| Proje Ekibi (1) |
Doç. Dr. Asya ÇETİNKAYA
Kafkas Üniversitesi, Türkiye Projedeki Rolü: Yürütücü |
| Proje Türü | Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç) |
| Proje No | - |
| Proje Durumu | Devam Ediyor |
| Başlangıç Tarihi | 26-03-2025 |
| Bitiş Tarihi | |
| Proje Konusu | Ayvacık Tepme Peyniri’nin karekteristik özelliklerinin belirlenmesi amacıyla planlanmıştır. Tepme peynirine ait karekteristik özelliklerinin belirlenmesi amacıyla örneklerin fizikokimyasal(Yağ, toplam asitlik, kurumadde, tuz, kurumaddede yağ, kurumadde de tuz, pH, lipoliz, protein,kül ve nem) mikrobiyolojik(Toplam aerobik mezofilik bakteri, maya-küf, Laktik asit bakterileri, Laktobasil bakteri, Streptococcus aureus ve psikofil bakteri) analizleri yapılacaktır. Analiz sonuçlarının Gıda güvenilirliği açısından değerlendirilmesi amaçlanmaktadır |