Akademisyenler > Zafer OCAK > Proje Detayı
Bazı Benzimidazol Türevi Bileşiklerin Floresans Spektroskopisi İle İyon Sensör Özelliklerinin Araştırılması
Proje Ekibi
Doç. Dr. Zafer OCAK
Projedeki Rolü: Yürütücü
Ümmühan OCAK
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Türkiye
Miraç OCAK
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Türkiye
Abidin GÜMRÜKÇÜOĞLU
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No 2018-FM-42
Proje Konusu Lliteratürde bildirilen bazı benzimidazol bileşiklerinin hazırlanması ve sonrasında iyon sensör özelliklerinin spektroskopik yöntemlerle incelenmesidir. Çalışmalar için literatürde verilen yöntemler uygulanarak önce bu bileşikler sentezlenecek sonra karakterizasyonu literatürdeki verilen değerlerle karşılaştırılarak doğrulanacaktır. İyon sensör özelliklerinin araştırılması kısmi sulu ortamda spektrofotometrik ve spektroflorimetrik yöntemlerle gerçekleştirilecektir. Floresans spektroskopisinin kendine has yüksek seçimliliğinden ve hassasiyetinden yararlanılarak yüksek seçimli ve hassas metal tayin metotları geliştirilecektir. Böylece literatüre mevcut metal tayin metotlarına göre avantajlı yeni metotlar kazandırılacaktır.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 27-07-2018