img
Kaşar Peynirinde Farklı Tuzlama ve Muhafaza Yöntemlerinin Peynirin Kalitesi Üzerine Etkisi
Proje Ekibi
Doç. Dr. Asya ÇETİNKAYA
Türkiye
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Mustafa ATASEVER
Kafkas Üniversitesi, Türkiye
Projedeki Rolü: Yürütücü
Proje Türü (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No 2012-VF-08
Proje Konusu Geleneksel olarak üretilen kaşar peynirinde kazanda ve salamura tuzlamanın vakum paketleme ve mumla cheese wax kaplamanın olgunlaşma süresince peynirin kimyasal mikrobiyiolojik ve duyusal özellikleri üzerine etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 03-02-2012
Bitiş Tarihi 02-02-2013
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Paylaş