Superhidrofobik yüzey yapısını ve sıvı-katı ara yüzeyi etkileşimlerini öğrencilere kavratmak amaçlı lisans öğrencilerine yönelik laboratuvar deneylerinin ve analojilerin geliştirilmesi.
Proje Ekibi
Doç. Dr. Hacı Hasan YOLCU
Projedeki Rolü: Yürütücü
Proje Türü (Uluslararası) Diğer Uluslararası Kurum ve Kuruluşlar
Proje No -
Proje Konusu Nanoteknoloji, kimya, fizik, biyoloji, tıp ve mühendislik gibi alanları içeren disiplinler arası bir yaklaşımdır. Güncel nanoteknoloji konularının lise seviyesinden başlayarak öğretilmesi kimya eğitimcilerinin yükümlülüklerindendir. Superhdidrofobik yüzeyler ve diğer bir adıyla kendi kendine temizleyen yüzeyler, yeni nesil bir çok malzemede onlarca yıllardır kullanılmaktadır. Kimya alanının bir konusu olan bu su geçirmez yüzeylerin öğretimine yönelik ülkemizde bir çalışma bulunmaktadır. Öğrencilerde ve hocalarda hala çok yaygın bir şekilde bir yüzey ne kadar düz olursa o kadar su geçirmez olur tarzında bir yanılgı bulunmaktadır. Bu tarz yanılgıların ortadan kaldırılması ve katı- sıvı arayüze etkileşimlerinin anlaşılması amaçlı laboratuvar deneylerinin ve analojilerin oluşturulması amaçlanmıştır.
Proje Durumu Tamamlandı
Başlangıç Tarihi 01-09-2012