Bilateral and Regional Aspects of Azerbaijan-Kazakhstan Relations
Doç. Dr. Halit HAMZAOĞLU
Azerbaycan ve Kazakistan ortak tarihi, gelenekleri ve kültürel bağları paylaşan iki bağımsız ülkedir. Bağımsızlıksonrası her iki ülke hem siyasi hem de ekonomik anlamda önemli başarılar kazanmışlardır. İki ülke arasında yakındostluk ilişkileri, 1 Mart 2004’te Nur-Sultan’da imzalanan “Azerbaycan Cumhuriyeti ve Kazakistan Cumhuriyetiarasındaki dostluk ilişkileri ve Stratejik Ortaklık Deklarasyonu” ile güçlendirilmiştir. 24 Mayıs 2005’te Bakü’deimzalanan “Azerbaycan Cumhuriyeti ile Kazakistan Cumhuriyeti arasında stratejik ortaklık ve müttefiklik ilişkileriAntlaşması” ile ilişkiler stratejik düzeye ulaşmıştır. İki ülke arasında var olan ekonomik ilişkiler ve ortak projeler,bölgesel istikrarın ve refahın sağlanmasında önemli rol oynamaktadır. Ortak tarih, gelenekler ve kültürel bağlarAzerbaycan- Kazakistan stratejik ilişkilerinin daha da genişlemesine ve gelişmesine olanak tanımaktadır.
Dergi Adı Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Makale Dili İngilizce