5,12- dibromoperilen sentezi, karakterizasyonu ve spektral özelliklerinin TEORİK olarak hesaplanması
Tez Türü Yüksek Lisans
Ülke Türkiye
Kurum/Üniversite Kafkas Üniversitesi
Enstitü Fen Bilimleri Enstitüsü
Anabilimdalı Kimya Ana Bilim Dalı
Tez Onay Yılı 2019
Öğrenci Adı ve Soyadı Murat Emre AKMAN
Tez Danışmanı PROF. DR. İSMAİL ÇAKMAK
Türkçe Özet Perilen-3,4,9,10-tetrakarboksilik asit dimiidleri endüstriyel pigmentler olarak senelerden beri kullanılmaktadır. Son zamanlarda PDI türevleri için yeni uygulamalar organik fotovoltaik ve alan etkili transistörleri de içeren alanlarda ortaya çıktı. Bu bakış açısıyla PDI Türevlerinin fiziksel özellikleri ve sentezlenmesi ve bu türevlerin organik elektronikteki uygulamaları tartışılmıştır.Anahtar Kelimeler: PDI Türevleri, PTCDA, DFT.
İlgilizce Özet Perylene-3,4,9,10-tetracarboxylic acid diimides (perylene diimides,PDIs) have been used as industrial pigments for many years. More recently, new applications for PDI derivatives have emerged in areas including organic photovoltaic devices and field-effect transistors. This Perspective discusses the synthesis and physical properties of PDI derivatives and their applications in organic electronicsKey Words: PDI Derivatives, PTCDA, DFT.