Akademisyenler > Serpil DAĞ > Proje Detayı
Değişik Ovulasyon İndüksiyon Yöntemlerinin Endometrium ve Over Dokusunda Seramid, Hypoksantin, cAMP, cGMP Düzeyleri Üzerine Etkisinin Araştırılması
Proje Ekibi
Prof. Dr. Serpil DAĞ
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Haldun ARPACI
Projedeki Rolü: Yürütücü
Proje Türü (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No 2018-TS-78
Proje Konusu Değişik ovulasyon indüksiyon ajanlarının endometrium ve over dokusu üzerindeki etkisinin, farklı markerlar aracılığıyla değerlendirilmesi amacı ile ratlar üzerinde araştırma yapmayı planlıyoruz. Üç gruba ayrılan ratlara, günümüzde infertilite tedavisi amacı ile sıklıkla kullanılmakta olan klomifen sitrat, aromataz inhibitörü ve folikül stimülan hormon ile ovulasyon indüksiyonu yapmayı ve sonrasında kurallara uygun olarak ötenazi yaparak over ve endometrium dokularını elde etmeyi amaçlıyoruz. Alınan dokular üzerinde hem immünhistokimya hem de ELİSA yöntemiyle seramid, hypoksantin, cAMP ve cGMP düzeylerini tespit ederek gruplar arasında over rezerv değerlendirmesi yapmayı planlıyoruz. Elde edeceğimiz veriler ile infertilite tedavisi için kullanılan ovulasyon indüksiyon ajanlarının over rezervine etkisinin olup olmadığını tespit ederek ve karşılaştırarak Ulusal ve Uluslararası literatüre katkı sağlamayı amaçlıyoruz.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 23-10-2018