Akademisyenler > Metin KARTAL > Proje Detayı
Proje Ekibi
Dr. Öğr. Üyesi Metin KARTAL
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No -
Proje Konusu Bu çalışma 2017’de yenilenen ve 2017-2018 öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulamaya konulacak Hayat Bilgisi, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerinin öğretim programlarını uzman, öğretmen görüşleri ve gözlemler yardımıyla bilimsel ilkeler doğrultusunda değerlendirmeyi ve bu değerlendirmeler sonucunda programların etkililiğinin arttırılması amacıyla gerekli düzenlemelerin yapılabilmesi adına öneriler getirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla şu araştırma sorularına yanıt aranacaktır: 1. Programların tarihsel olarak değişim süreçleri nasıldır?2. Belirlenen ölçütler kapsamında programlara ilişkin uzman ve uygulayıcıların görüş ve önerileri nelerdir?3. Programların uygulamadaki yansımaları nasıldır?
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 03-04-2017