmemiş gıdalarda biyokimyasal değişimler, Lisans
2015-2016, Gıda Mühendisliğine Giriş, Lisans
Kayıt Yok
Bebek Mamaları ve Pirinç Unlarının Bazı Mikrobiyal Patojenler C sakazakii ve Okratoksin A VarlığıAçısından Değerlendirilmesi Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2019-2020  
Kars İl'inde Geleneksel Yöntemle Üretilen Çakmak Peyniri, Kaşar Peyniri ve Gravyer Peynirinde Yer Alan Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu, Moleküler Karakterizasyonu ve Starter Kültür Olarak Kullanım Olanakları Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2018-2020  
Türkiyede önemli yerel şarap üretim bölgelerine özel üzüm çeşitleri şıralarında ve doğal olarak fermente edilmiş şaraplarında Saccharomyces haricinde kalan (non-Saccharomyces) ve Saccharomyces mayaların çeşitliliği: Tespit, miktar belirleme, tanı, teknolo TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Araştırmacı , 2018-2020  
Geleneksel Yöntem İle Üretilen Kars Gravyer Peynirinde Olgunlaştırma Günlerinin Yağ Asidi Kompozisyonu ve Kolesterol Düzeyi Üzerine Etkisi Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2017-2018  
Kars Gravyer Peynirinin Aroma Profilinin Belirlenmesi Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2015-2016  
Tüketime Sunulan Balıkların Mikrobiyolojik Kalite Parametreleri İle Histamin Düzeyinin Araştırılması ve Olası Patojen Mikroorganizmaların PCR İle Belirlenmesi Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2014-2017  
Kaşar Peynirinde Farklı Tuzlama ve Muhafaza Yöntemlerinin Peynirin Kalitesi Üzerine Etkisi Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2012-2013  
Kayıt Yok
ÇETİNKAYA, A. (2023) "Kars deyince akla peynir, peynir deyince Kars Kaşarı gelir", YuciDERGİ, (3) pp. 176-185 [TR Dizin]  
ÇETİNKAYA, A. (2023) "Isolation and Identification of Lactic Acid Bacteria from Homemade Natural Pickles", Corpus Journal of Dairy and Veterinary Science (CJDVS), 4 (2) pp. 1-4 Link DOI  
ÇETİNKAYA, A., GÜLBAZ, G. (2022) "Physicochemical and microbiological properties of Kavılca Bulgur (A traditional cereal product of Turkey)", Emirates Journal of Food and Agriculture, 34 (11) pp. 931-937 [SCI Expanded] Link DOI  
AKSOY, A., SEZER, Ç., Atasever, M., ÇETİNKAYA, A., GÜLBAZ, G. (2021) "Determination of microbiological quality and histamine levels in rainbow trouts (Oncorhynchus mykiss)", J HELLENIC VET MED SOC, 72 (4) pp. 3321-3328 [SCI Expanded] Link  
ÇETİNKAYA, A. (2021) "KARS PİYASASINDA SATIŞA SUNULAN YOĞURT, BEYAZ PEYNİR VE KARS KAŞAR PEYNİRLERİNİN FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ", GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 46 (5) pp. 1233-1242 [TR Dizin] DOI    
ÇETİNKAYA, A. (2021) "A Research on Determination of Some Properties of Butter Made from Creams Extracted from Whey and Milk", European Journal of Agriculture and Food Sciences, 3 (4) pp. 19-24 Link DOI  
ÇETİNKAYA, A., Kaban, G. (2021) "Some quality properties and volatile compound profile of Ardahan Tel cheese, a traditional cheese in Turkey", Ukrainian Journal of Food Science, 9 (1) pp. 18-29 Link DOI  
Öngel, I.V., Özçakmak, S., Tekin, A., Yılmaz, S., Heshmati, B., Uçkun, O., ÇETİNKAYA, A. (2021) "Evaluation of Food Safety of Commercial Baby Foods according to Legal Regulations", European Journal of Agriculture and Food Sciences, 3 (5) pp. 72-80 DOI   
ÇETİNKAYA, A. (2020) "Effect of Different Preservation and Salting Methods on Some Volatile Compounds and Sensory Properties of Kashar Cheese", Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 26 (3) pp. 435-444 [SCI Expanded] Link DOI   
ÇETİNKAYA, A., Öz, F. (2020) "The effect of wheat germ on the chemical properties and fatty acids of white cheese during the storage time.", Food Science Nutrition, 8 (2) pp. 915-920 [SCI Expanded] DOI   
ÇETİNKAYA, A., Öz, F. (2019) "Composition and microbiological analysis for quality evaluation of Kars Gravyer cheese: influence of ripening period", Food Science and Technology, 39 (4) pp. 1052-1058 [SCI Expanded]   
ÇETİNKAYA, A. (2019) "Determination of changes during storage in chemical and microbial compositions of yoghurts made from buffalo milk and buffalo and cow milk mixtures.", ARCHIVOS LATINOAMERICANOS DE NUTRICION, 69 (2) pp. 89-98 [SCI Expanded]   
ÇETİNKAYA, A. (2019) "Chemical and microbiological properties of kavut flour produced in some regions of Turkey", International Journal of Food and Nutrition Research, 2 (17) pp. 1-8 DOI  
Özçakmak, S., ÇETİNKAYA, A., Çetinkaya, A. (2018) "The Use of Terms for Agricultural Products and Foodstuffs According to Turkish Food Codex Regulations", Scollars Bulletin, 4 (7) pp. 545-550 DOI  
ÇETİNKAYA, A., Öz, F. (2018) "Changes in cholesterol and free fatty acid content of Kars Gravyer Cheese (A Turkish dairy product produced by the traditional method).", Ukrainian Food Journal, 7 (4) pp. 409-420 [ESCI] DOI  
Özçakmak, S., ÇETİNKAYA, A. (2018) "The presence of Cronobacter sakazakii, Enterobacteriaceae spp. and Ochratoxin-A in Infant Rice-based formula and milled rice products", Hittite Journal of Science and Engineering, 5 (2) pp. 85-90 [TR Dizin] DOI   
ÇETİNKAYA, A., Özçakmak, S. (2017) "Specification of Mineral Composition, Heavy Metal Content, Microbiological Characteristics of a Traditional Anatolian Cheese-Aho Cheese", Scholars bulletin, 3 (12) pp. 655-661 DOI  
ÇETİNKAYA, A., Kaban, G. (2017) "A View on Volatile Compounds of Kars Gruyere Cheese,a Traditional Cheese in Turkey", American Journal of Food Science and Technology,, 5 (1) pp. 6-10 DOI   
ÇETİNKAYA, A., AKBABA, G.B., Özçakmak, S., GÜLBAZ, G. (2016) "MINERAL AND HEAVY METAL CONTENT IN CAMİ BOĞAZI CHEESE ON SALE IN TRABZON TURKEY", GIDA, 41 (5) pp. 317-321 [TR Dizin]   
Özçakmak, S., ÇETİNKAYA, A. (2015) "HACCP Sistemi Uygulaması ile Fındık Küspesindeki Aflatoksinin Kontrolü", BAÜ Fen Bil. Enst. Dergisi, 17 (2) pp. 1-14 [TR Dizin]  
ÇETİNKAYA, A., Atasever, M. (2015) "The Effect of Different Salting and Preservation Techniques of Kaşar Cheese on Cheese Quality", TURKISH JOURNAL OF VETERINARY ANIMAL SCIENCES, 39 (5) pp. 621-628 [SCI Expanded] DOI   
Kunduhoğlu, B., Elçioğlu, Ö., Gezginç, Y., Akyol, İ., Pilatin, S., ÇETİNKAYA, A. (2012) "Genotypic identification and technological characterization of lactic acid bacteria isolated from traditional Turkish Kargi tulum cheese", African Journal of Biotechnology, 11 (28) pp. 7218-7226 DOI  
Kunduhoğlu, B., Pilatin, S., ÇETİNKAYA, A. (2010) "Kars Çakmak Peynirinin bazı mikrobiyolojik ve kimyasal Özellikleri", Dünya Gıda, 4 (0) pp. 73-79  
ÇETİNKAYA, A. (2010) "Kafkas Üniversitesi Öğrencilerinin İçme Sütü ve Süt Ürünlerini Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi", Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, 5 (2) pp. 73-84 [TR Dizin]   
Yaman, H., Elmalı, M., KARADAĞOĞLU, G., ÇETİNKAYA, A. (2006) "Prediction of Consumer Acceptability of Flavoured Youghurts by Sensory Measures in Turkey", Pakistan J.of Nutrition, 5 (1) pp. 93-96 DOI  
ÇETİNKAYA, A., Yaman, H., Elmalı, M., KARADAĞOĞLU, G. (2006) "Kars Gravyer Peyniri", Gıda, 22 (10) pp. 39-40  
ÇETİNKAYA, A., Elmalı, M., KARADAĞOĞLU, G., Yaman, H. (2006) "Kars Karın Kaymağı", Gıda, 21 (10) pp. 62-63  
Yaman, H., Elmalı, M., KARADAĞOĞLU, G., ÇETİNKAYA, A. (2006) "Observations of Kefir Grains and Their Structure From Different Geographical Regions Turkey and Germany", Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, 1 (1) pp. 11-15 [TR Dizin]   
Yaman, H., Elmalı, M., KARADAĞOĞLU, G., ÇETİNKAYA, A. (2005) "A Preliminary Study of Kashar Chesee and Its Organoleptic Qualities Maturated in Bee Wax", Internet Journal of Food Safety, 6 (0) pp. 1-4  
ÇETİNKAYA, A., Elmalı, M., KARADAĞOĞLU, G., Yaman, H. (2005) "Kars kremalı kurut", GIDA, 20 (9) pp. 63-67  
ÇETİNKAYA, A., Güven, A. (2001) "Kars İlinde tüketime sunulan çiğ süt ve beyaz peynirlerde Yersinia türlerinin araştırılması", Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 7 (2) pp. 135-142 [TR Dizin]   
Gülmez, M., Güven, A., ÇETİNKAYA, A. (2001) "Kars ta Tüketime Sunulan Taze ve Salamura Beyaz Peynirlerin Bazı Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özellikleri", Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 7 (1) pp. 55-62 [TR Dizin]   
ÇETİNKAYA, A., GÜLBAZ, G. (2021) "KARS’TA SATIŞA SUNULAN KÖFTELERİN MİKROBİYOLOJİK KALİTESİ", FFSPGP-2021 International Conference , (pp. 200-204), Lankeran, Azerbaycan, (Aralık 2021
GÜLBAZ, G., ÇETİNKAYA, A. (2021) "KARS’TA TÜKETİME SUNULAN BAZI SÜT ÜRÜNLERİNİN MİKROBİYOLOJİK KALİTESİNİN ARAŞTIRILMASI", BLACK SEA SUMMIT 7th INTERNATIONAL APPIED SCIENCES CONGRESS , (pp. 16-17), Ordu, Türkiye, (Eylül 2021
ÇETİNKAYA, A. (2019) "Peyniraltı Suyundan Yapılan Tereyağlarının Aroma Karekterizasyonu", VIII. ULUSAL II. ULUSLARARASI VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ , Antalya/Kemer, Türkiye, (Ekim 2019
ÇETİNKAYA, A., GÜLBAZ, G. (2018) "Specification of some properties of Skin Tulum cheese produced by traditional methods", “V. INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY CONGRESS OF EURASIA”. , (pp. 592-599), Barcelona, İspanya, (Ekim 2018
ÇETİNKAYA, A. (2017) "Identification of Lactobacilli Isolated From Homemade Pickles", IV. IMCOFE International Multidisciplinary Congress of Eurasia , (pp. 98), Roma, İtalya, (Kasım 2017
ÇETİNKAYA, A. (2017) "The Determination Of Mineral Substance And Heavy Metal Contents WithMicrobiological Properties Of Giresun Uzayan, A Traditional AnatolianCheese", IV. IMCOFE, International Multıdiciplinary Congress of Eurasia , (pp. 61-66), Roma, İtalya, (Kasım 2017 
ÇETİNKAYA, A. (2014) "Kars Gravyer Peyniri", I.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , (pp. 16-17), Van, Türkiye, (Eylül 2014
ÇETİNKAYA, A. (2014) "Karın Kaymağı", 1.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , (pp. 15), Van, Türkiye, (Nisan 2014
ÇETİNKAYA, A. (2014) "Kars Kremalı Kurut", I.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , (pp. 14), Van, Türkiye, (Nisan 2014
ÇETİNKAYA, A., Atasever, M. (2013) "Farklı Ambalajlama yöntemlerinin Kaşar peyniri Üretiminde Kullanılması Sözlü bildiri", 5. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi. , (pp. 21-22), Antalya, Türkiye, (Nisan 2013
ÇETİNKAYA, A., Atasever, M. (2013) "Farklı tuzlama yöntemlerinin Kaşar peyniri Üretiminde Kullanılması Sözlü bildiri", 5. Veteriner Gıda Hijyeni Kongres , (pp. 23-24), Antalya, Türkiye, (Nisan 2013
Aydın, S., ÇETİNKAYA, A., Emre, B. (2010) "Kars İlinde Üretilen İnek Sütlerinin Bazı Kimyasal Özellikleri Sözlü sunum", Ulusal Meslek Yüksekokulu Öğrenci Sempozyumu , (pp. 29), Düzce, Türkiye, (Ekim 2010
ÇETİNKAYA, A. (2009) "Artvin Eridik Peyniri", II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , (pp. 717-718), Van, Türkiye, (Mayıs 2009
ÇETİNKAYA, A., Elmalı, M., Yaman, H., KARADAĞOĞLU, G. (2009) "Tandırda Kaz Çekmesi", II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , Van, Türkiye, (Mayıs 2009
ÇETİNKAYA, A. (2022) "Dünden Bugüne Peynirlerimiz", İstanbul/Türkiye : Creavizyon İletişim Dan. Tanıtım ve Yayıncılık Tic.Ltd.Şti, ISBN: 978-605-72976-0-0 
ÇETİNKAYA, A. (2005) "yöresel peynirlerimiz", Türkiye : abp-Academic Book Production, ISBN: 975-921-83-09-05 
ÇETİNKAYA, A., Atasever, M. (2022) "Türk Mutfağında Kars Peynirleri", Kitap: TÜRKİYE’NİN MUTFAK SOSYOLOJİSİ, İstanbul/Türkiye : Çalış Ofset Matbaacılık Ltd. Şti, Bölüm Sayfaları: 409 / 423, ISBN: 978-605-71060-7-0 
ÇETİNKAYA, A., Atasever, M. (2019) "Geleneksel Bir Peynir: Kars Gravyer Peyniri", Kitap: Türkiye Klinikleri Gıda Bilimleri - Özel Konular, Ankara/Türkiye : Ortadoğu Reklam Tanıtım Yayıncılık Turizm Eğitim İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Bölüm Sayfaları: 1 / 240, ISBN: 978-605-7597-80-9 
Kayıt Yok
Kayıt Yok
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Food science and Tecnology, 2017
(Ulusal - Bilimsel Dergi) Tarım Bililmleri Dergisi, 2017
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Food Chemistry, 2017
(Ulusal - Bilimsel Dergi) Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bililmleri Dergisi, 2017
Üye, Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimler Dergisi, 2016-
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: Diğer Uluslararası, F: TR Dizin, G: Uluslararası Kitap, H: Ulusal Kitap, I: Diğer Ulusal, J: Toplam
Sıra Yayın A B C D E F G H I J
1 Kafkas Üniversitesi Öğrencilerinin İçme Sütü ve Süt Ürünlerini Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi 0 0 0 1 0 19 0 0 0 20
2 Observations of Kefir Grains and Their Structure From Different Geographical Regions Turkey and Germany 9 0 0 2 0 0 0 0 0 11
3 Genotypic identification and technological characterization of lactic acid bacteria isolated from traditional Turkish Kargi tulum cheese 5 0 0 2 1 0 0 0 0 8
4 yöresel peynirlerimiz 3 0 0 1 0 2 1 0 0 7
5 The Effect of Different Salting and Preservation Techniques of Kaşar Cheese on Cheese Quality 6 0 0 0 0 0 0 0 0 6
6 Composition and microbiological analysis for quality evaluation of Kars Gravyer cheese: influence of ripening period 2 0 0 3 0 0 0 0 0 5
7 Changes in cholesterol and free fatty acid content of Kars Gravyer Cheese (A Turkish dairy product produced by the traditional method). 1 0 0 1 1 1 0 0 0 4
8 Chemical and microbiological properties of kavut flour produced in some regions of Turkey 0 0 0 0 0 4 0 0 0 4
9 Kars İlinde Üretilen İnek Sütlerinin Bazı Kimyasal Özellikleri Sözlü sunum 0 0 0 0 0 4 0 0 0 4
10 MINERAL AND HEAVY METAL CONTENT IN CAMİ BOĞAZI CHEESE ON SALE IN TRABZON TURKEY 2 0 0 0 1 1 0 0 0 4
11 A Preliminary Study of Kashar Chesee and Its Organoleptic Qualities Maturated in Bee Wax 2 0 0 0 0 1 0 0 0 3
12 Evaluation of Food Safety of Commercial Baby Foods according to Legal Regulations 1 0 0 0 1 1 0 0 0 3
13 KARS PİYASASINDA SATIŞA SUNULAN YOĞURT, BEYAZ PEYNİR VE KARS KAŞAR PEYNİRLERİNİN FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ 0 0 0 0 0 3 0 0 0 3
14 The effect of wheat germ on the chemical properties and fatty acids of white cheese during the storage time. 1 0 0 1 1 0 0 0 0 3
15 HACCP Sistemi Uygulaması ile Fındık Küspesindeki Aflatoksinin Kontrolü 1 0 0 0 0 1 0 0 0 2
16 Physicochemical and microbiological properties of Kavılca Bulgur (A traditional cereal product of Turkey) 1 0 0 0 1 0 0 0 0 2
17 Türkiye Klinikleri Gıda Bilimleri - Özel Konular 1 0 0 0 0 1 0 0 0 2
18 A Research on Determination of Some Properties of Butter Made from Creams Extracted from Whey and Milk 1 0 0 0 0 0 0 0 0 1
19 Determination of changes during storage in chemical and microbial compositions of yoghurts made from buffalo milk and buffalo and cow milk mixtures. 1 0 0 0 0 0 0 0 0 1
20 Effect of Different Preservation and Salting Methods on Some Volatile Compounds and Sensory Properties of Kashar Cheese 0 0 0 0 1 0 0 0 0 1
21 Kars kremalı kurut 0 0 0 0 0 1 0 0 0 1
22 Kars ta Tüketime Sunulan Taze ve Salamura Beyaz Peynirlerin Bazı Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özellikleri 0 0 0 0 0 1 0 0 0 1
23 Prediction of Consumer Acceptability of Flavoured Youghurts by Sensory Measures in Turkey 0 0 0 0 0 1 0 0 0 1
24 Some quality properties and volatile compound profile of Ardahan Tel cheese, a traditional cheese in Turkey 0 0 0 0 1 0 0 0 0 1
25 The presence of Cronobacter sakazakii, Enterobacteriaceae spp. and Ochratoxin-A in Infant Rice-based formula and milled rice products 0 0 0 0 0 1 0 0 0 1
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Kafkas Üniversitesi
2005 - 2009 7
Hilmi Yaman
Adnan Menderes Üniversitesi
2005 - 2009 7
Mehmet Elmalı
Mustafa Kemal Üniversitesi
2005 - 2009 7
Kafkas Üniversitesi
2016 - 2022 6
Mustafa Atasever
Atatürk Üniversitesi
2013 - 2022 6
Sibel Özçakmak
-
2015 - 2018 5
Abamüslüm Güven
-
2001 2
Sevil Pilatin
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
2010 - 2012 2
Buket Kunduhoğlu
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
2010 - 2012 2
Fatih Öz
Atatürk Üniversitesi
2019 - 2020 2
-
2021 1
-
2021 1
Kafkas Üniversitesi
2016 1
Yekta Gezginç
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
2012 1
İsmail Akyol
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
2012 1
Sibel Özçakmak
-
2021 1
Seda Yılmaz
-
2021 1
Ali Tekin
-
2021 1
Güzin Kaban
Atatürk Üniversitesi
2017 1
Murat Gülmez
Çağ Üniversitesi
2001 1
Işıl Var Öngel
-
2021 1
Asya Çetinkaya
-
2018 1
Bayrakçı Emre
-
2010 1
Behzad Heshmati
-
2021 1
Fatih Öz
-
2018 1
Güzin Kaban
-
2021 1
Okşan Uçkun
-
2021 1
Özlem Elçioğlu
-
2012 1
Sinem Aydın
-
2010 1
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Tıp ve Sağlık Bilimleri 55039
YÖKSİS Temel Alan Sağlık Bilimleri Temel Alanı 39869
YÖKSİS Bilim Alanı Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi 69
Anahtar Kelimeler Süt Teknolojisi, Gıda Teknolojileri, Gıda Bilimi
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 54 15 45 44 157 100 125 190 24 0
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) 886 . 899 . 893 . 884 . 761 . 822 . 902 . 753 . 840 . -
Sıra (Temel Alan İçinde) 886 . 899 . 893 . 884 . 761 . 822 . 902 . 753 . 839 . -
Sıra (Bilim Alanı İçinde) 17 . 24 . 21 . 24 . 7 . 14 . 15 . 7 . 23 . -
Sıra (Anahtar Kelime (1)) - - - - - - - - - -
Sıra (Anahtar Kelime (2)) - - - - - - - - - -
Sıra (Anahtar Kelime (3)) - - - - - - - - - -
Toplam Yayın 2 1 4 4 5 2 7 3 2 0
Toplam Makale 2 1 2 3 3 2 5 1 2 0
Toplam Kitap 0 0 0 0 1 0 0 2 0 0
Toplam Bildiri 0 0 2 1 1 0 2 0 0 0
Makale (SCI) 1 0 0 0 2 2 1 1 0 0
Makale (Uluslararası) 0 0 2 2 1 0 3 0 1 0
Makale (Ulusal) 1 1 0 1 0 0 1 0 1 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 1 0 0 1 0 0
Bildiri (Uluslararası) 0 0 2 1 0 0 2 0 0 0
Bildiri (Ulusal) 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri