img
Kars İl'inde Geleneksel Yöntemle Üretilen Çakmak Peyniri, Kaşar Peyniri ve Gravyer Peynirinde Yer Alan Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu, Moleküler Karakterizasyonu ve Starter Kültür Olarak Kullanım Olanakları
Proje Ekibi
Gencehan KARADAĞOĞLU
Türkiye
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Doç. Dr. Asya ÇETİNKAYA
Kafkas Üniversitesi, Türkiye
Projedeki Rolü: Yürütücü
Dr. Öğr. Üyesi Güven GÜLBAZ
Türkiye
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Doç. Dr. Aksem AKSOY
Türkiye
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No 2018-FM-14
Proje Konusu Bu çalışmada, Kars ilinde üretilen Gravyer, kaşar ve Çakmak peynirindeki hakim laktik asit bakteri florasının suş düzeyinde tanımlanması ve endüstriyel üretimlerde kullanılabilecek özgün starter kültür özelliğine sahip suşların belirlenmesi amaçlanmıştır. Böylece elde edilen starter kültürlerin beyaz peynir ve kaşar peyniri üretiminde kullanılabilrliği hedeflenmektedir
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 11-05-2018
Bitiş Tarihi 10-07-2020
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Paylaş