Negatif katsayılı analitik fonksiyonların belli alt sınıflarının bazı özellikleri
Tez Türü Yüksek Lisans
Ülke Türkiye
Kurum/Üniversite Kafkas Üniversitesi
Enstitü Fen Bilimleri Enstitüsü
Anabilimdalı Matematik Ana Bilim Dalı
Tez Onay Yılı 2015
Öğrenci Adı ve Soyadı Yücel ÖZKAN
Tez Danışmanı DOÇ. DR. ERHAN DENİZ
Türkçe Özet Bu tezde yeni bir diferensiyel operatör yardımıyla tanımlanan analitik fonksiyonların iki yeni alt sınıfları tanıtılıp ve çalışıldı. Bu sınıflar için katsayı tahminleri, büyüme ve bükülme teoremleri, konvekslik ve yıldızıllık yarıçapları, kısmi toplamlar, komşuluk ve subordinasyon sonuçları ile ilgili teoremler verildi. Bunlara ilave olarak bu sınıflar için ekstremum noktalar elde edildi.
İlgilizce Özet In this thesis, we introduce and study two new subclasses of analytic functions which are defined by aid of a new differential operator. Some results connected with coefficients estimates, distortion theorems, radii of starlikeness and convexity, partial sums, neighborhoods and subordination results related these subclasses are obtained. Additionally extreme points for these subclasses are determined.