img
 Leyla VATANSEVER

Leyla VATANSEVER

  • Veteriner Fakültesi
  • Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı
  • Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Üretimi

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
50
Atıf
224
h-index
8
Proje
10
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, İngiltere, University Of Bristol, , 1995, 1999
Yüksek Lisans, İngiltere, University Of Bristol, , 1994, 1995
Lisans, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Pr., 1985, 1990
Araştırma Alanları
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, İngiltere, University Of Bristol, , 1995, 1999
Yüksek Lisans, İngiltere, University Of Bristol, , 1994, 1995
Lisans, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Pr., 1985, 1990
Kayıt Yok
İngilizce, KPDS, 89, Bahar, 2000
Kayıt Yok
[UAK] Sağlık Bilimleri Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
2017-, Profesör, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı Bölümü, Türkiye
2010-2017, Doçent, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı Bölümü, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkiye
2001-2010, Yardımcı Doçent, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı Bölümü, Türkiye
1993-2001, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı Bölümü, Türkiye
1992-1993, Uzman, Tam Zamanlı, Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü, Türkiye
2015-2017, Erasmus Koordinatörü, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
2013-, Anabilim Dalı Başkanı, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
2012-2013, Bölüm Başkanı, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
2007-2011, Dekan Yardımcısı, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
Emine Bekar, Yüksek Lisans, Etlerde escherichia coli O157:H7 varlığının araştırılması, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı, 2019, (Asıl Danışman)
Dicle Avçil, Yüksek Lisans, Çiğ Sütten Yapılan Peynir ve Kaymak Örneklerinde Listeria Monocytogenes Varlığının Araştırılması, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi (Veterinerlik) Ana Bilim Dalı, 2019, (Asıl Danışman)
Erhan Çekin, Yüksek Lisans, Tavuk etlerinde samonella dekontaminasyonunda karanfil hidrodistilatının kullanılabilirliğininaraştırılması, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni ve Üretimi Ana Bilim Dalı, 2017, (Asıl Danışman)
Hekim Sezen Harmankaya, Doktora, Tavuk eti raf ömrü üzerine biberiye ve karanfil uçucu yağlarının etkisinin araştırılması, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Teknolojisi Ana Bilim Dalı, 2013, (Asıl Danışman)
Fatma Vargün, Yüksek Lisans, Kars piyasasından toplanan süt ve kremalardan stafilokokların izolasyonu ve toksin oluşturuma yeteneklerinin belirlenmesi, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı, 2005, (Asıl Danışman)
Haluk Çepoğlu, Yüksek Lisans, Mutfak personelinden izole edilen koagulaz negatif stafilokokların toksin oluşturma yeteneği ile bazı antibiyotiklere karşı duyarlılıklarının araştırılması, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı, 2004, (Asıl Danışman)
2018-2019, Gıda Mikrobiyolojisi, Yüksek Lisans
2018-2019, Et Bilimi, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2018-2019, Gıda Kontaminantları, Yüksek Lisans
2018-2019, Gıda Hijyeni ve Kontrolü, Lisans
2017-2018, Gıda Mikrobiyolojisi, Yüksek Lisans
2017-2018, Gıda Kontaminantları, Yüksek Lisans
2017-2018, Gıda Hijyeni ve Kontrolü, Lisans
2016-2017, Gıda Mikrobiyolojisi, Yüksek Lisans
2016-2017, Gıda Kontaminantları, Yüksek Lisans
2016-2017, Gıda Hijyeni ve Kontrolü, Lisans
2015-2016, Gıda Kontaminantları, Yüksek Lisans
2015-2016, Gıda Hijyeni ve Kontrolü, Lisans
2014-2015, Gıda Hijyeni ve Kontrolü, Lisans
2013-2014, Gıda mevzuatı, Yüksek Lisans
2013-2014, Et Bilimi, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2013-2014, Su Hijyeni Ve Muayene Metodları, Yüksek Lisans
2013-2014, Gıda Kimyası, Yüksek Lisans
2013-2014, Gıda Hijyeni Ve Kontrolu, Lisans
2012-2013, Gıda Kontaminantları, Yüksek Lisans
2012-2013, Gıda Hijyeni Ve Kontrolu, Lisans
2011-2012, Gıda mevzuatı, Yüksek Lisans
2011-2012, Et Bilimi Ve Muayene Metodları, Lisans
2011-2012, Gıda Hijyeni Ve Kontrolu, Lisans
2010-2011, Gıda Hijyeni Ve Kontrolu, Lisans
Kayıt Yok
Çiğ Sütlerde Metisiline Dirençli Staphylococcus aureus (MRSA) Varlığının Araştırılması ve Toksin Genlerinin Belirlenmesi Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2023-2025
Çiğ Sütten Yapılan Peynir ve Kaymak Örneklerinde Listeria Monocytogenes Varlığının Araştırılması Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2020-2023  
Kıyma örneklerinde Escherichia coli O157:H7 varlığının araştırılması Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2018-2019  
Kars'ta Satışa Sunulan Broiler Etlerinde Geniş Spektrumlu Beta Laktamaz Üreten Escherichia coli'nin Prevalansı Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2016-2018  
AB Bakanlığı Ulusal Ajans Erasmus Plus Yükseköğretim Hareketliliği Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası, UNESCO, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi Destekli Proje: Yürütücü , 2015-2015  
Salmonella enteritidis ile kontamine edilmiş tavuk eti preparatlarında Trisodyum fosfat, Karanfil Hidrodistilatı,Asidifiye NaCI ve Laktik Asit'in etkisi Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2011-2017  
Bazı bitki yağlarının vakum paketlenmiş alabalıkların raf ömrü üzerine etkilerinin raştırılması 2010 VF 43 Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2010-2016  
Biberiye Yağının Antimikrobiyel Etkisinin Araştırılması Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2010-2015  
Balık Raf Ömrünü Uzatmak Üzere Antimikrobiyal Buz Uygulaması TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Araştırmacı , 2006-2006  
Süt ve Kremalardan Stafilokokların İzolasyonu ve Toksin Oluşturma Yeteneklerinin Belirlenmesi Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2004-2005  
Kayıt Yok
SEZER, Ç., ÇELEBİ, Ö., BİLGE, N., VATANSEVER, L., Duman, B.A., Duman, B.A. (2021) "Lactic Flora of Local Foods Produced in Kars Region", Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, 16 (2) pp. 133-140 [TR Dizin] DOI   
BİLGE, N., SEZER, Ç., VATANSEVER, L., Önen, S.P. (2020) "Occurrence and Molecular Characterization of Crephalosporin resistant Escherichia coli Isolates from Chicken Meat", Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 26 (4) pp. 463-468 [SCI Expanded]   
BİLGE, N., SEZER, Ç., VATANSEVER, L. (2018) "Amipler ve Siliyatlar", Türkiye Klinikleri, (0)  
BİLGE, N., SEZER, Ç., VATANSEVER, L. (2018) "Antibiotic Resistance of Salmonella spp. Isolated from Raw Chicken Wings.", Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 24 (3) pp. 431-435 [SCI Expanded]   
AKSOY, A., SEZER, Ç., VATANSEVER, L., GÜLBAZ, G. (2018) "Presence and Antibiotic Resistance of Listeria monocytogenes in Raw Milk and Dairy Products", Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 24 (0) pp. 415-421 [SCI Expanded] Link DOI   
BİLGE, N., SEZER, Ç., VATANSEVER, L. (2017) "Organik Asitlerle Yüzeysel Mikrobiyel Dekontaminasyon", Türkiye Klinikleri J Food Technol-Special Topics, 3 (2) pp. 112-115  
HARMANKAYA, S., VATANSEVER, L. (2017) "Tavuk Eti Raf Ömrü Üzerine Biberiye ve Karanfil Uçucu Yağlarının Etkisi", Van Veterinary Journal, 28 (1) pp. 11-19 [TR Dizin]  
VATANSEVER, L., SEZER, Ç., BİLGE, N. (2016) "Carriage rate and methicillin resistance of Staphylococcus aureus in food handlers in Kars City Turkey", SpringerPlus, 5 (608) pp. 1-5 [SCI Expanded] Link DOI  
SEZER, Ç., ÇELEBİ, Ö., AKSOY, A., VATANSEVER, L. (2015) "Food handlers a bridge in the journey of enterotoxigenic MRSA in food", Journal of Consumer Protection and Food Safety (Journal für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit), 10 (2) pp. 123-129 [SCI Expanded] DOI  
VATANSEVER, L., BİLGE, N., SEZER, Ç. (2015) "Clostridium perfringens", Türkiye Klinikler gıda hijyeni ve teknolojisi dergisi özel sayısı, 1 (3) pp. 70-75  
SEZER, Ç., VATANSEVER, L., BİLGE, N. (2015) "The microbiological quality of infant milk and follow on formula", Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 26 (1) pp. 31-34   
SEZER, Ç., AKSOY, A., VATANSEVER, L. (2014) "Kars İlinde Satışa Sunulan Dondurmalarda Aflatoksin M1 Varlığının Belirlenmesi 40 1 90 94 2014", İstanbul Üniv Vet Fak Derg., 1 (40) pp. 90-94   
SEZER, Ç., Güven, A., BİLGE, N., VATANSEVER, L. (2013) "Detoxification of Aflatoxin B1 by Bacteriocins and Bacteriocinogenic Lactic Acid Bacteria 37 594 601 2013", Turk J Vet Animal Sci., (37) pp. 594-601 [SCI Expanded]   
SEZER, Ç., AKSOY, A., ÇELEBİ, Ö., DEPREM, T., ÖĞÜN, M., BİLGE, N., VATANSEVER, L. (2013) "Evaluation of the Quality Characteristics of Fermented Sausages and Sausage like Products Sold in Kars Eurasian J Vet Sci 29 3 143 149 2013", Eurasian J Vet Sci., 29 (3) pp. 143-149  
AKSOY, A., SEZER, Ç., VATANSEVER, L. (2013) "Kars Piyasasında Tüketime Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi 2 1 1 5 2013", Harran Üniv Vet Fak Derg., 2 (1) pp. 1-5   
BİLGE, N., VATANSEVER, L., Aydın, B.D., SEZER, Ç., Güven, A., Gülmez, M., Can, B.K.H., Kürkçüoğlu, M. (2010) "Effect of Oregano essential oil on biofilms formed by Staphylococci and Escherichia coli", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (16) pp. 23-29 [SCI Expanded]  
Güven, A., SEZER, Ç., Berna, D.A., BİLGE, N., VATANSEVER, L. (2010) "Incidence and pathogenicity of Yersinia enterocolitica isolates from foods in Turkey", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (16) pp. 107-112 [SCI Expanded]  
Haluk, Ç., VATANSEVER, L., BİLGE, N. (2010) "Isolation of Staphylococci from food handlers and investigation of their enterotoxigenicity and susceptibility to some antibiotics", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (16) pp. 1-5 [SCI Expanded]  
BİLGE, N., VATANSEVER, L., SEZER, Ç., Aydın, B., Güven, A., Gülmez, M., Can, B.K.H., Kürkçüoğlu, M. (2009) "Effect of Absorbent Pads Containing Oregano Essential Oil on the Shelf Life Extension of Over Wrap Packed Chicken Drumsticks Stored at 4 C", Poultry Science, (88) pp. 1459-1465 [SSCI]  
VATANSEVER, L., Demirel, G. (2009) "Fatty Acid Content and Composition of Turkish Beef and Lamb at Retail", Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, (33) pp. 71-75 [SCI Expanded]   
BİLGE, N., VATANSEVER, L., Gülmez, M., Güven, A. (2008) "Antibacterial Activity of Some Turkish Plant Hydrosols", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (14) pp. 205-209 [SCI Expanded]   
BİLGE, N., VATANSEVER, L., Gülmez, M., Güven, A. (2008) "Application of antimicrobial ice for extending shelf life of fish", Journal of Food Protection, (71) pp. 218-222 [SSCI]  
VATANSEVER, L., Gülmez, M., BİLGE, N., Güven, A., OTLU, S. (2008) "Effects of Sumac Rhus coriaria L Oregano Oreganum vulgare L and Laktic acid on Microbiological Decontamination and Shelf life of Raw Broiler Drumsticks", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (14) pp. 211-216 [SCI Expanded]   
BİLGE, N., Gülmez, M., VATANSEVER, L., Güven, A. (2007) "Antibacterial activity of sumac extract thyme water and lactic acid against Escherichia coli O157 H7 Listeria monocytogenes 4b Staphylococcus aureus and Yersinia enterocolitica O3", Medycyna Weterynaryjna, (63) pp. 938-940 [SCI Expanded]  
VATANSEVER, L., Fatma, V. (2007) "Isolation of staphylococci from milk and cream sold in Kars market and detection of their enterotoxigenicity", Medycyna Weterynaryjna, (63) pp. 538-540 [SCI Expanded]  
Gülmez, M., BİLGE, N., Güven, A., VATANSEVER, L., Baz, E. (2006) "Antibacterial activity of oregano tea and commercial oregano water against Escherichia coli O157 H7 Listeria monocytogenes 4b Staphylococcus aureus and Yersinia enterocolitica O3", Internet Journal of Food Safety, 5 (8) pp. 7-13  
Gülmez, M., BİLGE, N., SEZER, Ç., Duman, B., VATANSEVER, L. (2006) "Satış yerlerinden alınan Maydanoz örneklerinin kekik suyu ve sirke ile dekontaminasyonu", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (12) pp. 41-47   
Gülmez, M., BİLGE, N., VATANSEVER, L. (2006) "The effect of water extract of Sumac Rhus coriaria L and lactic acid on decontamination and shelf life of raw broiler wings", Poultry Science, (85) pp. 1466-1471 [SCI]  
Gülmez, M., SEZER, Ç., Duman, B., VATANSEVER, L., BİLGE, N., Baz, E. (2005) "Lokantalarda tüketime sunulan bazı gıdaların ve içme sularının mikrobiyolojik kaliteleri", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (11) pp. 5-10 Link   
Gülmez, M., VATANSEVER, L., Güven, A., Duman, A., SEZER, Ç. (2005) "Use of salicin rhamnose cellobiose 4 methyumbelliferyl D glucuronide sorbitol MacConkey SRC MUG SMAC differential agar for the presumptive identification of Escherichia coli O157 H7 from primary isolation step", Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, (29) pp. 1137-1141 [SCI Expanded]   
VATANSEVER, L. (2004) "Et ve Et Ürünlerinde Biyojenik Aminler", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 10 (2) pp. 203-208 [SCI Expanded]   
LEYLA, V. (2004) "Karsta satışa sunulan peynir mayalarının bazı fiziksel kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (10) pp. 189-194 [SCI Expanded]   
VATANSEVER, L., Kurt, E., Enser, M., Nute, N.D., Scollan, N., Wood, J.D., Rıchardson, R.I. (2000) "Shelf life and eating quality of beef from cattle of different breeds given diets differing in n 3 polyunsaturated fatty acid composition", Animal Science, (71) pp. 471-482 [SSCI]  
İrfan, E., Bülent, M., VATANSEVER, L. (1993) "A tipi enterotoksin Oluşturan Staphylococcus aureus un Çiğ Köftede Üreme ve Toksin Oluşturma yeteneğinin Belirlenmesi", Gıda, (18) pp. 315-318  
BİLGE, N., SEZER, Ç., VATANSEVER, L. (2017) "PILIÇ KANAT VE BUTLARINDA ESCHERICHIA COLI PREVALANSI", 7. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ , (Ekim 2017
BİLGE, N., SEZER, Ç., VATANSEVER, L. (2017) "Piliç Kanat ve Butlarında Escherichia coli Prevalansı", 7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , (Ekim 2017
BİLGE, N., SEZER, Ç., VATANSEVER, L. (2017) "Piliç kanat ve butlarında Escherichia coli prevalansı", 7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Türkiye, (Ekim 2017
LEYLA, V. (2013) "Aflatoksin B1 Detoksifikasyonunda Bakteriyosinler ve Bakteriyosinojenik Laktik Asit Bakterileri", V. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi. 3-6 Nisan 2013, Antalya. , Türkiye, (Nisan 2013
LEYLA, V. (2013) "Bebek Sütü ve Devam Formüllerinin Mikrobiyolojik Kalitelerinin Araştırılması", V. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi. 3-6 Nisan 2013, Antalya (Poster). , Türkiye, (Nisan 2013
LEYLA, V. (2010) "Kars İlinde Kasaplarda Satışa Sunulan Fermente Sucukların Kalite Özelliklerinin İncelenmesi", IV. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi. 13–16 Ekim 2010, Antalya. , Türkiye, (Ekim 2010
LEYLA, V. (2009) "Kekik uçucu yağının Staphylococ ve Escherichia coli biyofilmleri üzerine etkisi", 3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 14-16 Mayıs, 65-67, Bursa, 2009. , (pp. 65-67), Türkiye, (Mayıs 2009
LEYLA, V. (2009) "Kekik yağının bazı gıda patojenleri üzerine bakteriyel etki dozunun belirlenmesi ve insan kromozomları üzerine in vitro genotoksik etkisinin incelenmesi", 3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 14-16 Mayıs, 41-45, Bursa, 2009. , (pp. 41-45), Türkiye, (Mayıs 2009
LEYLA, V. (2008) "Antimikrobiyel paketlemenin taze broiler butlarının raf ömrü üzerine etkisi", VIII. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi (Uluslar arası Katılımlı), 07-09 Ekim 236-237, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kampüs-Van, 2008. , Türkiye, (Ekim 2008
LEYLA, V. (2006) "Mutfak personelinden İzole edilen koagülaz pozitif Stafilokokların toksin oluşturma yeteneği ile bazı antibiyotiklere karşı duyarlılıklarının araştırılması", II Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 18-20 Eylül, pp124, İstanbul, 2006. , Türkiye, (Eylül 2006
VATANSEVER, L. (2004) "Escherichia coli O157 nin izolasyonunda salisin ramnoz sellobiyoz 4 metilumbelliferil D glukuronit sorbitol MacConkey SRC MUG SMAC ayırıcı agarın kullanılması", I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 29 Eylül-1 Ekim, Ankara, 2004 , Türkiye, (Eylül 2004
VATANSEVER, L. (1998) "The quality of beef from steers fed supplements of n 3 polyunsaturated fatty acids", Proceedings of the 44th International Congress of Meat Science and Technology, August, Barcelona, Vol II, 656-657, Spain, 1998. , (pp. 656-657), Barcelona, İspanya, (Ağustos 1998
VATANSEVER, L. () "Phospholipid fatty acid and meat quality in cattle breeds fed different diets", Proceedings of the British Society of Animal Science, Scarbrough, pp 57, England, 1999. , (pp. 57), Scarbrough 
VATANSEVER, L. () "The oxidative stability of minced beef from steers fed supplements of n 3 polyunsaturated fatty acids and vitamin E", Proceedings of the British Society of Animal Science, February, Scarbrough, pp 49, England, 1997. , (pp. 49), Scarbrough, İngiltere 
Kayıt Yok
BİLGE, N., VATANSEVER, L., SEZER, Ç. (2019) "Süt Mikrobiyolojisi", Kitap: Süt ve Süt Ürünleri Bilge N, Vatansever L, Sezer Ç. Süt mikrobiyo- lojisi. Atasever M, editör. Süt ve Süt Ürünleri. 1. Baskı. Ankara: Türkiye Klinikleri 2019. p.92-6., Türkiye : Türkiye Klinikleri Ankara, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-605-7597-80-9 
BİLGE, N., SEZER, Ç., VATANSEVER, L. (2018) "Amipler ve Siliyatlar", Kitap: Gıda Kaynaklı Paraziter Hastalıklar, Türkiye : Türkiye Klinikleri, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-605-7505-71-2 
Kayıt Yok
Kayıt Yok
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 2016
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Foodborne Pathogens and Disease, 2016
Kayıt Yok
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: Diğer Uluslararası, F: TR Dizin, G: Uluslararası Kitap, H: Ulusal Kitap, I: Diğer Ulusal, J: Toplam
Sıra Yayın A B C D E F G H I J
1 Shelf life and eating quality of beef from cattle of different breeds given diets differing in n 3 polyunsaturated fatty acid composition 34 0 0 4 1 0 5 0 0 44
2 Effect of Oregano essential oil on biofilms formed by Staphylococci and Escherichia coli 23 0 0 3 0 0 3 0 0 29
3 Presence and Antibiotic Resistance of Listeria monocytogenes in Raw Milk and Dairy Products 19 0 0 0 0 4 0 0 0 23
4 Application of antimicrobial ice for extending shelf life of fish 12 0 0 4 2 1 0 0 0 19
5 The effect of water extract of Sumac Rhus coriaria L and lactic acid on decontamination and shelf life of raw broiler wings 11 0 0 6 0 2 0 0 0 19
6 Detoxification of Aflatoxin B1 by Bacteriocins and Bacteriocinogenic Lactic Acid Bacteria 37 594 601 2013 13 0 0 4 0 1 0 0 0 18
7 Carriage rate and methicillin resistance of Staphylococcus aureus in food handlers in Kars City Turkey 5 0 0 5 0 0 1 0 0 11
8 Evaluation of the Quality Characteristics of Fermented Sausages and Sausage like Products Sold in Kars Eurasian J Vet Sci 29 3 143 149 2013 3 0 0 4 0 2 0 0 0 9
9 Antibacterial Activity of Some Turkish Plant Hydrosols 4 0 0 0 0 0 2 0 0 6
10 Isolation of Staphylococci from food handlers and investigation of their enterotoxigenicity and susceptibility to some antibiotics 0 0 0 6 0 0 0 0 0 6
11 Antibiotic Resistance of Salmonella spp. Isolated from Raw Chicken Wings. 3 0 0 2 0 0 0 0 0 5
12 Food handlers a bridge in the journey of enterotoxigenic MRSA in food 1 0 0 2 0 2 0 0 0 5
13 Incidence and pathogenicity of Yersinia enterocolitica isolates from foods in Turkey 1 0 0 4 0 0 0 0 0 5
14 A tipi enterotoksin Oluşturan Staphylococcus aureus un Çiğ Köftede Üreme ve Toksin Oluşturma yeteneğinin Belirlenmesi 2 0 0 0 0 2 0 0 0 4
15 The microbiological quality of infant milk and follow on formula 1 0 0 1 0 2 0 0 0 4
16 Fatty Acid Content and Composition of Turkish Beef and Lamb at Retail 2 0 0 1 0 0 0 0 0 3
17 Kars İlinde Satışa Sunulan Dondurmalarda Aflatoksin M1 Varlığının Belirlenmesi 40 1 90 94 2014 0 0 0 1 0 2 0 0 0 3
18 Kars Piyasasında Tüketime Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi 2 1 1 5 2013 0 0 0 0 0 3 0 0 0 3
19 Effect of Absorbent Pads Containing Oregano Essential Oil on the Shelf Life Extension of Over Wrap Packed Chicken Drumsticks Stored at 4 C 1 0 0 1 0 0 0 0 0 2
20 Effects of Sumac Rhus coriaria L Oregano Oreganum vulgare L and Laktic acid on Microbiological Decontamination and Shelf life of Raw Broiler Drumsticks 0 0 0 2 0 0 0 0 0 2
21 Et ve Et Ürünlerinde Biyojenik Aminler 0 0 0 2 0 0 0 0 0 2
22 Tavuk Eti Raf Ömrü Üzerine Biberiye ve Karanfil Uçucu Yağlarının Etkisi 0 0 0 0 1 0 0 0 0 1
23 Use of salicin rhamnose cellobiose 4 methyumbelliferyl D glucuronide sorbitol MacConkey SRC MUG SMAC differential agar for the presumptive identification of Escherichia coli O157 H7 from primary isolation step 1 0 0 0 0 0 0 0 0 1
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Kafkas Üniversitesi
2005 - 2021 27
Kafkas Üniversitesi
2005 - 2021 25
Murat Gülmez
-
2005 - 2010 11
Abamüslüm Güven
Kafkas Üniversitesi
2005 - 2013 10
VATANSEVER LEYLA
-
2004 - 2013 8
Kafkas Üniversitesi
2013 - 2018 5
Kafkas Üniversitesi
2013 - 2021 3
Ethem Baz
Erciyes Üniversitesi
2005 - 2006 2
Mine Kürkçüoğlu
Anadolu Üniversitesi
2009 - 2010 2
Başer Kemal Hüsnü Can
-
2009 - 2010 2
Berna Aydın Duman
-
2021 2
Berna Duman
-
2005 - 2006 2
Kafkas Üniversitesi
2018 1
Kafkas Üniversitesi
2013 1
Kafkas Üniversitesi
2008 1
Kafkas Üniversitesi
2017 1
Kafkas Üniversitesi
2013 1
Sevda Pehlivanlar Önen
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
2020 1
Gülcan Demirel
İstanbul Üniversitesi
2009 1
Aydın Duman
-
2005 1
Berna Aydın
-
2009 1
Berna Duman Aydın
-
2010 1
Çepoğlu Haluk
-
2010 1
Duman Aydın Berna
-
2010 1
Erol İrfan
-
1993 1
Esra Kurt
-
2000 1
J D Wood
-
2000 1
Mike Enser
-
2000 1
Mutluer Bülent
-
1993 1
N D Nute
-
2000 1
Nigel Scollan
-
2000 1
R I Rıchardson
-
2000 1
Vargün Fatma
-
2007 1
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Tıp ve Sağlık Bilimleri 54643
YÖKSİS Temel Alan Sağlık Bilimleri Temel Alanı 39847
YÖKSİS Bilim Alanı Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi 129
Anahtar Kelimeler -
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 74 50 37 140 40 50 15 0 0 0
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) 868 . 864 . 900 . 788 . 878 . 873 . 1015 . - - -
Sıra (Temel Alan İçinde) 868 . 864 . 900 . 788 . 878 . 873 . 1015 . - - -
Sıra (Bilim Alanı İçinde) 39 . 41 . 71 . 25 . 59 . 49 . 65 . - - -
Toplam Yayın 3 2 5 3 1 1 1 0 0 0
Toplam Makale 3 1 2 2 0 1 1 0 0 0
Toplam Kitap 0 0 0 1 1 0 0 0 0 0
Toplam Bildiri 0 1 3 0 0 0 0 0 0 0
Makale (SCI) 1 1 0 2 0 1 0 0 0 0
Makale (Uluslararası) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Makale (Ulusal) 2 0 2 0 0 0 1 0 0 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 1 1 0 0 0 0 0
Bildiri (Uluslararası) 0 1 2 0 0 0 0 0 0 0
Bildiri (Ulusal) 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri