Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi (Dr), 1997, 2004 |
Lisans, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Pr., 1991, 1997 |
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi (Dr), 1997, 2004 |
Lisans, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Pr., 1991, 1997 |
Kayıt Yok |
İngilizce, ÜDS, 78, Bahar, 2002 |
Kayıt Yok |
[UAK] Sağlık Bilimleri Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi |
2013-, Doçent, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı Bölümü, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkiye |
2007-2013, Yardımcı Doçent, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı Bölümü, Türkiye |
1999-2007, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı Bölümü, Türkiye |
2013-, Anabilim Dalı Başkanı, Kafkas Üniversitesi, Türkiye |
Gönül Damla Altuntaş, Doktora, İnek Sütünde AmpC ve Geniş Spektrumlu Beta-Laktamaz Üreten Escherichia coli'nin Varlığı ve Karakterizasyonu, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni ve Üretimi Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman) |
Mehmet Ali Usul, Yüksek Lisans, Bursa ve yöresindeki tüketime hazır gıdalarda bacıllus cereus varlığının araştırılması, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni ve Üretimi Ana Bilim Dalı, 2019, (Asıl Danışman) |
Damla Yayla, Yüksek Lisans, Ton balığı konservelerinde histamin varlığının araştırılması, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni ve Üretimi Ana Bilim Dalı, 2019, (Asıl Danışman) |
Efsun Deligöz, Yüksek Lisans, Kars İlinden toplanan çiğ sütlerde aflatoksin M1 miktarının araştırılması, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı, 2017, (Asıl Danışman) |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
SEZER, Ç., ÇELEBİ, Ö., BİLGE, N., VATANSEVER, L., Aydın, B.D. (2021) "Lactic Flora of Local Foods Produced in Kars Region", Atatürk University J. Vet. Sci., 16 (2) pp. 133-140 [TR Dizin] Link DOI |
BİLGE, N., SEZER, Ç., VATANSEVER, L., Önen, S.P. (2020) "Occurence and molecular characterization of cephalosporin resistant Escherichia coli isolates from chicken meat", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 26 (4) pp. 463-468 [SCI Expanded] DOI |
BİLGE, N., Demir, P. (2019) "Evaluation of Food Safety Knowledge Among Food Handlers", Van Veterinary Journal, (0) [TR Dizin] |
KURT, B., BİLGE, N., Sözmen, M., AYDIN, U., Önyay, T., ÖZAYDIN, İ. (2018) "title Effects of iPlantago lanceolata/i L. extract on full-thickness excisional wound healing in a mouse model/title", Biotechnic Histochemistry, (0) pp. 1-9 [SCI] Link DOI |
BİLGE, N., VATANSEVER, L., SEZER, Ç. (2018) "Antibiotic Resistance of Salmonella spp. Isolated from Raw Chicken Wings", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 24 (3) pp. 431-435 [SCI Expanded] |
BİLGE, N., SEZER, Ç., VATANSEVER, L. (2017) "Organik AsitlerleYüzeysel Mikrobiyel Dekontaminasyon", Turkiye Klinikleri J Food Hyg Technol-Special Topics, 3 (2) pp. 112-115 [TR Dizin] |
Deligöz, E., BİLGE, N. (2017) "Sütle Gelen Tehdit: Aflatoksin M1", Türk Tarım-Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi, 5 (8) pp. 846-857 [TR Dizin] |
VATANSEVER, L., SEZER, Ç., BİLGE, N. (2016) "Carriage rate and methicillin resistance of Staphylococcus aureus in food handlers in Kars City Turkey", SpringerPlus, 5 (608) pp. 1-5 [SCI Expanded] Link DOI |
VATANSEVER, L., BİLGE, N., SEZER, Ç. (2015) "Clostridium perfringens", Türkiye Klinikleri J Food Hyg Technol-Special Topics, 1 (3) [TR Dizin] |
SEZER, Ç., VATANSEVER, L., BİLGE, N. (2015) "The microbiological quality of infant milk and follow on formula", Van Veterinary Journal, 26 (1) pp. 31-34 [TR Dizin] |
SEZER, Ç., AKSOY, A., VATANSEVER, L., BİLGE, N. (2014) "Kars ilinde satışa sunulan dondurmalarda Aflatoksin M1 varlığının belirlenmesi", İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 40 (1) pp. 90-94 [TR Dizin] |
SEZER, Ç., Güven, A., BİLGE, N., VATANSEVER, L. (2013) "Detoxification of Aflatoxin B1 by Bacteriocins and Bacteriocinogenic Lactic Acid Bacteria", Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, 37 (0) pp. 594-601 [SCI] |
SEZER, Ç., AKSOY, A., ÇELEBİ, Ö., DEPREM, T., ÖĞÜN, M., BİLGE, N., VATANSEVER, L., Güven, A. (2013) "Evaluation of the quality characteristics of fermented sausages and sausage like products sold in Kars.", Eurasian J Vet Sci, 29 (3) pp. 143-149 [TR Dizin] |
BİLGE, N., VATANSEVER, L., Aydın, B.D., SEZER, Ç., Güven, A., Gülmez, M., Başer, K.H.C., Kürkçüoğlu, M. (2010) "Effect of oregano essential oil on biofilms formed by Staphylococci and Escherichia coli", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 16 (0) pp. 23-29 [SCI Expanded] |
Güven, A., SEZER, Ç., Aydın, B.D., BİLGE, N., VATANSEVER, L. (2010) "Incidence and pathogenicity of Yersinia enterocolitica isolates from foods in Turkey", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 16 (0) pp. 107-112 [SCI Expanded] |
Çepoğlu, H., VATANSEVER, L., BİLGE, N. (2010) "Isolation of Staphylococci from food handlers and investigation of their enterotoxigenicity and susceptibility to some antibiotics", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 16 (0) pp. 1-5 [SCI Expanded] |
BİLGE, N., VATANSEVER, L., SEZER, Ç., Aydın, B.D., Güven, A., Gülmez, M., Başer, K.H.C., Kürkçüoğlu, M. (2009) "Effect of Absorbent Pads Containing Oregano Essential Oil on the Shelf Life Extension of Overwrap Packed Chicken Drumsticks Stored at Four Degrees Celsius", Poultry Science, 88 (0) pp. 1459-1465 [SCI] |
BİLGE, N., VATANSEVER, L. (2009) "Et Endüstrisinde Antimikrobiyel Paketleme Seçeneği", Nakhchıvan State University, Scientific Works, 1 (26) pp. 107-110 |
BİLGE, N., VATANSEVER, L., Güven, A., Gülmez, M. (2008) "Antibacterial Activity of Some Turkish Plant Hydrosols", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 14 (2) pp. 205-209 [SCI Expanded] |
BİLGE, N., Gülmez, M., VATANSEVER, L., Güven, A. (2008) "Application of Antimicrobial Ice for Extending Shelf Life of Fish", Journal of Food Protection, 71 (1) pp. 218-222 [SCI] |
VATANSEVER, L., Gülmez, M., BİLGE, N., Güven, A., OTLU, S. (2008) "Effects of Sumac Rhus coriaria L Oregano Oreganum vulgare L and Lactic Acid on Microbiological Decontamination and Shelf Life of Raw Broiler Drumsticks", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 14 (2) pp. 211-216 [SCI Expanded] |
Aydın, B.D., SEZER, Ç., BİLGE, N. (2008) "Kars ta Satışa Sunulan Süzme Balların Kalite Niteliklerinin Araştırılması", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 14 (1) pp. 89-94 [SCI Expanded] |
BİLGE, N., Gülmez, M., VATANSEVER, L., Güven, A. (2007) "Antibacterial Activity of Sumac Extract Thyme Water and Lactic Acid Against Escherichia coli O157 H7 Listeria monocytogenes 4b Staphylococcus aureus and Yersinia enterocolitica O3", Medycyna Weterynaryjna, 63 (8) |
Gülmez, M., BİLGE, N., Güven, A., VATANSEVER, L., Baz, E. (2006) "Antibacterial Activity of Oregano Tea and Commercial Oregano Water Against Escherichia coli O157 H7 Listeria monocytogenes 4b Staphylococcus aureus and Yersinia enterocolitica O3", Internet Journal of Food Safety, 5 (8) pp. 7-13 |
BİLGE, N. (2006) "Gıda Kaynaklı Patojenler için Kesim Öncesi Dekontaminasyon Uygulamaları", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 12 (1) pp. 77-84 |
Gülmez, M., BİLGE, N., SEZER, Ç., Aydın, B.D., VATANSEVER, L. (2006) "Satış Yerlerinden Alınan Maydanoz Örneklerinin Kekik Suyu ve Sirke ile Dekontaminasyonu", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 12 (1) pp. 41-47 |
Gülmez, M., BİLGE, N., VATANSEVER, L. (2006) "The Effect of Water Extract of Sumac Rhus coriaria L and Lactic Acid on Decontamination and Shelf Life of Raw Broiler Wings", Poultry Science, 85 (0) pp. 1466-1471 [SCI] |
Gülmez, M., SEZER, Ç., Aydın, B.D., VATANSEVER, L., BİLGE, N., Baz, E. (2005) "Lokantalarda Tüketime Sunulan Bazı Gıdaların ve İçme Sularının Mikrobiyolojik Kaliteleri", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 11 (1) pp. 5-10 |
Gülmez, M., BİLGE, N., Güven, A., Baz, E., VATANSEVER, L., Aydın, B.D., SEZER, Ç. (2004) "Kars ta Satışa Sunulan Peynir Mayalarının Bazı Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 10 (2) pp. 189-194 |
Gülmez, M., BİLGE, N., Güven, A., Baz, E., SEZER, Ç., Aydın, B.D. (2004) "Kars ta Tüketime Sunulan Kaşar Peynirlerinin Bazı Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özellikleri", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 10 (2) pp. 183-188 |
Küplülü, Ö., Sarımehmetoğlu, B., BİLGE, N. (2003) "The microbiological quality of çiğ köfte sold in Ankara", Turkish Journal of Veterinary Animal Sciences, (0) [SCI Expanded] |
BİLGE, N., SEZER, Ç., VATANSEVER, L. (2017) "Piliç kanat ve butlarında Escherichia coli prevalansı", 7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Türkiye, (Ekim 2017) |
BİLGE, N. (2016) "Kars ta hizmet veren restoran çalışanlarının gıda güvenliği konusundaki bilgilerinin değerlendirilmesi", Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi , (Kasım 2016) |
SEZER, Ç., ÇELEBİ, Ö., BİLGE, N., VATANSEVER, L. (2015) "Kars ve yöresinde geleneksel yöntemler ile üretilen yöresel gıdaların laktik floralarının belirlenmesi", 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Türkiye, (Ekim 2015) |
SEZER, Ç., Güven, A., BİLGE, N., VATANSEVER, L. (2013) "Aflatoksin B1 detoksifikasyonunda bakteriyosinler ve bakteriyosinojenik laktik asit bakterileri", 5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Türkiye, (Nisan 2013) |
SEZER, Ç., Güven, A., VATANSEVER, L., BİLGE, N. (2013) "Bebek sütü ve devam formüllerinin mikrobiyolojik kalitelerinin araştırılması", 5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Türkiye, (Nisan 2013) |
SEZER, Ç., AKSOY, A., ÇELEBİ, Ö., DEPREM, T., ÖĞÜN, M., BİLGE, N., VATANSEVER, L., Güven, A. (2011) "Kars ilinde kasaplarda satışa sunulan fermente sucukların kalite özelliklerinin incelenmesi", 4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Türkiye, (Ekim 2011) |
BİLGE, N., VATANSEVER, L., Aydın, B.D., SEZER, Ç., Güven, A., Gülmez, M., Başer, K.H.C., Kürkçüoğlu, M. (2009) "Kekik uçucu yağının Staphylococ ve Escherichia coli biyofilmleri üzerine etkisi", 3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Türkiye, (Mayıs 2009) |
VATANSEVER, L., BİLGE, N., Duman, B., SEZER, Ç., Gülmez, M., Güven, A. (2009) "Kekik yağının bazı gıda patojenleri üzerine antibakteriyel etki dozunun belirlenmesi ve insan kromozomları üzerine in vitro genotoksik etkisinin incelenmesi", 3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Türkiye, (Mayıs 2009) |
BİLGE, N., SEZER, Ç., VATANSEVER, L., Aydın, B., Güven, A. (2008) "Antimikrobiyel paketlemenin taze broiler butlarının raf ömrü üzerine etkisi", VIII. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi , Türkiye, (Ekim 2008) |
VATANSEVER, L., Çepoğlu, H., BİLGE, N. (2006) "Mutfak personelinden izole edilen koagülaz pozisif Stafilokokların toksin oluşturma yeteneği ile bazı antibiyotiklere karşı duyarlılıklarının araştırılması", 2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Türkiye, (Eylül 2006) |
Küplülü, Ö., Sarımehmetoğlu, B., BİLGE, N. (2003) "The microbiological quality of çiğ köfte sold in Ankara", IV. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi , (Nisan 2003) |
Kayıt Yok |
BİLGE, N., VATANSEVER, L., SEZER, Ç. (2019) "Süt Mikrobiyolojisi", Kitap: Süt ve Süt Ürünleri Bilge N, Vatansever L, Sezer Ç. Süt mikrobiyo- lojisi. Atasever M, editör. Süt ve Süt Ürünleri. 1. Baskı. Ankara: Türkiye Klinikleri 2019. p.92-6., Türkiye : Türkiye Klinikleri Ankara, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-605-7597-80-9 |
BİLGE, N., SEZER, Ç., VATANSEVER, L. (2018) "Amipler ve Siliyatlar", Kitap: Gıda Kaynaklı Paraziter Hastalıklar, Türkiye : Türkiye Klinikleri, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-605-7505-71-2 |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 2017 |
(Ulusal - Bilimsel Dergi) Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 2016 |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Birlikte çalışılan kişi | Aktif Dönem | Çalışma Sayısı |
Kafkas Üniversitesi
|
2004 - 2021 | 35 |
Kafkas Üniversitesi
|
2004 - 2021 | 28 |
Abamüslüm Güven
Kafkas Üniversitesi
|
2004 - 2013 | 18 |
Murat Gülmez
Kafkas Üniversitesi
|
2004 - 2010 | 14 |
Berna Duman Aydın
-
|
2004 - 2021 | 10 |
Kafkas Üniversitesi
|
2011 - 2021 | 4 |
Ethem Baz
Erciyes Üniversitesi
|
2004 - 2006 | 4 |
Kafkas Üniversitesi
|
2011 - 2014 | 3 |
Kemal Hüsnü Can Başer
Yakın Doğu Üniversitesi
|
2009 - 2010 | 3 |
Mine Kürkçüoğlu
Anadolu Üniversitesi
|
2009 - 2010 | 3 |
Kafkas Üniversitesi
|
2011 - 2013 | 2 |
Kafkas Üniversitesi
|
2011 - 2013 | 2 |
Özlem Küplülü
Ankara Üniversitesi
|
2003 | 2 |
Belgin Sarımehmetoğlu
Ankara Üniversitesi
|
2003 | 2 |
Haluk Çepoğlu
-
|
2006 - 2010 | 2 |
Kafkas Üniversitesi
|
2018 | 1 |
Kafkas Üniversitesi
|
2018 | 1 |
Kafkas Üniversitesi
|
2008 | 1 |
Kafkas Üniversitesi
|
2018 | 1 |
Pınar Demir
Kafkas Üniversitesi
|
2019 | 1 |
Taylan Önyay
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
|
2018 | 1 |
Sevda Pehlivanlar Önen
-
|
2020 | 1 |
Mahmut Sözmen
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
|
2018 | 1 |
Berna Aydın
-
|
2008 | 1 |
Berna Duman
-
|
2009 | 1 |
Efsun Deligöz
-
|
2017 | 1 |
Alan Adı | Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı | |
TÜBİTAK Araştırma Alanı | Tıp ve Sağlık Bilimleri | 55039 |
YÖKSİS Temel Alan | Sağlık Bilimleri Temel Alanı | 39869 |
YÖKSİS Bilim Alanı | Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi | 130 |
Anahtar Kelimeler | - |
Performans Kriteri | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Ağırlıklı Puan | 21 | 55 | 10 | 140 | 55 | 50 | 15 | 0 | 0 | 0 |
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) | 919 . | 859 . | 928 . | 788 . | 863 . | 872 . | 1012 . | - | - | - |
Sıra (Temel Alan İçinde) | 919 . | 859 . | 928 . | 788 . | 863 . | 872 . | 1012 . | - | - | - |
Sıra (Bilim Alanı İçinde) | 60 . | 40 . | 82 . | 25 . | 54 . | 49 . | 66 . | - | - | - |
Toplam Yayın | 3 | 2 | 3 | 3 | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 0 |
Toplam Makale | 2 | 1 | 2 | 2 | 1 | 1 | 1 | 0 | 0 | 0 |
Toplam Kitap | 0 | 0 | 0 | 1 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Toplam Bildiri | 1 | 1 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Makale (SCI) | 0 | 1 | 0 | 2 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Makale (Uluslararası) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Makale (Ulusal) | 2 | 0 | 2 | 0 | 1 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Bölümü Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 1 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Bildiri (Uluslararası) | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Bildiri (Ulusal) | 1 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |