img
img
Geleneksel Yöntemle Üretilen Ayvacık Tepme Peyniri`nin Karekteristik Özelliklerinin Belirlenmesi
Proje Ekibi (1)
Doç. Dr. Asya ÇETİNKAYA Doç. Dr. Asya ÇETİNKAYA
Kafkas Üniversitesi, Türkiye
Projedeki Rolü: Yürütücü
Proje Türü Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç)
Proje No -
Proje Durumu Devam Ediyor
Başlangıç Tarihi 26-03-2025
Bitiş Tarihi
Proje Konusu Ayvacık Tepme Peyniri’nin karekteristik özelliklerinin belirlenmesi amacıyla planlanmıştır. Tepme peynirine ait karekteristik özelliklerinin belirlenmesi amacıyla örneklerin fizikokimyasal(Yağ, toplam asitlik, kurumadde, tuz, kurumaddede yağ, kurumadde de tuz, pH, lipoliz, protein,kül ve nem) mikrobiyolojik(Toplam aerobik mezofilik bakteri, maya-küf, Laktik asit bakterileri, Laktobasil bakteri, Streptococcus aureus ve psikofil bakteri) analizleri yapılacaktır. Analiz sonuçlarının Gıda güvenilirliği açısından değerlendirilmesi amaçlanmaktadır
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Paylaş