Kars İlinin Çevre Radyoaktivitesinin İzlenmesi
Projedeki Rolü: Yürütücü
İlyas ÇAĞLAR
Projedeki Rolü: Araştırmacı
Proje Türü (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
Proje No 2017-FM-25
Proje Konusu Çevre radyoaktivitesinin izlenmesinin temel amacı, insanların maruz kaldığı doğal radyasyon seviyelerini belirlemek ve çevresel radyasyon seviyesindeki önemli değişiklikleri tespit etmektir. Çevre radyoaktivitesi izleme programının rutin olarak yürütülmesi, aynı zamanda, radyolojik acil durumların üstesinden gelebilmek için mevcut kapasiteyi ve bu gibi durumlara hazır olma kabiliyetini de destekler ve geliştirir. Bu program çerçevesinde ülkemizin farklı coğrafi bölgelerinden temin edilen çevre ve gıda örneklerindeki doğal ve yapay radyoaktivite izlenmekte ve insanımızın doğal yollarla aldığı yıllık etkin doz değerlendirilmektedir.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 15-08-2017