CHANGE IN THE NOTION OF SECURITY AND ENVIRONMENTAL SECURITY
Dr. Öğr. Üyesi Hatice Kübra ALTUNSOY COŞKUN
Çalışmanın amacı, çevre ve güvenlik ilişkisini küreselleşme süreci bağlamında inceleyerek güvenliğin çevresel boyutuyla ilgili olan değişim ve dönüşümünü açıklamaktır. Bu doğrultuda, güvenlik ve çevre kavramları ile yeni güvenlik algısı açıklanmıştır. Çevre bağlamında güvenliğin konusu üzerinde durulduktan sonra çevresel güvenlik kavramı tanımlanmıştır. Dünyada yaşanan hızlı değişim, uluslararası alanda güvenlik sorunlarının algısında da değişimlere yol açmıştır. Güvenlik kavramı, çevre sorunlarının artması ile ulusal güvenlik kapsamı dışına çıkmış, uluslararası alanı ilgilendirir hale gelmiştir.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Dergi ISSN 1309 – 4289