Proje Ekibi |
Doç. Dr. Asya ÇETİNKAYA
Kafkas Üniversitesi, Türkiye Projedeki Rolü: Yürütücü |
Dr. Öğr. Üyesi Güven GÜLBAZ
Türkiye Projedeki Rolü: Araştırmacı |
Doç. Dr. Aksem AKSOY
Türkiye Projedeki Rolü: Araştırmacı |
Gencehan KARADAĞOĞLU
Türkiye Projedeki Rolü: Araştırmacı |
Proje Türü | Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi |
Proje No | 2018-FM-14 |
Proje Konusu | Bu çalışmada, Kars ilinde üretilen Gravyer, kaşar ve Çakmak peynirindeki hakim laktik asit bakteri florasının suş düzeyinde tanımlanması ve endüstriyel üretimlerde kullanılabilecek özgün starter kültür özelliğine sahip suşların belirlenmesi amaçlanmıştır. Böylece elde edilen starter kültürlerin beyaz peynir ve kaşar peyniri üretiminde kullanılabilrliği hedeflenmektedir |
Proje Durumu | Tamamlandı |
Başlangıç Tarihi | 11-05-2018 |
Bitiş Tarihi | 10-07-2020 |