Akademisyenler > Metin KARTAL > Proje Detayı
Proje Ekibi
Dr. Öğr. Üyesi Metin KARTAL
Projedeki Rolü: Danışman
Proje Türü (Uluslararası) Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası, UNESCO, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi Destekli Proje
Proje No -
Proje Konusu Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır. Bunun yanı sıra yükseköğretim sistemini iş dünyasının gereksinimlerine uygun olarak geliştirmek ve üniversite mezunlarının iş dünyasında istihdam edilebilirliğini arttırmak amacıyla yükseköğretim kurumları ile çalışma çevreleri arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin arttırılmasını da teşvik etmektedir. Programın amacı Avrupa’xxda yüksek öğretimin kalitesini artırmak ve Avrupa boyutunu güçlendirmektir.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 01-06-2015