img
Toplam 2070 kayıt

Hazır Yemek Mutfağında Gıda Personeli Hijyen Algısının Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı Üzerine Etkisinin Araştırılması

Prof. Dr. ÇİĞDEM SEZER
(Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
2.019 Tamamlandı

Kars'ta Satışa Sunulan Broiler Etlerinde Geniş Spektrumlu Beta Laktamaz Üreten Escherichia coli'nin Prevalansı

Prof. Dr. ÇİĞDEM SEZER
(Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
2.018 Tamamlandı

Bazı Bitki Yağlarının Vakum Paketlenmiş Alabalıkların Raf Ömrü Üzerine Etkilerinin Araştırılması

Prof. Dr. ÇİĞDEM SEZER
(Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
2.016 Tamamlandı

Kars Gravyer Peynirinin Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması

Prof. Dr. ÇİĞDEM SEZER
(Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
2.014 Tamamlandı

Kars ve Yöresinde Geleneksel Yöntemler ile Üretilen Yöresel Gıdaların Laktik Floralarının Belirlenmesi

Prof. Dr. ÇİĞDEM SEZER
(Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
2.015 Tamamlandı

Kekik Esansiyel Yağının Vakum Paketli Sığır Etlerinin Raf Ömrü ve Histamin Düzeyine Etkisinin Araştırılması

Prof. Dr. ÇİĞDEM SEZER
(Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
2.014 Tamamlandı

Bakteriyosinler ve Bakteriyosinojenik Laktik Asit Bakterilerinin Alfatoksit Detoksifikasyonunda Kullanılabilirliğinin araştırılması

Prof. Dr. ÇİĞDEM SEZER
(Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
2.014 Tamamlandı

AB Ülkelerindeki Gıdaların Üretiminden Tüketimine Kadar Geçen Sürede Uygulanan Denetim ve Analiz Prosedürün İncelenmesi Leonardo Da Vinci Projesi

Prof. Dr. ÇİĞDEM SEZER
(Ulusal) TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje
2.009 Tamamlandı

Gıdalardan İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Bakteriyosin Üretme Yeteneklerinin Araştırılması

Prof. Dr. ÇİĞDEM SEZER
(Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
2.007 Tamamlandı

Kefirde Laktik Asit Bakterilerinin Tür Düzeyinde Araştırılması

Prof. Dr. ÇİĞDEM SEZER
(Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
2.003 Tamamlandı

Türk Devlet ve Düşünce Hayatına Yön Veren Şahsiyetlerin Kısa Yaşam Öyküleri Serisi ve Çevirisi

Prof. Dr. ÇULPAN ÇETİN
(Ulusal) Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç)
2.022 Tamamlandı

muhammed DÜZENLENECEK

Doç. Dr. DAMLA BİNNETOĞLU
(Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
0 Devam Ediyor

H9c2 Hücre Hattında 5-HT7 Reseptör Agonist ve Antagonistlerinin Olası Etkilerinin Araştırılması

Doç. Dr. DAMLA BİNNETOĞLU
(Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
2.021 Tamamlandı

Sıçan Primer Nöron Kültüründe Glutamat ile İndüklenmiş Nörotoksisite Üzerine Agmatinin Nöroprotektif Etkilerinin Araştırılması

Doç. Dr. DAMLA BİNNETOĞLU
(Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
2.019 Tamamlandı

Antikanser ilaçlarla oluşan ağrı yan etkisinin beyinde glutamat taşıyıcılarının ekspresyon seviyeleri ile ilişkisi

Doç. Dr. DAMLA BİNNETOĞLU
(Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
2.013 Tamamlandı

Lipid peroksidasyonunun amperometrik olarak ölçülebilirliğinin araştırılması

Doç. Dr. DAMLA BİNNETOĞLU
(Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
2.013 Tamamlandı

Beyin kanser hücrelerinin hücre kültür ortamında yaşatılması, sıçanlara injekte edilerek kanser oluşturulması ve çeşitli ilaçlarla in vivo ve in vitro olarak gliomanın ortadan kaldırılması

Doç. Dr. DAMLA BİNNETOĞLU
(Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi
2.013 Tamamlandı