img
Geleneksel Yöntem İle Üretilen Kars Gravyer Peynirinde Olgunlaştırma Günlerinin Yağ Asidi Kompozisyonu ve Kolesterol Düzeyi Üzerine Etkisi
Proje Ekibi
Doç. Dr. Asya ÇETİNKAYA
Kafkas Üniversitesi, Türkiye
Projedeki Rolü: Yürütücü
Fatih ÖZ
Atatürk Üniversitesi, Türkiye
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No 2017-FM-02
Proje Konusu Kars Gravyer Peynir’inin üretim ve olgunlaşma aşamalarından itibaren yağ asidi kompozisyonu ile kolesterol düzeyindeki değişimlerin belirlenmesi ile ilgili herhangi bir araştırmaya rastlanılmamıştır. Çalışma sonucunda Türkiye’deki üretimin büyük çoğunluğunu karşılayan Kars Gravyer peynirinin 3 aylık olgunlaşması sürecinde yağ asidi kompozisyonu ile kolesterol düzeyinde meydana gelen değişiklikler belirlenecektir. İlaveten sonuçların diğer peynirler ile karşılaştırılması gerçekleştirilmiş olacaktır.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 24-02-2017
Bitiş Tarihi 29-03-2018
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Paylaş