Proje Ekibi |
Asya ÇETİNKAYA
Kafkas Üniversitesi, Türkiye Projedeki Rolü: Yürütücü |
Fatih ÖZ
Atatürk Üniversitesi, Türkiye Projedeki Rolü: Araştırmacı |
Proje Türü | Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi |
Proje No | 2017-FM-02 |
Proje Konusu | Kars Gravyer Peynir’inin üretim ve olgunlaşma aşamalarından itibaren yağ asidi kompozisyonu ile kolesterol düzeyindeki değişimlerin belirlenmesi ile ilgili herhangi bir araştırmaya rastlanılmamıştır. Çalışma sonucunda Türkiye’deki üretimin büyük çoğunluğunu karşılayan Kars Gravyer peynirinin 3 aylık olgunlaşması sürecinde yağ asidi kompozisyonu ile kolesterol düzeyinde meydana gelen değişiklikler belirlenecektir. İlaveten sonuçların diğer peynirler ile karşılaştırılması gerçekleştirilmiş olacaktır. |
Proje Durumu | Tamamlandı |
Başlangıç Tarihi | 24-02-2017 |
Bitiş Tarihi | 29-03-2018 |