AKILLI KENTLER VE YAŞAM LABORATUVARLARI (LİVİNG LABS): BAŞAKŞEHİR YAŞAM LABORATUVARI ÖRNEĞİNDE BİR İNCELEME
Levent Memiş
Giresun Üniversitesi, Türkiye
Öğr. Gör. Hülya KÜÇÜK BAYRAKTAR
Çalışmanın konusunu yaşam laboratuvarlarının (YL) bir örneğini teşkil eden Başakşehir Yaşam Laboratuvarı (BYL) oluşturmaktadır. BYL, örnek olay araştırma tasarımı kapsamında, genel düzeyde yapı ve işleyiş olarak incelenmektedir. Araştırmanın genel sonuçlarına göre, BYL’nin oluşumu, güçlü başkan modelinin etkisi altında Başakşehir Belediye Başkanı’nın girişimiyle 2011 yılında kurulumu gerçekleşmiş ve 2014 yılında aktif faaliyete geçmiştir. BYL’nin bütçesi Başakşehir Belediyesi (BB) tarafından karşılanmakta ve yönetimi, özel sektöre yıllık olarak verilmektedir. BYL’nin sunduğu imkânlar, fiziksel ortamdaki çalışmaları öne çıkarmakta ve çeşitli çabaların sergilendiği görülmektedir. Diğer taraftan BYL’nin bulunduğu yerleşim alanının dışına da (il içi ve il dışı) yansımaları olduğu görülmektedir. Ayrıca bu iş birliği süreçlerinde eğitim kurumlarının varlığı dikkat çekmektedir. Sonuç olarak BYL, bazı sorun alanlarını barındırmakla birlikte, örnek bir uygulamaya karşılık gelmektedir.
Dergi Adı International Journal of Management Economics and Business
Basım Tarihi 01-2020