img
Prof. Dr. Çiğdem SEZER

Prof. Dr. Çiğdem SEZER

  • Veteriner Fakültesi
  • Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı
  • Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Üretimi

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
54
Atıf
211
h-index
9
Proje
14
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi (Dr) (Atatürk Üniv. Ortak), 2003, 2007
Yüksek Lisans, Türkiye, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Üretimi (Yl) (Tezli), 2000, 2003
Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 1995, 1999
Araştırma Alanları
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi (Dr) (Atatürk Üniv. Ortak), 2003, 2007
Yüksek Lisans, Türkiye, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Üretimi (Yl) (Tezli), 2000, 2003
Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 1995, 1999
Çiğdem SEZER, Doktora, Gıdalardan izole edilen laktik asit bakterilerinin bakteriyosin üretme yeteneklerinin araştırılması, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı, 2007
Çiğdem SEZER, Yüksek Lisans, Kefirde laktik asit bakterilerinin tür düzeyinde araştırılması, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı, 2003
İngilizce, ÜDS, 67, Güz, 2008
Kayıt Yok
[UAK] Sağlık Bilimleri Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
2022-, Profesör, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı Bölümü, Türkiye
2016-, Doçent, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı Bölümü, Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkiye
2008-, Yardımcı Doçent, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı Bölümü, Türkiye
2005-2008, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı Bölümü, Türkiye
2001-2005, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni ve Teknolojisi (Dr), Türkiye
Kayıt Yok
Gamze Karaşal, Yüksek Lisans, Gıda Güvenliği Araştırma Laboratuvarında Risk Değerlendirmesi, Kafkas Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman)
Nur Karabulutlu, Yüksek Lisans, Pilot süt fabrikasında farklı risk analiz yöntemlerinin karşılaştırılmalı olarak değerlendirilmesi, Kafkas Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Disiplinlerarası İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman)
Enes Kavrut, Doktora, Hazır köftelerde yenilebilir film ambalajlamanın escherichia coli o157: H7 üzerine antimikrobiyal etkisi, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman)
Zeynep Cankurt, Yüksek Lisans, Çoklu Antibiyotik Dirençliği Gösteren Mikroorganizmalara Karşı Balın Antimikrobiyal Etkisinin Araştırılması, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni ve Üretimi Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman)
Semia Betül Mert, Yüksek Lisans, Hazır yemek mutfağında gıda personeli hijyen algısının gıda güvenliği ve halk sağlığı üzerine etkisinin araştırılması, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı, 2019, (Asıl Danışman)
Şükrü Topuk, Yüksek Lisans, Kars gravyer peynirlerinin kalitelerinin araştırılması, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Diğer, 2014, (Asıl Danışman)
Zeliha Koplay, Doktora, Sığır eti raf ömrü üzerine karanfil uçucu yağı ve nisinin etkisinin araştırılması, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı, 2012, (Asıl Danışman)
2016-2017, UZMANLIK ALAN DERSİ, Yüksek Lisans
2016-2017, SÜT BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ, Yüksek Lisans
2016-2017, GIDA KALİTE KONTROLÜ, Yüksek Lisans
2016-2017, GIDA SANİTASYONU, Yüksek Lisans
2016-2017, GIDA MİKROBİYOLOJİSİ, Yüksek Lisans
2016-2017, iNTÖRN EĞİTİMİ, Lisans
2016-2017, GIDA HİJYENİ VE KONTROLÜ, Lisans
2015-2016, SÜT BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ, Yüksek Lisans
2015-2016, GIDA SANİTASYONU, Yüksek Lisans
2015-2016, UZMANLIK ALAN DERSİ, Yüksek Lisans
2015-2016, GIDA SANİTASYONU, Yüksek Lisans
2015-2016, GIDA MİKROBİYOLOJİSİ, Yüksek Lisans
2015-2016, SÜT HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ, Lisans
2015-2016, İNTÖRN EĞİTİMİ, Lisans
2015-2016, GIDA HİJYENİ VE KONTROLÜ, Lisans
2015-2016, HAYVANSAL GIDA İŞLETMELERİNDE SANİTASYON, Lisans
2014-2015, Süt Bilimi ve Teknolojisi, Yüksek Lisans
2014-2015, Gıda Sanitasyonu, Yüksek Lisans
2014-2015, Kanatlı Etleri, Yumurta ve Bal Muayene Metotları, Yüksek Lisans
2014-2015, Gıda Kalite Kontrol, Yüksek Lisans
2014-2015, Gıda Sanitasyonu, Yüksek Lisans
2014-2015, Süt Bilimi ve Teknolojisi, Lisans
2014-2015, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi (intörn), Lisans
2014-2015, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi (İntörn), Lisans
2014-2015, Hayvansal Gıda İşletmelerinde Sanitasyon, Lisans
2013-2014, Gıda Sanitasyonu, Yüksek Lisans
2013-2014, Gıda Katkı Maddeleri II, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2013-2014, Gıda Mikrobiyolojisi, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2013-2014, Gıda Kalite Kontrolü, Yüksek Lisans
2013-2014, Gıda Hijyeni, Yüksek Lisans
2013-2014, Gıda Mikrobiyolojisi, Yüksek Lisans
2013-2014, Süt Hijyeni ve Teknolojisi, Lisans
2013-2014, Besin Hijyeni ve Kontrolü (İntörn), Lisans
2012-2013, Peynir Teknolojisi, Yüksek Lisans
2012-2013, Gıda Mikrobiyolojisi, Yüksek Lisans
2012-2013, Süt Bilimi ve Teknolojisi, Yüksek Lisans
2012-2013, Peynir Teknolojisi-2, Yüksek Lisans
2012-2013, Gıda Kalite Kontrol, Yüksek Lisans
2012-2013, Süt Hijyeni ve Teknolojisi, Lisans
2012-2013, Et Bilimi ve Teknolojisi, Lisans
2012-2013, Besin Hijyeni ve Kontrolü (İntörn), Lisans
2011-2012, Peynir Teknolojisi, Yüksek Lisans
2011-2012, Su Hijyeni ve Muayene Metotları, Yüksek Lisans
2011-2012, Gıda Kimyası, Yüksek Lisans
2011-2012, Süt Hijyeni ve Teknolojisi, Lisans
2011-2012, Besin Hijyeni ve Kontrolü (İntörn), Lisans
2010-2011, Fermentasyon Teknolojisi, Yüksek Lisans
2010-2011, Gravyer Peynir Üretimi, Yüksek Lisans
2010-2011, Süt Hijyeni ve Teknolojisi, Lisans
2010-2011, Besin Hijyeni ve Kontrolü (İntörn), Lisans
2009-2010, Gıda Muhafazası I, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2009-2010, Fonksiyonel Gıdalar, Yüksek Lisans
2009-2010, Gıda Kimyasına Giriş, Yüksek Lisans
2009-2010, Süt Hijyeni ve Teknolojisi, Lisans
2009-2010, Besin Hijyeni ve Kontrolü (İntörn), Lisans
2008-2009, Gıda Starter Kültürleri II, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2008-2009, Et Biimi I, Yüksek Lisans
2008-2009, Mikroiyel Gıda Zehirlenmeleri, Yüksek Lisans
2008-2009, Süt Hijyeni ve Teknolojisi, Lisans
2008-2009, Besin Hijyeni ve Kontrolü (intörn), Lisans
Kayıt Yok
Çiğ Sütlerde Metisiline Dirençli Staphylococcus aureus (MRSA) Varlığının Araştırılması ve Toksin Genlerinin Belirlenmesi Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2023-2025
Hazır Köftelerde Yenilebilir Film Ambalajlamanın Escherichia coli O157: H7 Üzerine Antimikrobiyal Etkisi Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2021-2023
Hazır Köftelerde Antimikrobiyel Etkili Yenilebilir Ambalajlamanın Escherichia coli O157:H7 Üzerine Etkisi. Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2021-2022  
Hazır Yemek Mutfağında Gıda Personeli Hijyen Algısının Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı Üzerine Etkisinin Araştırılması Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2018-2019  
Süt ve Süt Ürünlerinde Aflatoksin M1 Varlığının Araştırılması Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2017-2018  
Kars'ta Satışa Sunulan Broiler Etlerinde Geniş Spektrumlu Beta Laktamaz Üreten Escherichia coli'nin Prevalansı Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2016-2018  
Kars Gravyer Peynirinin Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2010-2014  
Bazı Bitki Yağlarının Vakum Paketlenmiş Alabalıkların Raf Ömrü Üzerine Etkilerinin Araştırılması Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2010-2016  
Kars ve Yöresinde Geleneksel Yöntemler ile Üretilen Yöresel Gıdaların Laktik Floralarının Belirlenmesi Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2009-2015  
Bakteriyosinler ve Bakteriyosinojenik Laktik Asit Bakterilerinin Alfatoksit Detoksifikasyonunda Kullanılabilirliğinin araştırılması Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2009-2014  
AB Ülkelerindeki Gıdaların Üretiminden Tüketimine Kadar Geçen Sürede Uygulanan Denetim ve Analiz Prosedürün İncelenmesi Leonardo Da Vinci Projesi TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Araştırmacı , 2009-2009  
Kekik Esansiyel Yağının Vakum Paketli Sığır Etlerinin Raf Ömrü ve Histamin Düzeyine Etkisinin Araştırılması Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2008-2014  
Gıdalardan İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Bakteriyosin Üretme Yeteneklerinin Araştırılması Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2006-2007  
Kefirde Laktik Asit Bakterilerinin Tür Düzeyinde Araştırılması Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2002-2003  
Kayıt Yok
AKSOY, A., SEZER, Ç., Atasever, M., ÇETİNKAYA, A., GÜLBAZ, G. (2021) "Determination of microbiological quality and histamine levels in rainbow trouts (Oncorhynchus mykiss)", J Hellenic Vet Med Soc, 72 (4) pp. 3321-3328 [SCI Expanded] DOI  
SEZER, Ç., ÇELEBİ, Ö., BİLGE, N., VATANSEVER, L., Aydın, B.D. (2021) "Lactic Flora of Local Foods Produced in Kars Region", Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, 16 (2) pp. 133-140 [TR Dizin] DOI   
BİLGE, N., SEZER, Ç., VATANSEVER, L., Önen, S.P. (2020) "Occurrence and Molecular Characterization of Cephalosporin Resistant Escherichia coli Isolates from Chicken Meat", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 26 (4) pp. 463-468 [SCI Expanded] Link DOI   
AKSOY, A., SEZER, Ç. (2019) "Combined Use of Laurel Essential Oil and Vacuum Packing to Extend the Shelf-Life of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets", Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 25 (6) pp. 779-786 [SCI Expanded] DOI   
AKSOY, A., SEZER, Ç. (2019) "Evaluation of Aflatoxin M1 Presence in Raw Milk and Some Cheese Types Consumed in Kars", Kocatepe Veterinary Journal, 12 (1) pp. 39-44 [TR Dizin] DOI   
BİLGE, N., SEZER, Ç., VATANSEVER, L. (2018) "Antibiotic Resistance of Salmonella spp. Isolated from Raw Chicken Wings.", Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 24 (3) pp. 431-435 [SCI Expanded]   
AKSOY, A., SEZER, Ç., VATANSEVER, L., GÜLBAZ, G. (2018) "Presence and Antibiotic Resistance of Listeria monocytogenes in Raw Milk and Dairy Products", Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 24 (0) pp. 415-421 [SCI Expanded] Link DOI   
BİLGE, N., SEZER, Ç., VATANSEVER, L. (2017) "Organik Asitlerle Yüzeysel Mikrobiyel Dekontaminasyon", Türkiye Klinikleri J Food Technol-Special Topics, 3 (2) pp. 112-115  
VATANSEVER, L., SEZER, Ç., BİLGE, N. (2016) "Carriage rate and methicillin resistance of Staphylococcus aureus in food handlers in Kars City Turkey", SpringerPlus, 5 (1) pp. 608-612 [SCI Expanded] Link DOI  
SEZER, Ç., ÇELEBİ, Ö., AKSOY, A., VATANSEVER, L. (2015) "Food handlers a bridge in the journey of enterotoxigenic MRSA in food", Journal für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit, (0) [SCI Expanded] DOI  
SEZER, Ç., VATANSEVER, L., BİLGE, N. (2015) "The microbiological quality of infant milk and follow on formula", Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (0) [TR Dizin]   
VATANSEVER, L., BİLGE, N., SEZER, Ç. (2015) "Clostridium perfringens", Turkiye Klinikleri Journal of Food Hygiene and Technology-Special Topics, 1 (3)  
Şükrü, T., SEZER, Ç. (2015) "Some Quality Characteristics of Kars Gravyer Cheese", GIDA, 40 (2) pp. 69-75 [TR Dizin]   
AKSOY, A., SEZER, Ç., Aydın, B.D., Güven, A. (2014) "The Effect of Some Natural Antimicrobial Substance on the Shelf Life of Beef", ISRAEL JOURNAL OF VETERINARY MEDICINE, 69 (3) pp. 114-122 [SCI Expanded] Link  
SEZER, Ç., AKSOY, A., VATANSEVER, L., BİLGE, N. (2014) "Kars İlinde Satışa Sunulan Dondurmalarda Aflatoksin M1 Varlığının Belirlenmesİ", İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 40 (1) pp. 90-94 Link   
SEZER, Ç., Güven, A., BİLGE, N., VATANSEVER, L. (2013) "Detoxification of Aflatoxin B1 by Bacteriocins and Bacteriocinogenic Lactic Acid Bacteria", Turkish Journal of Veterinary and Animal Science, 37 (5) pp. 594-601 [SCI Expanded] Link   
SEZER, Ç., AKSOY, A., ÇELEBİ, Ö., DEPREM, T., ÖĞÜN, M., BİLGE, N., VATANSEVER, L., Güven, A. (2013) "Evaluation of the Quality Characteristics of Fermented Sausages and Sausage like Products Sold in Kars", Eurasian Journal of Veterinary Sciences, 29 (3) pp. 143-149 [TR Dizin] Link   
AKSOY, A., SEZER, Ç., VATANSEVER, L. (2013) "Kars Piyasasında Tüketime Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi", Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 2 (1) pp. 1-5 Link   
SEZER, Ç., ÖĞÜN, M., Güven, A. (2013) "Salam ve Sosislerin Bazı Kimyasal Özelliklerinin İncelenmesi", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 19 (1) pp. 69-72 [SCI Expanded] Link   
Zeliha, K., SEZER, Ç. (2013) "The Effect of Nisin and Clove Essential Oil on Shelf Life of Beef", Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, 8 (1) pp. 9-19 [TR Dizin] Link   
BİLGE, N., VATANSEVER, L., Berna, D.A., SEZER, Ç., Güven, A., Gülmez, M., Başer, K.H., Kürkçüoğlu, M. (2010) "Effect of Oregano Essential Oil on Biofilms Formed by Staphylococcus and Escherichia coli", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 16 (1) pp. 23-29 [SCI Expanded] Link  
Güven, A., SEZER, Ç., Aydın, B.D., BİLGE, N., VATANSEVER, L. (2010) "Incidence and Pathogenicity of Yersinia enterocolitica Isolates from Foods in Turkey", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 16 (1) pp. 107-112 [SCI Expanded] Link  
SEZER, Ç., Güven, A. (2009) "Investigation of bacteriocin production capability of lactic acid bacteria isolated from foods", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 15 (1) pp. 45-50 [SCI Expanded] Link   
BİLGE, N., VATANSEVER, L., SEZER, Ç., Güven, A., Gülmez, M., Hüsnü, B.K. (2009) "Effect of absorbent pads containing oregano essential oil on the shelf life extension of overwrap packed chicken drumsticks stored at four degrees Celsius", Poultry Science, 88 (0) pp. 1459-1465 [SSCI] Link DOI  
Aydın, B.D., SEZER, Ç., BİLGE, N. (2008) "Karsta satışa sunulan süzme balların kalite niteliklerinin araştırılması", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 14 (1) pp. 89-94 [SCI Expanded] Link   
Gülmez, M., BİLGE, N., SEZER, Ç., Duman, B., VATANSEVER, L. (2006) "Satış Yerlerinden Alınan Maydanoz Örneklerinin Kekik Suyu ve Sirke ile Dekontaminasyonu", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 12 (1) pp. 41-42 Link   
Gülmez, M., VATANSEVER, L., Güven, A., Duman, B., SEZER, Ç. (2005) "Use of Salicin Cellebiose 4 Methyumbelliferyl ß D Glucuronide Sorbitol MacConkey SRC MUG SMAC Differential Agar for the Presumptive Identification of Escherichia coli O157 H7 from Primary Isolation Step", Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, 29 (1) pp. 1137-1141 [SCI Expanded] Link   
Gülmez, M., SEZER, Ç., Duman, B., VATANSEVER, L., BİLGE, N., Güven, A., Baz, E. (2005) "Lokantalarda Tüketime Sunulan Bazı Gıdaların ve İçme Sularının Mikrobiyolojik Kaliteleri", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 11 (1) pp. 5-10 Link   
Gülmez, M., BİLGE, N., Güven, A., Baz, E., VATANSEVER, L., Duman, B., SEZER, Ç. (2004) "Kars ta Satışa Sunulan Peynir Mayalarının Bazı Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 10 (2) pp. 189-194 Link   
Gülmez, M., BİLGE, N., Güven, A., Baz, E., SEZER, Ç., Duman, B. (2004) "Kars ta Tüketime Sunulan Kaşar Peynirlerinin Bazı Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özellikleri", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 10 (2) pp. 183-188 Link   
Güven, A., Gülmez, M., Duman, B., SEZER, Ç. (2004) "The Microbiological Contamination of Traditionally Processed Raw Goose Carcasses Marketed in Kars Turkey", Internet Journal of Food Safety, 3 (3) pp. 4-7 Link  
Gülmez, M., Güven, A., SEZER, Ç., Duman, B. (2003) "Evaluation of Microbiological and Chemical Quality of Ayran Samples Marketed in Kars and Ankara Cities in Turkey", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 9 (1) pp. 49-52 Link   
Baz, E., Gülmez, M., Güven, A., SEZER, Ç., Duman, B. (2003) "Kars İlinde Satışa Sunulan Çiğ Süt ve Taze Beyaz Peynirlerin Koliform Grubu Bakteri E coli ve E coli O157 H7 Yönünde İncelenmesi", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 9 (2) pp. 165-167 Link   
AKSOY, A., SEZER, Ç. (2018) "Presence ,staphylococcus aureus and antibiotic resistance in fermented sausage and chicken samples.", 2nd international conference on agriculture, forest, food science and technologies , (Nisan 2018
AKSOY, A., SEZER, Ç., Atasever, M., ÇETİNKAYA, A., GÜLBAZ, G. (2017) "Kars’ta Tüketime Sunulan Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss) Mikrobiyolojik Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi", 7. Veteriner Gıda hijyeni kongresi , (Ekim 2017
BİLGE, N., SEZER, Ç., VATANSEVER, L. (2017) "PILIÇ KANAT VE BUTLARINDA ESCHERICHIA COLI PREVALANSI", 7. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ , (Ekim 2017
AKSOY, A., SEZER, Ç. (2017) "Tavuk kanat örneklerinde Listeria monocytogenes varlığı ve antibiyotik direnç profillerinin belirlenmesi", 4.Uluslararası Beyaz Et Kongresi , (Nisan 2017
SEZER, Ç., ÇELEBİ, Ö., BİLGE, N., VATANSEVER, L. (2015) "Kars ve Yöresinde Geleneksel yöntemler ile üretilen Yöresel gıdaların Laktik Floralarının Belirlenmesi", 6.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Türkiye, (Ekim 2015
Çiğdem, S., Aksem, A., Leyla, V. (2014) "The Investigation of Enterotoxigenic Staphylococcus aureus in Raw Milk and Milk Products", 2nd International Congress on Food Technology , (Kasım 2014
Çiğdem, S., Aksem, A., Leyla, V. (2014) "Investigation of Enterotoxigenic Staphylococcus aureus in kitchen of Catering", International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE) , (Ekim 2014
Şükrü, T., Çiğdem, S. (2013) "Kars Gravyer Peynirlerinin Kalitelerinin Araştırılması", Türkiye Gıda Dernekleri Federasyonu Gıda Kongresi , Türkiye, (Kasım 2013
Aksem, A., Güven, G., Çiğdem, S. (2013) "Tüketime Sunulan Çiğ Süt ve Süt Ürünlerinde Listeria monocytogenes in varlığının Belirlenmesi", Türkiye Gıda Dernekleri Federasyonu Gıda Kongresi , Türkiye, (Kasım 2013
Çiğdem, S., Abamüslüm, G., Nebahat, B.O., Leyla, V. (2013) "Aflatoksin B1 Detoksifikasyonunda Bakteriyosinler ve Bakteriyosinojenik Laktik Asit Bakterileri", V. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Türkiye, (Nisan 2013
Aksem, A., Çiğdem, S., Berna, A., Aysel, G. (2013) "Bazı Doğal Antimikrobiyal Etkili Maddelerin Sığır Etinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi", V. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Türkiye, (Nisan 2013
Ç, S., A, G., L, V., N, B.O. (2013) "Bebek Sütü ve Devam Formüllerinin Mikrobiyolojik Kalitelerinin Araştırılması", V. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Türkiye, (Nisan 2013
Zeliha, K., Çiğdem, S. (2013) "Karanfil Uçucu Yağı ve Nisinin Sığır Eti Raf Ömrü Üzerine Etkisi", V. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Türkiye, (Nisan 2013
Çiğdem, S., Aksem, A., Özgür, Ç., Turgay, D., Metin, Ö., Nebahat, B.O., Leyla, V., Abamüslüm, G. (2010) "Kars İlinde Kasaplarda Satışa Sunulan Fermente Sucukların Kalite Özelliklerinin İncelenmesi", IV. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Türkiye, (Ekim 2010
Nebahat, O., Leyla, V., Berna, A.D., Çiğdem, S., Abamüslüm, G., Murat, G., Can, B.K.H., Mine, K. (2009) "Kekik Uçucu Yağının Staphylococ ve Escherichia coli Biyofilmleri Üzerine Etkisi", III. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Türkiye, (Mayıs 2009
Leyla, V., Süleyman, G., Nebahat, O., Berna, D., Çiğdem, S., Murat, G., Abamüslüm, G. (2009) "Kekik Yağının Bazı Gıda Patojenleri Üzerine Antibakteriyel Etki Dozunun Belirlenmesi ve İnsan Kromozomları Üzerine in vitro Genotoksik Etkisinin İncelenmesi", III. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Türkiye, (Mayıs 2009
Nebahat, B.O., Leyla, V., Çiğdem, S., Berna, A., Abamüslüm, G., Murat, G., Can, B.K.H., Mine, K. (2008) "Antimikrobiyel Paketlemenin Taze Broiler Butlarının Raf Ömrü Üzerine Etkisi", VIII. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi , Türkiye, (Ekim 2008
ABAMÜSLÜMRAT., G.M., LEYLA., V., ABAMÜSLÜM., G., BERNA, D., ÇİĞDEM, S. (2004) "Escherichia coli O157 nin İzolasyonunda Salisin Ramnoz Sellebiyoz 4 Metilumbelliferil ß D Glukuronit Sorbitol MacConkey SRC MUG SMAC Ayırıcı Agarın Kullanılması", I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi. , Türkiye, (Eylül 2004
ÇİĞDEM., S., ABAMÜSLÜM, G. (2004) "Kefirde Laktik Asit Bakterilerinin Tür Düzeyinde Araştırılması", I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi. , Türkiye, (Eylül 2004
Kayıt Yok
BİLGE, N., VATANSEVER, L., SEZER, Ç. (2019) "Süt Mikrobiyolojisi", Kitap: Süt ve Süt Ürünleri Bilge N, Vatansever L, Sezer Ç. Süt mikrobiyo- lojisi. Atasever M, editör. Süt ve Süt Ürünleri. 1. Baskı. Ankara: Türkiye Klinikleri 2019. p.92-6., Türkiye : Türkiye Klinikleri Ankara, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-605-7597-80-9 
BİLGE, N., SEZER, Ç., VATANSEVER, L. (2018) "Amipler ve Siliyatlar", Kitap: Gıda Kaynaklı Paraziter Hastalıklar, Türkiye : Türkiye Klinikleri, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-605-7505-71-2 
Kayıt Yok
Kayıt Yok
(Ulusal - Bilimsel Dergi) Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi, 2017
Kayıt Yok
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: Diğer Uluslararası, F: TR Dizin, G: Uluslararası Kitap, H: Ulusal Kitap, I: Diğer Ulusal, J: Toplam
Sıra Yayın A B C D E F G H I J
1 Effect of absorbent pads containing oregano essential oil on the shelf life extension of overwrap packed chicken drumsticks stored at four degrees Celsius 22 0 0 4 0 1 7 0 0 34
2 Effect of Oregano Essential Oil on Biofilms Formed by Staphylococcus and Escherichia coli 23 0 0 3 0 0 1 0 0 27
3 Detoxification of Aflatoxin B1 by Bacteriocins and Bacteriocinogenic Lactic Acid Bacteria 16 0 0 4 0 2 3 0 0 25
4 Presence and Antibiotic Resistance of Listeria monocytogenes in Raw Milk and Dairy Products 18 0 0 0 0 3 0 0 0 21
5 Karsta satışa sunulan süzme balların kalite niteliklerinin araştırılması 7 0 0 6 0 2 0 0 0 15
6 Investigation of bacteriocin production capability of lactic acid bacteria isolated from foods 9 0 0 5 0 0 0 0 0 14
7 Evaluation of the Quality Characteristics of Fermented Sausages and Sausage like Products Sold in Kars 4 0 0 5 0 2 0 0 0 11
8 Carriage rate and methicillin resistance of Staphylococcus aureus in food handlers in Kars City Turkey 3 0 0 5 0 0 2 0 0 10
9 Food handlers a bridge in the journey of enterotoxigenic MRSA in food 5 0 0 4 0 1 0 0 0 10
10 Evaluation of Microbiological and Chemical Quality of Ayran Samples Marketed in Kars and Ankara Cities in Turkey 3 0 0 4 0 0 1 0 0 8
11 Incidence and Pathogenicity of Yersinia enterocolitica Isolates from Foods in Turkey 1 0 0 5 0 0 0 0 0 6
12 Salam ve Sosislerin Bazı Kimyasal Özelliklerinin İncelenmesi 4 0 0 0 0 1 0 0 0 5
13 Antibiotic Resistance of Salmonella spp. Isolated from Raw Chicken Wings. 3 0 0 1 0 0 0 0 0 4
14 Some Quality Characteristics of Kars Gravyer Cheese 0 0 0 2 0 2 0 0 0 4
15 Kars İlinde Satışa Sunulan Dondurmalarda Aflatoksin M1 Varlığının Belirlenmesİ 0 0 0 1 0 2 0 0 0 3
16 The Effect of Some Natural Antimicrobial Substance on the Shelf Life of Beef 2 0 0 1 0 0 0 0 0 3
17 Combined Use of Laurel Essential Oil and Vacuum Packing to Extend the Shelf-Life of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets 2 0 0 0 0 0 0 0 0 2
18 Kars ta Tüketime Sunulan Kaşar Peynirlerinin Bazı Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özellikleri 0 0 0 2 0 0 0 0 0 2
19 The Microbiological Contamination of Traditionally Processed Raw Goose Carcasses Marketed in Kars Turkey 2 0 0 0 0 0 0 0 0 2
20 The microbiological quality of infant milk and follow on formula 1 0 0 0 0 1 0 0 0 2
21 Kars İlinde Satışa Sunulan Çiğ Süt ve Taze Beyaz Peynirlerin Koliform Grubu Bakteri E coli ve E coli O157 H7 Yönünde İncelenmesi 0 0 0 0 0 1 0 0 0 1
22 The Effect of Nisin and Clove Essential Oil on Shelf Life of Beef 1 0 0 0 0 0 0 0 0 1
23 Use of Salicin Cellebiose 4 Methyumbelliferyl ß D Glucuronide Sorbitol MacConkey SRC MUG SMAC Differential Agar for the Presumptive Identification of Escherichia coli O157 H7 from Primary Isolation Step 1 0 0 0 0 0 0 0 0 1
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Kafkas Üniversitesi
2004 - 2021 24
Kafkas Üniversitesi
2004 - 2021 22
Abamüslüm Güven
Kafkas Üniversitesi
2003 - 2013 13
Kafkas Üniversitesi
2013 - 2021 12
Sezer Çiğdem
-
2004 - 2014 12
Murat Gülmez
-
2003 - 2010 10
Berna Duman
-
2003 - 2006 8
Vatansever Leyla
-
2008 - 2014 7
Güven Abamüslüm
-
2004 - 2013 6
Aksoy Aksem
-
2010 - 2014 5
Kafkas Üniversitesi
2013 - 2021 4
Ethem Baz
Erciyes Üniversitesi
2003 - 2005 4
Kafkas Üniversitesi
2017 - 2021 3
Berna Duman Aydın
-
2008 - 2014 3
Bilge Oral Nebahat
-
2008 - 2013 3
Gülmez Murat
-
2008 - 2009 3
Kafkas Üniversitesi
2017 - 2021 2
Kafkas Üniversitesi
2013 2
Aysel Güven
Kafkas Üniversitesi
2013 - 2014 2
Mustafa Atasever
Atatürk Üniversitesi
2017 - 2021 2
Aydın Berna
-
2008 - 2013 2
Başer Kemal Hüsnü Can
-
2008 - 2009 2
Duman Berna
-
2004 - 2009 2
Koplay Zeliha
-
2013 2
Kürkçüoğlu Mine
-
2008 - 2009 2
Oral Nebahat
-
2009 2
Topuk Şükrü
-
2013 - 2015 2
Kafkas Üniversitesi
2013 1
Berna Duman Aydın
-
2021 1
Mine Kürkçüoğlu
Anadolu Üniversitesi
2010 1
Aydın Duman Berna
-
2009 1
Başer Kemal Hüsnü
-
2009 1
Bilge Oral N
-
2013 1
Çelebi Özgür
-
2010 1
Deprem Turgay
-
2010 1
Duman Aydın Berna
-
2010 1
Gül Süleyman
-
2009 1
Gülbaz Güven
-
2013 1
GÜLMEZ MUVEN ABAMÜSLÜMRAT.
-
2004 1
Güven A
-
2013 1
GÜVEN ABAMÜSLÜM.
-
2004 1
Güven Aysel
-
2013 1
Kemal Hüsnü Başer
-
2010 1
Öğün Metin
-
2010 1
Sevda Pehlivan Önen
-
2020 1
Sezer Ç
-
2013 1
SEZER ÇİĞDEM.
-
2004 1
Vatansever L
-
2013 1
VATANSEVER LEYLA.
-
2004 1
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Tıp ve Sağlık Bilimleri 55039
YÖKSİS Temel Alan Sağlık Bilimleri Temel Alanı 39869
YÖKSİS Bilim Alanı Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi 69
Anahtar Kelimeler -
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 95 50 20 145 105 50 65 0 0 0
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) 845 . 864 . 918 . 783 . 813 . 872 . 962 . - - -
Sıra (Temel Alan İçinde) 845 . 864 . 918 . 783 . 813 . 872 . 962 . - - -
Sıra (Bilim Alanı İçinde) 8 . 19 . 28 . 8 . 13 . 21 . 23 . - - -
Toplam Yayın 5 2 4 4 3 1 2 0 0 0
Toplam Makale 4 1 1 2 2 1 2 0 0 0
Toplam Kitap 0 0 0 1 1 0 0 0 0 0
Toplam Bildiri 1 1 3 1 0 0 0 0 0 0
Makale (SCI) 1 1 0 2 1 1 1 0 0 0
Makale (Uluslararası) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Makale (Ulusal) 3 0 1 0 1 0 1 0 0 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 1 1 0 0 0 0 0
Bildiri (Uluslararası) 0 1 3 1 0 0 0 0 0 0
Bildiri (Ulusal) 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri