img
Kars Gravyer Peynirinin Aroma Profilinin Belirlenmesi
Proje Ekibi
Doç. Dr. Asya ÇETİNKAYA
Kafkas Üniversitesi, Türkiye
Projedeki Rolü: Yürütücü
Proje Türü (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No 2015-FM-08
Proje Konusu Kars Gravyer Peyniri nin aroma profilinin belirlenmesi amacıyla planlanmıştır Geleneksel bir ürün olan Gravyer peynirinin uçucu bileşikleri üzerinde herhangi bir araştırmaya rastlanılmamıştır Araştırma sonucunda Gravyer peynirinin aromasını oluşturan bileşikler belirlenmiş olacak ve bu bileşikler içerisinde ise ürünün karakterizasyonunda etkili olan bileşiklerin ortaya çıkarılması sağlanmış olacaktır
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 05-06-2015
Bitiş Tarihi 20-12-2016
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Paylaş