Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi (Dr) (Atatürk Üniv. Ortak), 2003, 2007 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Üretimi (Yl) (Tezli), 2000, 2003 |
Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 1995, 1999 |
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi (Dr) (Atatürk Üniv. Ortak), 2003, 2007 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Üretimi (Yl) (Tezli), 2000, 2003 |
Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 1995, 1999 |
Çiğdem SEZER, Doktora, Gıdalardan izole edilen laktik asit bakterilerinin bakteriyosin üretme yeteneklerinin araştırılması, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı, 2007 |
Çiğdem SEZER, Yüksek Lisans, Kefirde laktik asit bakterilerinin tür düzeyinde araştırılması, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı, 2003 |
İngilizce, ÜDS, 67, Güz, 2008 |
Kayıt Yok |
[UAK] Sağlık Bilimleri Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi |
2022-, Profesör, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı Bölümü, Türkiye |
2016-, Doçent, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı Bölümü, Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkiye |
2008-, Yardımcı Doçent, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı Bölümü, Türkiye |
2005-2008, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı Bölümü, Türkiye |
2001-2005, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni ve Teknolojisi (Dr), Türkiye |
Kayıt Yok |
Gamze Karaşal, Yüksek Lisans, Gıda Güvenliği Araştırma Laboratuvarında Risk Değerlendirmesi, Kafkas Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman) |
Nur Karabulutlu, Yüksek Lisans, Pilot süt fabrikasında farklı risk analiz yöntemlerinin karşılaştırılmalı olarak değerlendirilmesi, Kafkas Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Disiplinlerarası İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman) |
Enes Kavrut, Doktora, Hazır köftelerde yenilebilir film ambalajlamanın escherichia coli o157: H7 üzerine antimikrobiyal etkisi, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman) |
Zeynep Cankurt, Yüksek Lisans, Çoklu Antibiyotik Dirençliği Gösteren Mikroorganizmalara Karşı Balın Antimikrobiyal Etkisinin Araştırılması, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni ve Üretimi Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman) |
Semia Betül Mert, Yüksek Lisans, Hazır yemek mutfağında gıda personeli hijyen algısının gıda güvenliği ve halk sağlığı üzerine etkisinin araştırılması, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı, 2019, (Asıl Danışman) |
Şükrü Topuk, Yüksek Lisans, Kars gravyer peynirlerinin kalitelerinin araştırılması, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Diğer, 2014, (Asıl Danışman) |
Zeliha Koplay, Doktora, Sığır eti raf ömrü üzerine karanfil uçucu yağı ve nisinin etkisinin araştırılması, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı, 2012, (Asıl Danışman) |
2016-2017, UZMANLIK ALAN DERSİ, Yüksek Lisans |
2016-2017, SÜT BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ, Yüksek Lisans |
2016-2017, GIDA KALİTE KONTROLÜ, Yüksek Lisans |
2016-2017, GIDA SANİTASYONU, Yüksek Lisans |
2016-2017, GIDA MİKROBİYOLOJİSİ, Yüksek Lisans |
2016-2017, iNTÖRN EĞİTİMİ, Lisans |
2016-2017, GIDA HİJYENİ VE KONTROLÜ, Lisans |
2015-2016, SÜT BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ, Yüksek Lisans |
2015-2016, GIDA SANİTASYONU, Yüksek Lisans |
2015-2016, UZMANLIK ALAN DERSİ, Yüksek Lisans |
2015-2016, GIDA SANİTASYONU, Yüksek Lisans |
2015-2016, GIDA MİKROBİYOLOJİSİ, Yüksek Lisans |
2015-2016, SÜT HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ, Lisans |
2015-2016, İNTÖRN EĞİTİMİ, Lisans |
2015-2016, GIDA HİJYENİ VE KONTROLÜ, Lisans |
2015-2016, HAYVANSAL GIDA İŞLETMELERİNDE SANİTASYON, Lisans |
2014-2015, Süt Bilimi ve Teknolojisi, Yüksek Lisans |
2014-2015, Gıda Sanitasyonu, Yüksek Lisans |
2014-2015, Kanatlı Etleri, Yumurta ve Bal Muayene Metotları, Yüksek Lisans |
2014-2015, Gıda Kalite Kontrol, Yüksek Lisans |
2014-2015, Gıda Sanitasyonu, Yüksek Lisans |
2014-2015, Süt Bilimi ve Teknolojisi, Lisans |
2014-2015, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi (intörn), Lisans |
2014-2015, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi (İntörn), Lisans |
2014-2015, Hayvansal Gıda İşletmelerinde Sanitasyon, Lisans |
2013-2014, Gıda Sanitasyonu, Yüksek Lisans |
2013-2014, Gıda Katkı Maddeleri II, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık |
2013-2014, Gıda Mikrobiyolojisi, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık |
2013-2014, Gıda Kalite Kontrolü, Yüksek Lisans |
2013-2014, Gıda Hijyeni, Yüksek Lisans |
2013-2014, Gıda Mikrobiyolojisi, Yüksek Lisans |
2013-2014, Süt Hijyeni ve Teknolojisi, Lisans |
2013-2014, Besin Hijyeni ve Kontrolü (İntörn), Lisans |
2012-2013, Peynir Teknolojisi, Yüksek Lisans |
2012-2013, Gıda Mikrobiyolojisi, Yüksek Lisans |
2012-2013, Süt Bilimi ve Teknolojisi, Yüksek Lisans |
2012-2013, Peynir Teknolojisi-2, Yüksek Lisans |
2012-2013, Gıda Kalite Kontrol, Yüksek Lisans |
2012-2013, Süt Hijyeni ve Teknolojisi, Lisans |
2012-2013, Et Bilimi ve Teknolojisi, Lisans |
2012-2013, Besin Hijyeni ve Kontrolü (İntörn), Lisans |
2011-2012, Peynir Teknolojisi, Yüksek Lisans |
2011-2012, Su Hijyeni ve Muayene Metotları, Yüksek Lisans |
2011-2012, Gıda Kimyası, Yüksek Lisans |
2011-2012, Süt Hijyeni ve Teknolojisi, Lisans |
2011-2012, Besin Hijyeni ve Kontrolü (İntörn), Lisans |
2010-2011, Fermentasyon Teknolojisi, Yüksek Lisans |
2010-2011, Gravyer Peynir Üretimi, Yüksek Lisans |
2010-2011, Süt Hijyeni ve Teknolojisi, Lisans |
2010-2011, Besin Hijyeni ve Kontrolü (İntörn), Lisans |
2009-2010, Gıda Muhafazası I, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık |
2009-2010, Fonksiyonel Gıdalar, Yüksek Lisans |
2009-2010, Gıda Kimyasına Giriş, Yüksek Lisans |
2009-2010, Süt Hijyeni ve Teknolojisi, Lisans |
2009-2010, Besin Hijyeni ve Kontrolü (İntörn), Lisans |
2008-2009, Gıda Starter Kültürleri II, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık |
2008-2009, Et Biimi I, Yüksek Lisans |
2008-2009, Mikroiyel Gıda Zehirlenmeleri, Yüksek Lisans |
2008-2009, Süt Hijyeni ve Teknolojisi, Lisans |
2008-2009, Besin Hijyeni ve Kontrolü (intörn), Lisans |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
AKSOY, A., SEZER, Ç., Atasever, M., ÇETİNKAYA, A., GÜLBAZ, G. (2021) "Determination of microbiological quality and histamine levels in rainbow trouts (Oncorhynchus mykiss)", J Hellenic Vet Med Soc, 72 (4) pp. 3321-3328 [SCI Expanded] DOI |
SEZER, Ç., ÇELEBİ, Ö., BİLGE, N., VATANSEVER, L., Aydın, B.D. (2021) "Lactic Flora of Local Foods Produced in Kars Region", Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, 16 (2) pp. 133-140 [TR Dizin] DOI |
BİLGE, N., SEZER, Ç., VATANSEVER, L., Önen, S.P. (2020) "Occurrence and Molecular Characterization of Cephalosporin Resistant Escherichia coli Isolates from Chicken Meat", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 26 (4) pp. 463-468 [SCI Expanded] Link DOI |
AKSOY, A., SEZER, Ç. (2019) "Combined Use of Laurel Essential Oil and Vacuum Packing to Extend the Shelf-Life of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets", Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 25 (6) pp. 779-786 [SCI Expanded] DOI |
AKSOY, A., SEZER, Ç. (2019) "Evaluation of Aflatoxin M1 Presence in Raw Milk and Some Cheese Types Consumed in Kars", Kocatepe Veterinary Journal, 12 (1) pp. 39-44 [TR Dizin] DOI |
BİLGE, N., SEZER, Ç., VATANSEVER, L. (2018) "Antibiotic Resistance of Salmonella spp. Isolated from Raw Chicken Wings.", Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 24 (3) pp. 431-435 [SCI Expanded] |
AKSOY, A., SEZER, Ç., VATANSEVER, L., GÜLBAZ, G. (2018) "Presence and Antibiotic Resistance of Listeria monocytogenes in Raw Milk and Dairy Products", Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 24 (0) pp. 415-421 [SCI Expanded] Link DOI |
BİLGE, N., SEZER, Ç., VATANSEVER, L. (2017) "Organik Asitlerle Yüzeysel Mikrobiyel Dekontaminasyon", Türkiye Klinikleri J Food Technol-Special Topics, 3 (2) pp. 112-115 |
VATANSEVER, L., SEZER, Ç., BİLGE, N. (2016) "Carriage rate and methicillin resistance of Staphylococcus aureus in food handlers in Kars City Turkey", SpringerPlus, 5 (1) pp. 608-612 [SCI Expanded] Link DOI |
SEZER, Ç., ÇELEBİ, Ö., AKSOY, A., VATANSEVER, L. (2015) "Food handlers a bridge in the journey of enterotoxigenic MRSA in food", Journal für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit, (0) [SCI Expanded] DOI |
SEZER, Ç., VATANSEVER, L., BİLGE, N. (2015) "The microbiological quality of infant milk and follow on formula", Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (0) [TR Dizin] |
VATANSEVER, L., BİLGE, N., SEZER, Ç. (2015) "Clostridium perfringens", Turkiye Klinikleri Journal of Food Hygiene and Technology-Special Topics, 1 (3) |
Şükrü, T., SEZER, Ç. (2015) "Some Quality Characteristics of Kars Gravyer Cheese", GIDA, 40 (2) pp. 69-75 [TR Dizin] |
AKSOY, A., SEZER, Ç., Aydın, B.D., Güven, A. (2014) "The Effect of Some Natural Antimicrobial Substance on the Shelf Life of Beef", ISRAEL JOURNAL OF VETERINARY MEDICINE, 69 (3) pp. 114-122 [SCI Expanded] Link |
SEZER, Ç., AKSOY, A., VATANSEVER, L., BİLGE, N. (2014) "Kars İlinde Satışa Sunulan Dondurmalarda Aflatoksin M1 Varlığının Belirlenmesİ", İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 40 (1) pp. 90-94 Link |
SEZER, Ç., Güven, A., BİLGE, N., VATANSEVER, L. (2013) "Detoxification of Aflatoxin B1 by Bacteriocins and Bacteriocinogenic Lactic Acid Bacteria", Turkish Journal of Veterinary and Animal Science, 37 (5) pp. 594-601 [SCI Expanded] Link |
SEZER, Ç., AKSOY, A., ÇELEBİ, Ö., DEPREM, T., ÖĞÜN, M., BİLGE, N., VATANSEVER, L., Güven, A. (2013) "Evaluation of the Quality Characteristics of Fermented Sausages and Sausage like Products Sold in Kars", Eurasian Journal of Veterinary Sciences, 29 (3) pp. 143-149 [TR Dizin] Link |
AKSOY, A., SEZER, Ç., VATANSEVER, L. (2013) "Kars Piyasasında Tüketime Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi", Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 2 (1) pp. 1-5 Link |
SEZER, Ç., ÖĞÜN, M., Güven, A. (2013) "Salam ve Sosislerin Bazı Kimyasal Özelliklerinin İncelenmesi", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 19 (1) pp. 69-72 [SCI Expanded] Link |
Zeliha, K., SEZER, Ç. (2013) "The Effect of Nisin and Clove Essential Oil on Shelf Life of Beef", Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, 8 (1) pp. 9-19 [TR Dizin] Link |
BİLGE, N., VATANSEVER, L., Berna, D.A., SEZER, Ç., Güven, A., Gülmez, M., Başer, K.H., Kürkçüoğlu, M. (2010) "Effect of Oregano Essential Oil on Biofilms Formed by Staphylococcus and Escherichia coli", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 16 (1) pp. 23-29 [SCI Expanded] Link |
Güven, A., SEZER, Ç., Aydın, B.D., BİLGE, N., VATANSEVER, L. (2010) "Incidence and Pathogenicity of Yersinia enterocolitica Isolates from Foods in Turkey", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 16 (1) pp. 107-112 [SCI Expanded] Link |
SEZER, Ç., Güven, A. (2009) "Investigation of bacteriocin production capability of lactic acid bacteria isolated from foods", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 15 (1) pp. 45-50 [SCI Expanded] Link |
BİLGE, N., VATANSEVER, L., SEZER, Ç., Güven, A., Gülmez, M., Hüsnü, B.K. (2009) "Effect of absorbent pads containing oregano essential oil on the shelf life extension of overwrap packed chicken drumsticks stored at four degrees Celsius", Poultry Science, 88 (0) pp. 1459-1465 [SSCI] Link DOI |
Aydın, B.D., SEZER, Ç., BİLGE, N. (2008) "Karsta satışa sunulan süzme balların kalite niteliklerinin araştırılması", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 14 (1) pp. 89-94 [SCI Expanded] Link |
Gülmez, M., BİLGE, N., SEZER, Ç., Duman, B., VATANSEVER, L. (2006) "Satış Yerlerinden Alınan Maydanoz Örneklerinin Kekik Suyu ve Sirke ile Dekontaminasyonu", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 12 (1) pp. 41-42 Link |
Gülmez, M., VATANSEVER, L., Güven, A., Duman, B., SEZER, Ç. (2005) "Use of Salicin Cellebiose 4 Methyumbelliferyl ß D Glucuronide Sorbitol MacConkey SRC MUG SMAC Differential Agar for the Presumptive Identification of Escherichia coli O157 H7 from Primary Isolation Step", Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, 29 (1) pp. 1137-1141 [SCI Expanded] Link |
Gülmez, M., SEZER, Ç., Duman, B., VATANSEVER, L., BİLGE, N., Güven, A., Baz, E. (2005) "Lokantalarda Tüketime Sunulan Bazı Gıdaların ve İçme Sularının Mikrobiyolojik Kaliteleri", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 11 (1) pp. 5-10 Link |
Gülmez, M., BİLGE, N., Güven, A., Baz, E., VATANSEVER, L., Duman, B., SEZER, Ç. (2004) "Kars ta Satışa Sunulan Peynir Mayalarının Bazı Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 10 (2) pp. 189-194 Link |
Gülmez, M., BİLGE, N., Güven, A., Baz, E., SEZER, Ç., Duman, B. (2004) "Kars ta Tüketime Sunulan Kaşar Peynirlerinin Bazı Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özellikleri", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 10 (2) pp. 183-188 Link |
Güven, A., Gülmez, M., Duman, B., SEZER, Ç. (2004) "The Microbiological Contamination of Traditionally Processed Raw Goose Carcasses Marketed in Kars Turkey", Internet Journal of Food Safety, 3 (3) pp. 4-7 Link |
Gülmez, M., Güven, A., SEZER, Ç., Duman, B. (2003) "Evaluation of Microbiological and Chemical Quality of Ayran Samples Marketed in Kars and Ankara Cities in Turkey", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 9 (1) pp. 49-52 Link |
Baz, E., Gülmez, M., Güven, A., SEZER, Ç., Duman, B. (2003) "Kars İlinde Satışa Sunulan Çiğ Süt ve Taze Beyaz Peynirlerin Koliform Grubu Bakteri E coli ve E coli O157 H7 Yönünde İncelenmesi", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 9 (2) pp. 165-167 Link |
AKSOY, A., SEZER, Ç. (2018) "Presence ,staphylococcus aureus and antibiotic resistance in fermented sausage and chicken samples.", 2nd international conference on agriculture, forest, food science and technologies , (Nisan 2018) |
AKSOY, A., SEZER, Ç., Atasever, M., ÇETİNKAYA, A., GÜLBAZ, G. (2017) "Kars’ta Tüketime Sunulan Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss) Mikrobiyolojik Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi", 7. Veteriner Gıda hijyeni kongresi , (Ekim 2017) |
BİLGE, N., SEZER, Ç., VATANSEVER, L. (2017) "PILIÇ KANAT VE BUTLARINDA ESCHERICHIA COLI PREVALANSI", 7. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ , (Ekim 2017) |
AKSOY, A., SEZER, Ç. (2017) "Tavuk kanat örneklerinde Listeria monocytogenes varlığı ve antibiyotik direnç profillerinin belirlenmesi", 4.Uluslararası Beyaz Et Kongresi , (Nisan 2017) |
SEZER, Ç., ÇELEBİ, Ö., BİLGE, N., VATANSEVER, L. (2015) "Kars ve Yöresinde Geleneksel yöntemler ile üretilen Yöresel gıdaların Laktik Floralarının Belirlenmesi", 6.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Türkiye, (Ekim 2015) |
Çiğdem, S., Aksem, A., Leyla, V. (2014) "The Investigation of Enterotoxigenic Staphylococcus aureus in Raw Milk and Milk Products", 2nd International Congress on Food Technology , (Kasım 2014) |
Çiğdem, S., Aksem, A., Leyla, V. (2014) "Investigation of Enterotoxigenic Staphylococcus aureus in kitchen of Catering", International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE) , (Ekim 2014) |
Şükrü, T., Çiğdem, S. (2013) "Kars Gravyer Peynirlerinin Kalitelerinin Araştırılması", Türkiye Gıda Dernekleri Federasyonu Gıda Kongresi , Türkiye, (Kasım 2013) |
Aksem, A., Güven, G., Çiğdem, S. (2013) "Tüketime Sunulan Çiğ Süt ve Süt Ürünlerinde Listeria monocytogenes in varlığının Belirlenmesi", Türkiye Gıda Dernekleri Federasyonu Gıda Kongresi , Türkiye, (Kasım 2013) |
Çiğdem, S., Abamüslüm, G., Nebahat, B.O., Leyla, V. (2013) "Aflatoksin B1 Detoksifikasyonunda Bakteriyosinler ve Bakteriyosinojenik Laktik Asit Bakterileri", V. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Türkiye, (Nisan 2013) |
Aksem, A., Çiğdem, S., Berna, A., Aysel, G. (2013) "Bazı Doğal Antimikrobiyal Etkili Maddelerin Sığır Etinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi", V. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Türkiye, (Nisan 2013) |
Ç, S., A, G., L, V., N, B.O. (2013) "Bebek Sütü ve Devam Formüllerinin Mikrobiyolojik Kalitelerinin Araştırılması", V. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Türkiye, (Nisan 2013) |
Zeliha, K., Çiğdem, S. (2013) "Karanfil Uçucu Yağı ve Nisinin Sığır Eti Raf Ömrü Üzerine Etkisi", V. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Türkiye, (Nisan 2013) |
Çiğdem, S., Aksem, A., Özgür, Ç., Turgay, D., Metin, Ö., Nebahat, B.O., Leyla, V., Abamüslüm, G. (2010) "Kars İlinde Kasaplarda Satışa Sunulan Fermente Sucukların Kalite Özelliklerinin İncelenmesi", IV. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Türkiye, (Ekim 2010) |
Nebahat, O., Leyla, V., Berna, A.D., Çiğdem, S., Abamüslüm, G., Murat, G., Can, B.K.H., Mine, K. (2009) "Kekik Uçucu Yağının Staphylococ ve Escherichia coli Biyofilmleri Üzerine Etkisi", III. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Türkiye, (Mayıs 2009) |
Leyla, V., Süleyman, G., Nebahat, O., Berna, D., Çiğdem, S., Murat, G., Abamüslüm, G. (2009) "Kekik Yağının Bazı Gıda Patojenleri Üzerine Antibakteriyel Etki Dozunun Belirlenmesi ve İnsan Kromozomları Üzerine in vitro Genotoksik Etkisinin İncelenmesi", III. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Türkiye, (Mayıs 2009) |
Nebahat, B.O., Leyla, V., Çiğdem, S., Berna, A., Abamüslüm, G., Murat, G., Can, B.K.H., Mine, K. (2008) "Antimikrobiyel Paketlemenin Taze Broiler Butlarının Raf Ömrü Üzerine Etkisi", VIII. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi , Türkiye, (Ekim 2008) |
ABAMÜSLÜMRAT., G.M., LEYLA., V., ABAMÜSLÜM., G., BERNA, D., ÇİĞDEM, S. (2004) "Escherichia coli O157 nin İzolasyonunda Salisin Ramnoz Sellebiyoz 4 Metilumbelliferil ß D Glukuronit Sorbitol MacConkey SRC MUG SMAC Ayırıcı Agarın Kullanılması", I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi. , Türkiye, (Eylül 2004) |
ÇİĞDEM., S., ABAMÜSLÜM, G. (2004) "Kefirde Laktik Asit Bakterilerinin Tür Düzeyinde Araştırılması", I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi. , Türkiye, (Eylül 2004) |
Kayıt Yok |
BİLGE, N., VATANSEVER, L., SEZER, Ç. (2019) "Süt Mikrobiyolojisi", Kitap: Süt ve Süt Ürünleri Bilge N, Vatansever L, Sezer Ç. Süt mikrobiyo- lojisi. Atasever M, editör. Süt ve Süt Ürünleri. 1. Baskı. Ankara: Türkiye Klinikleri 2019. p.92-6., Türkiye : Türkiye Klinikleri Ankara, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-605-7597-80-9 |
BİLGE, N., SEZER, Ç., VATANSEVER, L. (2018) "Amipler ve Siliyatlar", Kitap: Gıda Kaynaklı Paraziter Hastalıklar, Türkiye : Türkiye Klinikleri, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-605-7505-71-2 |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
(Ulusal - Bilimsel Dergi) Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi, 2017 |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Birlikte çalışılan kişi | Aktif Dönem | Çalışma Sayısı |
Kafkas Üniversitesi
|
2004 - 2021 | 24 |
Kafkas Üniversitesi
|
2004 - 2021 | 22 |
Abamüslüm Güven
Kafkas Üniversitesi
|
2003 - 2013 | 13 |
Kafkas Üniversitesi
|
2013 - 2021 | 12 |
Sezer Çiğdem
-
|
2004 - 2014 | 12 |
Murat Gülmez
-
|
2003 - 2010 | 10 |
Berna Duman
-
|
2003 - 2006 | 8 |
Vatansever Leyla
-
|
2008 - 2014 | 7 |
Güven Abamüslüm
-
|
2004 - 2013 | 6 |
Aksoy Aksem
-
|
2010 - 2014 | 5 |
Kafkas Üniversitesi
|
2013 - 2021 | 4 |
Ethem Baz
Erciyes Üniversitesi
|
2003 - 2005 | 4 |
Kafkas Üniversitesi
|
2017 - 2021 | 3 |
Berna Duman Aydın
-
|
2008 - 2014 | 3 |
Bilge Oral Nebahat
-
|
2008 - 2013 | 3 |
Gülmez Murat
-
|
2008 - 2009 | 3 |
Kafkas Üniversitesi
|
2017 - 2021 | 2 |
Kafkas Üniversitesi
|
2013 | 2 |
Aysel Güven
Kafkas Üniversitesi
|
2013 - 2014 | 2 |
Mustafa Atasever
Atatürk Üniversitesi
|
2017 - 2021 | 2 |
Aydın Berna
-
|
2008 - 2013 | 2 |
Başer Kemal Hüsnü Can
-
|
2008 - 2009 | 2 |
Duman Berna
-
|
2004 - 2009 | 2 |
Koplay Zeliha
-
|
2013 | 2 |
Kürkçüoğlu Mine
-
|
2008 - 2009 | 2 |
Oral Nebahat
-
|
2009 | 2 |
Topuk Şükrü
-
|
2013 - 2015 | 2 |
Kafkas Üniversitesi
|
2013 | 1 |
Berna Duman Aydın
-
|
2021 | 1 |
Mine Kürkçüoğlu
Anadolu Üniversitesi
|
2010 | 1 |
Aydın Duman Berna
-
|
2009 | 1 |
Başer Kemal Hüsnü
-
|
2009 | 1 |
Bilge Oral N
-
|
2013 | 1 |
Çelebi Özgür
-
|
2010 | 1 |
Deprem Turgay
-
|
2010 | 1 |
Duman Aydın Berna
-
|
2010 | 1 |
Gül Süleyman
-
|
2009 | 1 |
Gülbaz Güven
-
|
2013 | 1 |
GÜLMEZ MUVEN ABAMÜSLÜMRAT.
-
|
2004 | 1 |
Güven A
-
|
2013 | 1 |
GÜVEN ABAMÜSLÜM.
-
|
2004 | 1 |
Güven Aysel
-
|
2013 | 1 |
Kemal Hüsnü Başer
-
|
2010 | 1 |
Öğün Metin
-
|
2010 | 1 |
Sevda Pehlivan Önen
-
|
2020 | 1 |
Sezer Ç
-
|
2013 | 1 |
SEZER ÇİĞDEM.
-
|
2004 | 1 |
Vatansever L
-
|
2013 | 1 |
VATANSEVER LEYLA.
-
|
2004 | 1 |
Alan Adı | Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı | |
TÜBİTAK Araştırma Alanı | Tıp ve Sağlık Bilimleri | 55039 |
YÖKSİS Temel Alan | Sağlık Bilimleri Temel Alanı | 39869 |
YÖKSİS Bilim Alanı | Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi | 69 |
Anahtar Kelimeler | - |
Performans Kriteri | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Ağırlıklı Puan | 95 | 50 | 20 | 145 | 105 | 50 | 65 | 0 | 0 | 0 |
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) | 845 . | 864 . | 918 . | 783 . | 813 . | 872 . | 962 . | - | - | - |
Sıra (Temel Alan İçinde) | 845 . | 864 . | 918 . | 783 . | 813 . | 872 . | 962 . | - | - | - |
Sıra (Bilim Alanı İçinde) | 8 . | 19 . | 28 . | 8 . | 13 . | 21 . | 23 . | - | - | - |
Toplam Yayın | 5 | 2 | 4 | 4 | 3 | 1 | 2 | 0 | 0 | 0 |
Toplam Makale | 4 | 1 | 1 | 2 | 2 | 1 | 2 | 0 | 0 | 0 |
Toplam Kitap | 0 | 0 | 0 | 1 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Toplam Bildiri | 1 | 1 | 3 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Makale (SCI) | 1 | 1 | 0 | 2 | 1 | 1 | 1 | 0 | 0 | 0 |
Makale (Uluslararası) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Makale (Ulusal) | 3 | 0 | 1 | 0 | 1 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Bölümü Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 1 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Bildiri (Uluslararası) | 0 | 1 | 3 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Bildiri (Ulusal) | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |