Atatürk Üniversitesi ile Orta Doğu, Orta Asya ve Kafkaslardaki Üniversitelerle Akademik İlişkilerin Geliştirilmesi
Proje Ekibi
Doç. Dr. Kürşad Çağrı BOZKIRLI
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No -
Proje Konusu Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğünce desteklenen “AtatürkÜniversitesi ile Orta Doğu, Orta Asya ve Kafkaslardaki Üniversitelerle Akademik İlişkilerin Geliştirilmesi(BAP No: 2014/138)” başlıklı proje ile Atatürk Üniversitesinin bölge üniversiteleriyle Kültürel DeğişimProgramları (KDP) çerçevesinde kuracağı akademik ilişkilerle, öğrenci değişimi, öğretim üyesi değişimi,konferans, panel ve sempozyum gibi bilimsel toplantılar yapılması, yayın faaliyetleri akışının düzenlenmesive hareketliliğin sağlanması. Oluşturulacak ortak araştırma ekipleriyle çalışmalar yürütmek. Bölge üniversiteleri ile kurulacak söz konusu ilişkilerle, bölge ülkeleri arasındakurulacak uluslararası ilişkilere zemin hazırlanması, bölge kültürü, ekonomileri ve kalkınma planları benzeriher türlü faaliyette, yararlanılacak veriler toplanması, bilimsel toplantılardaki görüşmelerin yayınadönüştürülmesi. Bu faaliyetlerden elde edilecek sonuçların, Türkiye’nin dünya ülkeleri arasındaki konumunugüçlendirmesine, gelişmeler sağlanmasına ve görüşme zeminlerinin güçlenmesine katkıda bulunmasıhedeflenmiştir.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 10-07-2014