img

Prof. Dr. Ufuk KAMBER

  • Veteriner Fakültesi
  • Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı
  • Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Üretimi

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
64
Atıf
232
h-index
9
Proje
6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi (Dr), 1987, 1993
Lisans, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Pr., 1981, 1986
Araştırma Alanları
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi (Dr), 1987, 1993
Lisans, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Pr., 1981, 1986
Kayıt Yok
İngilizce, ÜDS, 68, Güz, 2009
Kurs, PCR Kursu, A.Ü. Vet. Fak. Besin Hijyeni ve Teknol. AB Dalı, Ankara, 12-05-1998, 14-05-1998
Kurs, ELISA Kursu, TAEK. Lalahan Hayvan Sağ. Arş. Enstitüsü, Ankara, 01-11-1994, 04-11-1994
Kurs, ELISA Kursu, TAEK. Lalahan Hayvan Sağlığı Arş. Enstitüsü., Ankara, 09-11-1994, 11-11-1994
Kurs, Gıda Işınlama Kursu, TAEK. Lalahan Hayvan Sağ. Arş. Enstitüsü, Nkara, 13-06-1988, 17-06-1988
[UAK] Sağlık Bilimleri Veteriner Gıda Hijyeni ve Üretimi
2016-, Profesör, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkiye
2011-, Doçent, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı Bölümü, Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkiye
1994-2011, Yardımcı Doçent, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Hastalıklar ve Klinik Bilimleri Bölümü, Türkiye
1987-1993, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Hastalıklar ve Klinik Bilimleri Bölümü, Türkiye
2014-, Bölüm Başkanı, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
2011-, Yönetim Kurulu Üyeliği, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
2011-, Fakülte Kurulu Üyeliği, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
2010-, Yönetim Kurulu Üyeliği, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
1994-1994, Enstitü Müdür Yardımcısı, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
1994-1995, Anabilim Dalı Başkanı, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
Sümeyye Nur Cihangir, Yüksek Lisans, Bazı kimyasal maddelerin kefir üretimi üzerine etkilerinin incelenmesi, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni ve Üretimi Ana Bilim Dalı, 2019, (Asıl Danışman)
Seren Selçuk, Yüksek Lisans, Kars ilinde satışa sunulan ticari polenlerin mikrobiyolojik kalitesi üzerine araştırma, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni ve Üretimi Ana Bilim Dalı, 2019, (Asıl Danışman)
Raziye Filiz Akkuş, Yüksek Lisans, Listeria monocytogenes ile kontamine edilmiş sığır eti preparatlarında nisin, lizozim, sitrik asit ve laktik asit' in etkisi, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı, 2012, (Asıl Danışman)
Güven Gülbaz, Doktora, Kars yöresinde satışa sunulan çiğ süt, peynir ve tereyağında brucella türlerinin izolasyonu identifikasyonu ve moleküler tekniklerle belirlenmesi, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı, 2011, (Asıl Danışman)
Güven Gülbaz, Yüksek Lisans, Kaz etinden deneysel sucuk yapımı ve kalite niteliklerinin belirlenmesi, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı, 2004, (Asıl Danışman)
2020-2021, Halk Sağlığı, Lisans
2017-2018, VBH 702 GIDA SANAYİSİNDE KULLANILAN STARTER KÜLTÜRLER, Yüksek Lisans
2017-2018, VBH 502 GIDA MUHAFAZASI, Yüksek Lisans
2016-2017, VBH 501 Gıda Kimyası, Yüksek Lisans
2016-2017, VBH Seminer Dersi, Yüksek Lisans
2016-2017, VBH 704 Uzmanlık Alan Dersi, Yüksek Lisans
2016-2017, VBH 702 Gıda sanayisinde kullanılan starter kültürler, Yüksek Lisans
2016-2017, VBH 502 Gıda Muhafazası, Yüksek Lisans
2016-2017, VBH 505 Su Hijyeni ve Muayene Metotları, Yüksek Lisans
2015-2016, VBH 509 Gıda Kontaminantları, Yüksek Lisans
2015-2016, Et Muayenesi, Lisans
2015-2016, Et Hijyeni, Muayenesi, ve Teknolojisi, Lisans
2015-2016, Gıda Hijyeni ve Kontrolü, Lisans
2015-2016, Hayvansal Gıdalarda İlaç Kalıntıları, Lisans
2015-2016, Veteriner Hekimlikte Halk Sağlığı, Lisans
2015-2016, VBH Seminer Dersi, Yüksek Lisans
2015-2016, VBH 515 Gıda Enfeksiyon ve Zehirlenmeleri, Yüksek Lisans
2015-2016, VBH 515 Gıda Enfeksiyon ve Zehirlenmeleri, Yüksek Lisans
2015-2016, VBH 704 Uzmanlık Alan Dersi, Yüksek Lisans
2015-2016, VBH 502 Gıda Muhafazası, Yüksek Lisans
2015-2016, VBH 501 Gıda Kimyası, Yüksek Lisans
2015-2016, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi, Lisans
2015-2016, VBH 515 Gıda Enfeksiyonu ve Zehirlenmeler, Yüksek Lisans
2014-2015, Hayvansal Gıdalarda İlaç Kalıntıları, Lisans
2014-2015, Veteriner Hekimlikte Halk Sağlığı, Lisans
2014-2015, VBH Seminer Dersi, Yüksek Lisans
2014-2015, VBH 514 Et Bilimi ve Teknolojisi, Yüksek Lisans
2014-2015, VBH 515 Gıda Enfeksiyon ve Zehirlenmeleri, Yüksek Lisans
2014-2015, VBH 704 Uzmanlık Alan Dersi, Yüksek Lisans
2014-2015, VBH 502 Gıda Muhafazası, Yüksek Lisans
2014-2015, VBH 501 Gıda Kimyası, Yüksek Lisans
2014-2015, VBH 509 Gıda Kontaminantları, Yüksek Lisans
2014-2015, Et Hijyeni, Muayenesi ve Teknolojisi, Lisans
2013-2014, Et Hijyeni, Muayenesi ve Teknolojisi, Lisans
2013-2014, Hayvansal Gıdalarda İlaç Kalıntıları, Lisans
2013-2014, Veteriner Hekimlikte Halk Sağlığı, Lisans
2013-2014, VBH Seminer Dersi, Yüksek Lisans
2013-2014, VBH 605 Gıda Muhafazası II, Yüksek Lisans
2013-2014, VBH 509 Gıda Kontaminantları, Yüksek Lisans
2013-2014, VBH 704 Uzmanlık Alan Dersi, Yüksek Lisans
2013-2014, VBH 502 Gıda Muhafazası, Yüksek Lisans
2013-2014, VBH 505 Su Hijyeni ve Muayene Metotları, Yüksek Lisans
2013-2014, VBH 501Gıda Kimyası I, Yüksek Lisans
2013-2014, VBH 502 Gıda Muhafazası, Yüksek Lisans
2012-2013, Et Hijyeni, Muayenesi ve Teknolojisi, Lisans
2012-2013, Hayvansal Gıdalarda İlaç Kalıntıları, Lisans
2012-2013, Veteriner Hekimlikte Halk Sağlığı, Lisans
2012-2013, VBH 505 Su Hijyeni ve Muayene Metotları, Yüksek Lisans
2012-2013, VBH 501 Gıda Kimyası, Yüksek Lisans
2012-2013, VBH 502 Gıda Muhafazası, Yüksek Lisans
2012-2013, Gıdalarda İlaç Kalıntıları, Lisans
2012-2013, Gıda Analiz Yöntemleri, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2011-2012, Et Hijyeni, Muayenesi, ve Teknolojisi, Lisans
2011-2012, Hayvansal Gıdalarda İlaç Kalıntıları, Lisans
2011-2012, Veteriner Hekimlikte Halk Sağlığı, Lisans
2011-2012, VBH 503 Gıda Mikrobiyolojisi, Yüksek Lisans
2011-2012, VBH-507 Gıda Sanitasyonu, Yüksek Lisans
2011-2012, Süt Bilimi ve Teknolojisi, Yüksek Lisans
2011-2012, Gıda Mikrobiyolojisi, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2010-2011, Süt ve Ürünlerinde Zoonoz Bakteriler, Lisans
2003-2004, Süt Bilimi ve Teknolojisi, Lisans
Kayıt Yok
Adem, B., Kamber, U. (2023) "Cyclospora cayetanensis Infection", Kafkas Tıp Bilimleri Dergisi, 13 (3) pp. 336-342 [TR Dizin] Link DOI  
Harmankaya, S., Güven, A., Kamber, U. (2019) "Microbiological, Chemical and Sensory Characteristics of Kefir Prepared with Various Fruit Additives", Van Veterinary Journal, 30 (1) pp. 13-18 [TR Dizin] Link  
Kamber, U., İplikçioğlu, G.Ç., Şireli, U.T. (2019) "A Public Health Problem: Dioxin Presence in Poultry Products", Turkiye Klinikleri Journal of Veterinary Sciences, 10 (2) pp. 71-83 [TR Dizin] Link DOI  
Kamber, U., Harmankaya, S. (2019) "The effect of fruits to the characteristics of fruit yogurt", Pakistan Journal Of Agricultural Sciences, 56 (2) pp. 495-502 [SCI Expanded] DOI  
Kamber, U., Arslan, M.Ö., Gülbaz, G., Taşçı, G.T., Akça, A. (2018) "Identification of Sarcocystis spp. by polymerase chain reaction and microscopic examination in various beef products (minced meat, meatballs, fermented sausage)", Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, 42 (1) pp. 1-6 [SCI] Link DOI   
Kamber, U., Gülbaz, G. (2017) "The detoxification effect of variosus Ozone Treatments on Aflatoxin B1 Black pepper and changes in the sensory and microbiological chacteristics of the blak pepper", Fresenius Environmental Bulletin, 26 (0) pp. 3314-3324 [SCI Expanded]  
Kamber, U., Gülbaz, G., Kılıçle, P.A., Doğan, A. (2016) "Detoxification of Aflatoxin B1 in Red Pepper (Capsicum annuum L.) by Ozone Treatment and its Effect on Microbiological and Sensory Quality.", Journal of Food Processing and Preservation, 40 (0) [SSCI] Link DOI  
Kamber, U., Yaman, H. (2016) "Microbiological Analysis of Dried Goose Carcasses", Macedonian Veterinary Review, 39 (2) pp. 143-152 Link DOI  
Kamber, U. (2016) "Evaluation of the Growth of some Pathogen Bacteria in Fruit Yoghurts", Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 27 (3) pp. 153-160 [TR Dizin]  
Gülbaz, G., Kamber, U. (2016) "The Detection of Brucella Bacteria with PCR and Bacteriological Method in Raw Milk and Some of the Dairy Products which Are Consumed in Kars", Bulletin UASVM Veterinary Medicine, 73 (1) pp. 127-132 DOI  
Kamber, U. (2015) "Traditional Turkey Cheeses and Their Classification", Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 26 (3) pp. 161-171 [TR Dizin]  
Gülbaz, G., Kamber, U. (2014) "Experimentally Fermented Sausage From Goose Meat And Quality Attributes", Journal of Muscle Foods, 19 (3) pp. 247-260 [SSCI] Link DOI  
Özen, H., Kamber, U., Karaman, M., Gül, S., Atakişi, E., Özcan, K. (2014) "Histopathologic biochemical and genotoxic investigations on chronic sodium nitrite toxicity in mice", Experimental and Toxicologic Pathology, 66 (0) pp. 367-375 [SSCI]  
Yaman, H., Elmalı, M., Kamber, U. (2010) "Observation of Lactic Acid Bacteria and Yeast Populations DuringFermentation and Cold Storage in Cow s Ewe s and Goat s Milk Kefirs", Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 16 (0) pp. 113-118 [SSCI]  
Kamber, U., Gücükoğlu, A., Özdemir, H. (2010) "Effects of trisodium Phosphate On Populations Of S Typhimurium and S enteritidis In Vitro", Journal of Food Processing and Preservation, 34 (0) pp. 322-327 [SSCI] Link DOI  
Kamber, U., Özalp, E. (2009) "Fermente Türk Sucuklarında Et Orijininin İndirekt Kompetatif ELISA ile Belirlenmesi", Erciyes Üniv.ersitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 6 (1) pp. 21-29 [TR Dizin]   
Kamber, U., Elmalı, M., Yaman, H. (2008) "Microbiological and Chemical Properties of Gravier Cheeses", Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, 3 (1) pp. 1-7 [TR Dizin]   
Çenesiz, S., Kamber, U., Devrim, A.K., Sözmen, M. (2008) "The effect of kefir on glutathione GSH malondialdehyde MDA and nitric oxide NO levels in mice with colonic abnormal crypt formation ACF induced by azoxymethane AOM", Deutsche Tierarztliche Wochenschrift, 115 (1) pp. 15-19  
Terzi, G., Kamber, U., Nispet, C., Çenesiz, S. (2008) "Detection of Vitamin B12 in Different Cow Milk Using ELISA Technique", İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 34 (2) pp. 7-13 [TR Dizin]   
Kamber, U. (2008) "The manufacture and some quality characteristics of kurut a dried dairy product", International Journal of Dairy Technology, 61 (2) pp. 146-150 [SSCI] Link DOI  
Kamber, U., Terzi, G. (2007) "The Traditional Cheeses of Turkey Middle and Eastern Black Sea Region", Food Reviews International, 24 (1) pp. 95-118 [SSCI] Link DOI  
Kamber, U. (2007) "The Traditional Cheeses of Turkey Eastern Anatolia Region", Food Reviews International, 24 (1) pp. 148-174 [SSCI] Link DOI  
Kamber, U., Terzi, G. (2007) "The Traditional Cheeses of Turkey Southeast Anatolia Region", Food Reviews International, 24 (1) pp. 62-73 [SSCI] Link DOI  
Kamber, U. (2007) "The Traditional Cheeses of Turkey The Aegean Region", Food Reviews International, 24 (1) pp. 39-61 [SSCI] Link DOI  
Kamber, U. (2007) "The Traditional Cheeses of Turkey Mediterranean Region", Food Reviews International, 24 (1) pp. 119-147 [SSCI] Link DOI  
Kamber, U., Terzi, G. (2007) "The Traditional Cheeses of Turkey Central Anatolian Region", Food Reviews International, 24 (1) pp. 74-94 [SSCI] Link DOI  
Kamber, U. (2007) "The Traditional Cheeses of Turkey Cheeses Common to All Regions", Food Reviews International, 24 (1) pp. 1-38 [SSCI] Link DOI  
Kamber, U., Gökçe, H.İ., Elmalı, M. (2007) "Clostridium perfringens and its toxins in minced meat from Kars, Turkey.", Food Additives and Contaminants, 24 (7) pp. 673-678 [SSCI] Link DOI  
Gül, S., Nur, G., Kaya, T.Ö., Kamber, U. (2007) "Detection of micronuclei in peripheral erythrocytes of Orthrias angorae Steindachner 1897 exposed to malathion", Fresenius Environmental Bulletin, 16 (5) pp. 472-476 [SSCI]  
Kamber, U. (2007) "The Traditional Cheeses of Turkey Marmara Region", Food Reviews International, 24 (1) pp. 175-192 [SSCI] Link DOI  
Kamber, U., Şireli, T.U. (2007) "Some Microbiological and Chemical Properties of Local Surke Cheeses", Gıda, 32 (2) pp. 123-127 [TR Dizin]  
Kamber, U., Çelik, T.H. (2007) "Some Microbiological and Chemical Characteristics of Gorcola Cheese", Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 18 (1) pp. 87-92 [TR Dizin]   
Kamber, U. (2006) "Peynirin Tarihçesi", Veteriner Hekimler Derneği Derg, 77 (2) pp. 40-44  
Kamber, U. (2005) "Kars’ta satışa sunulan kaşar ve çeçil peynirlerin bazı mikrobiyolojik ve kimyasal kalite nitelikleri", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 11 (1) pp. 33-38 [SSCI]   
Genç, O., Kamber, U. (2005) "Biotyping of Brucella strains isolated from abortions of cows in Kars province", The Indıan Veterınary Journal, 81 (11) pp. 1164-1166 [SSCI]  
Kamber, U. (2005) "Aflatoksin M1 contamination of some commercial Turkish Cheeses from markets in Kars Turkey", Fresenius Environmental Bulletin, 14 (11) pp. 1046-1049 [SSCI]  
Gülmez, M., Kamber, U. (1997) "Kanatlı Etlerinin Elektrikle Stimülasyonu", Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 3 (2) pp. 239-245 [SCI Expanded]   
Güven, A., Gülmez, M., Kamber, U. (1997) "Kars İlinde Tüketime Sunulan Kıymalarda Bazı Patojen Mikroorganizmaların Araştırılması ve Kıymaların Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi", Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 3 (1) pp. 57-65 [SSCI]   
Kamber, U. (1996) "Et Türlerinin İdentifikasyonu", Vet. Hek. Dern. Derg, 67 (1) pp. 34-40  
Kalkan, A., Aktan, H.T., Kamber, U., Ülgen, T., Mutluer, B. (1991) "Beyaz Peynirlerde E coli ve K pneumoniae nin Bulunuşu Üzerinde Araştırma", Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 38 (1) pp. 108-114 [SSCI]  
Kamber, U., Tansu, A.H., Kalkan, A., Ülgen, T., Mutluer, B. (1991) "Şişelenmiş Memba Suların Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi Üzerinde Araştırma", Gata Bülteni, 34 (0) pp. 943-946  
Kamber, U. (1990) "Gıdalarda Clostridium perfringens Tip A Zehirlenmesi ve Önemi", Türk Vet. Hek. Dern. Derg, 60 (1) pp. 50-60  
Kamber, U. (1990) "Hayvansal Besinlerde Antibiyotik Kalıntıların Önemi", EBK Derg, 2 (61) pp. 18-24  
Kaymaz, Ş., Ahmet, Y., Çelik, T.H., Kamber, U., Belgin, Y. (1989) "Ankara da Satılan Hazır Çiğ Kıymalarda Kas Doku Bağ Doku İç Organ ve Yenmeyen Dokuların Saptanması", Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 36 (1) pp. 40-52 [SSCI]  
Akkuş, R.F., Kamber, U. (2022) "The Effect of Nisin, Lysozyme, Citric Acid and Lactic Acid in Beef Preparations Contaminated with listeria monocytogenes.", International Capital Conference on Multidisciplinary Scientific Research , (pp. 402), Lisbon, Portekiz, (Temmuz 2022
Harmankaya, S., Kamber, U. (2018) "THE EFFECT OF FRUIT ADDITION ON THE SHELF LIFEOF YOGHURTS", the International Conference onResearch in Education and Science , (Nisan 2018
Kamber, U., Harmankaya, S. (2018) "The Effect Of Fruit Addition On The Shelf Life of Yoghurts", ICRES 2018 , (Mayıs 2018
Kamber, U., Arslan, M.Ö., Gülbaz, G., Taşçı, G.T., Akça, A. (2017) "Bazı sığır eti ürünlerinde Sarcocystis hominis’in mikroskop ve polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) ile identifikasyonu.", 7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi. , (pp. 31), Aydın, Türkiye, (Ekim 2017
Kamber, U., Gülbaz, G. (2016) "Kaybolmakta Olan Bir Süt Ürünü Saçak Peyniri nin Yapılışı ve Kimyasal Mikrobiyolojik Özellikleri", Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, 10-13 Kasım, 2016 Girne-Kıbrıs. , Girne, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, (Kasım 2016
Kamber, U., Gülbaz, G., Aksu, P., Doğan, A. (2015) "Kırmızı Pul Biber Capsicum Annuum L Örneklerine Katılan Aflatoksin B1 Düzeyleri Üzerine Ozon Gazının Etkileri", 6.Ulusal Vetriner Gıda Hijyeni Kongresi , Van, Türkiye, (Eylül 2015
Kamber, U., Gülbaz, G., Aksu, P., Doğan, A. (2015) "Kırmızı Pul Bibere Capsicum Annuum L Katılan Aflatoxin B1 Üzerine Ozonun Detoksifikasyon Etkisinin Araştırılması", 6.Ulusal Veteriner Kongresi , (pp. 36-37), Van, Türkiye, (Ekim 2015
Akkuş, R.F., Kamber, U. (2014) "L monocytogenes ile Kontamine Edilmiş Sığır Eti Preparatlarında Nisin Lizozim Sitrik Asit Ve Laktik Asit in Etkis", III. Et Ürünleri Çalıştayı , Tokat, Türkiye, (Ekim 2014
Gülbaz, G., Kamber, U. (2013) "Kars ta Tüketime Sunulan Süt ve Bazı Süt Ürünlerinde Brucella Türlerinin İzolasyonu ve İdentifikasyonu", V. Ulusal Veterıner Gıda Hıjyenı Kongresi, , Antalya, Türkiye, (Nisan 2013
Özen, H., Karaman, M., Kamber, U., Gül, S., Özcan, K. (2008) "Farelerde kronik sodyum nitrit toksikasyonunun histopatolojik biyokimyasal ve genotoksik etkilerinin araştırılması", 6. Ulusal Veteriner Kongresi , (pp. 144), Antalya, Türkiye, (Kasım 2008
Terzi, G., Kamber, U., Cevat, N., Çenesiz, S. (2007) "Vitamin B12 in Different Cow Milk using ELISA Technique", VI Congreso Internacional de Ciencias Veterinias, II Seminario Internacional de Salud Animal Ciencias Veterinarias , (pp. 591-594), Habana, Küba, (Nisan 2007
Gül, S., Nur, G., Kaya, T.Ö., Kamber, U., Gürdeğin, B. (2006) "Detection of micronuclei nin peripheral erythrocytes of Orthrias Angorae Steindachner 1897 exposed to malathion", 32th European Congress of Cytology , Venice, İtalya, (Ekim 2006
Terzi, G., Kamber, U., Osmanağaoğlu, Ş. (2006) "History of cheese and Golot cheese", XXXVII International congress of the World Association for the history of Veterinary Medicine , (pp. 881-885), Leon, İspanya, (Eylül 2006
Kamber, U. (2003) "Ülkemizdeki Hayvansal Gıdalarla İlgili Bilimsel Yayınlar Üzerine Bir İnceleme", 1.Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi , İstanbul, Türkiye, (Eylül 2003
Kamber, U. (2003) "Geleneksel Anadolu Peynirleri Doğu Anadolu Bölgesi", Gence-Kars Baytarlığı Sempozyumu , (pp. 21-33), Gence, Azerbaycan, (Mart 2003
Genç, O., Otlu, S., Şahin, M., Kamber, U. (2002) "İnek atıklarından izole edilen B abortus suşlarının biyotiplendirilmesi", 5.Ulusal Veteriner Kongresi , (pp. 39-40), Konya, Türkiye, (Eylül 2002
Kamber, U. (2002) "Gıda Analizlerinde Kritik Kontrol Noktalarının Belirlenmesi ve Önemi", Ahıska-Kars Bilim Sempozyumu , Ahıska, Gürcistan, (Mayıs 2002
Kamber, U., Özalp, E. (1994) "Fermente Türk Sucuklarında Et Orijininin ELISA ile Belirlenmesi", III.Ulusal Nükleer Tarım ve Hayvancılık Kongresi , Ankara, Türkiye, (Ekim 1994
Kamber, U. (2005) "Geleneksel Anadolu Peynirleri", Ankara/Türkiye : Miki Matbaacılık  
Kamber, U. (2006) "Beyaz Peynirin Yenik Düştüğü Kent.", Kitap: Kars Beyaz Uykusuz Uzakta, İstanbul/Türkiye : Metgraf Matbaacılık  
Kayıt Yok
Kayıt Yok
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Macedonian Veterinary Review, 2017
(Ulusal - Bilimsel Dergi) Yüzüncü Yıl Universitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 2015
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) TURKISH JOURNAL OF VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES, 2015
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) FOOD REVIEWS INTERNATIONAL, 2014
(Ulusal - Bilimsel Dergi) Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 2012
(Ulusal - Bilimsel Dergi) Yüzüncü Yıl Universitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 2012
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Journal of Food Quality, 0
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Journal Muscle Food, 0
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 0
Üye, Veteriner Hekimler Odası, 1987-
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: TR Dizin, F: Uluslararası Kitap, G: Ulusal Kitap, H: Diğer Makale, I: Toplam
Sıra Yayın A B C D E F G H I
1 The Traditional Cheeses of Turkey Cheeses Common to All Regions 20 0 0 4 5 1 1 0 31
2 Histopathologic biochemical and genotoxic investigations on chronic sodium nitrite toxicity in mice 22 0 0 6 0 1 0 0 29
3 Detoxification of Aflatoxin B1 in Red Pepper (Capsicum annuum L.) by Ozone Treatment and its Effect on Microbiological and Sensory Quality. 22 0 0 0 0 1 0 0 23
4 Traditional Turkey Cheeses and Their Classification 7 0 0 5 2 1 0 0 15
5 The effect of kefir on glutathione GSH malondialdehyde MDA and nitric oxide NO levels in mice with colonic abnormal crypt formation ACF induced by azoxymethane AOM 12 0 0 2 0 0 0 0 14
6 Geleneksel Anadolu Peynirleri 3 0 0 3 3 1 2 0 12
7 The manufacture and some quality characteristics of kurut a dried dairy product 8 0 0 2 1 1 0 0 12
8 Clostridium perfringens and its toxins in minced meat from Kars, Turkey. 8 0 0 2 1 0 0 0 11
9 The Traditional Cheeses of Turkey The Aegean Region 3 0 0 1 4 1 0 0 9
10 The Traditional Cheeses of Turkey Central Anatolian Region 4 0 0 1 2 1 0 0 8
11 The Traditional Cheeses of Turkey Marmara Region 1 0 0 3 4 0 0 0 8
12 The Detection of Brucella Bacteria with PCR and Bacteriological Method in Raw Milk and Some of the Dairy Products which Are Consumed in Kars 6 0 0 1 0 0 0 0 7
13 The Traditional Cheeses of Turkey Eastern Anatolia Region 5 0 0 0 0 1 0 0 6
14 The effect of fruits to the characteristics of fruit yogurt 4 0 0 0 1 0 0 0 5
15 Aflatoksin M1 contamination of some commercial Turkish Cheeses from markets in Kars Turkey 3 0 0 0 1 0 0 0 4
16 Experimentally Fermented Sausage From Goose Meat And Quality Attributes 4 0 0 0 0 0 0 0 4
17 Observation of Lactic Acid Bacteria and Yeast Populations DuringFermentation and Cold Storage in Cow s Ewe s and Goat s Milk Kefirs 2 0 0 0 1 0 1 0 4
18 Fermente Türk Sucuklarında Et Orijininin İndirekt Kompetatif ELISA ile Belirlenmesi 0 0 0 2 1 0 0 0 3
19 Kars İlinde Tüketime Sunulan Kıymalarda Bazı Patojen Mikroorganizmaların Araştırılması ve Kıymaların Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi 1 0 0 0 2 0 0 0 3
20 Kars’ta satışa sunulan kaşar ve çeçil peynirlerin bazı mikrobiyolojik ve kimyasal kalite nitelikleri 0 0 0 2 1 0 0 0 3
21 Some Microbiological and Chemical Characteristics of Gorcola Cheese 0 0 0 1 1 1 0 0 3
22 The Traditional Cheeses of Turkey Middle and Eastern Black Sea Region 1 0 0 1 0 1 0 0 3
23 Identification of Sarcocystis spp. by polymerase chain reaction and microscopic examination in various beef products (minced meat, meatballs, fermented sausage) 1 0 0 1 0 0 0 0 2
24 Microbiological and Chemical Properties of Gravier Cheeses 1 0 0 0 1 0 0 0 2
25 Microbiological, Chemical and Sensory Characteristics of Kefir Prepared with Various Fruit Additives 0 0 0 0 2 0 0 0 2
26 The Traditional Cheeses of Turkey Mediterranean Region 1 0 0 0 0 1 0 0 2
27 Beyaz Peynirlerde E coli ve K pneumoniae nin Bulunuşu Üzerinde Araştırma 0 0 0 0 1 0 0 0 1
28 Biotyping of Brucella strains isolated from abortions of cows in Kars province 0 0 0 1 0 0 0 0 1
29 Effects of trisodium Phosphate On Populations Of S Typhimurium and S enteritidis In Vitro 1 0 0 0 0 0 0 0 1
30 Microbiological Analysis of Dried Goose Carcasses 1 0 0 0 0 0 0 0 1
31 Peynirin Tarihçesi 0 0 0 0 1 0 0 0 1
32 The detoxification effect of variosus Ozone Treatments on Aflatoxin B1 Black pepper and changes in the sensory and microbiological chacteristics of the blak pepper 1 0 0 0 0 0 0 0 1
33 The Traditional Cheeses of Turkey Southeast Anatolia Region 1 0 0 0 0 0 0 0 1
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Kafkas Üniversitesi
2013 - 2018 10
Göknur Terzi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2006 - 2008 6
Kafkas Üniversitesi
2018 - 2019 4
Kafkas Üniversitesi
2006 - 2014 4
Kafkas Üniversitesi
2015 - 2016 3
Kafkas Üniversitesi
2015 - 2016 3
Hilmi Yaman
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
2008 - 2016 3
Mehmet Elmalı
Mustafa Kemal Üniversitesi
2007 - 2010 3
Sena Çenesiz
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2007 - 2008 3
Kafkas Üniversitesi
2017 - 2018 2
Kafkas Üniversitesi
2017 - 2018 2
Taylan Özgür Kaya
Kafkas Üniversitesi
2006 - 2007 2
Abamüslüm Güven
-
1997 - 2019 2
Gökhan Nur
Gaziantep Üniversitesi
2006 - 2007 2
Musa Karaman
Balıkesir Üniversitesi
2008 - 2014 2
Raziye Filiz Akkuş
Ardahan Üniversitesi
2014 - 2022 2
Kadir Özcan
Uşak Üniversitesi
2008 - 2014 2
Oktay Genç
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2002 - 2005 2
Tarık Haluk Çelik
Ankara Üniversitesi
1989 - 2007 2
Hasan Özen
Kafkas Üniversitesi
2008 - 2014 2
Atila Akça
Kafkas Üniversitesi
2017 - 2018 2
Atila Kalkan
-
1991 2
Bülent Mutluer
-
1991 2
Ergün Özalp
-
1994 - 2009 2
Tuğrul Ülgen
-
1991 2
Kafkas Üniversitesi
2014 1
Kafkas Üniversitesi
2002 1
Kafkas Üniversitesi
2002 1
Ali Gücükoğlu
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2010 1
Mahmut Sözmen
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2008 1
Murat Gülmez
-
1997 1
Ufuk Tansel Şireli
Ankara Üniversitesi
2019 1
Alparslan Kadir Devrim
Kırıkkale Üniversitesi
2008 1
Haydar Özdemir
Ankara Üniversitesi
2010 1
Aktan Hasan Tansu
-
1991 1
Bahadır Gürdeğin
-
2006 1
Betül Adem
-
2023 1
Cevat Nispet
-
2008 1
Güzin Çil İplikçioğlu
-
2019 1
Halil İbrahim Gökçe
-
2007 1
Hasan Tansu Aktan
-
1991 1
Murat Gülmez
-
1997 1
Nispet Cevat
-
2007 1
Şerif Kaymaz
-
1989 1
Şule Osmanağaoğlu
-
2006 1
Tansel Ufuk Şireli
-
2007 1
Yargülü Belgin
-
1989 1
Yurtyeri Ahmet
-
1989 1
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Tıp ve Sağlık Bilimleri 55348
YÖKSİS Temel Alan Sağlık Bilimleri Temel Alanı 39741
YÖKSİS Bilim Alanı Veteriner Gıda Hijyeni ve Üretimi 9
Anahtar Kelimeler -
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 19 100 55 60 69 0 0 10 4 0
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) 917 . 810 . 885 . 870 . 848 . - - 930 . 845 . -
Sıra (Temel Alan İçinde) 917 . 810 . 885 . 870 . 848 . - - 930 . 845 . -
Sıra (Bilim Alanı İçinde) 2 . 2 . 6 . 5 . 3 . - - 4 . 5 . -
Toplam Yayın 3 5 2 3 3 0 0 1 1 0
Toplam Makale 1 4 1 1 3 0 0 0 1 0
Toplam Kitap 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Toplam Bildiri 2 1 1 2 0 0 0 1 0 0
Makale (SCI) 0 1 1 1 1 0 0 0 0 0
Makale (Uluslararası) 0 2 0 0 0 0 0 0 0 0
Makale (Ulusal) 1 1 0 0 2 0 0 0 1 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Bildiri (Uluslararası) 2 1 1 2 0 0 0 1 0 0
Bildiri (Ulusal) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri