Kanatlı Anestezisine Genel Bir Bakış
Prof. Dr. Alkan KAMİLOĞLU
Kanatlılar teşhis ve tedavi amacıyla genellikle anesteziye alınmaları gerekmektedir. Kanatlılarda düşük komplikasyonlu anestezi için bu hayvanların anatomik ve fizyolojik özellikleri ile kardiyopulmoner fizyolojileri hakkında bilgi sahibi olmak gereklidir. Bu makale; kanatlılar için seçilen inhalasyon anestezi tekniklerini, hava yolu kanülasyonunu, intraosseous kateterisasyonu, anestezik ilaçları, anestezi süresince destekleyici tedaviyi ve anestezi komplikasyonlarını içermektedir.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler Veteriner Hekimlik