Bir boğada karşılaşılan kistik nasal konha olgusu
Prof. Dr. Mete CİHAN
Prof. Dr. Engin KILIÇ
Prof. Dr. İsa ÖZAYDIN
Bu makalede 22 aylık montafon bir boğada travmaya bağlı gelişen nasal konha kistinin operatif sağaltımı ve klinik sonuçlan değerlendirilmiştir. Sedasyon ve lokal anestezi eşliğinde dorsal nasal flap tekniği ile konhal boşluğa girilerek kitleye ulaşıldı. Kistik yapıdaki kitle kürete edildi. Konhal boşluğa ulaşmak için kesilen kemik parçası serklaj teli ile fikse edildikten sonra yara bilinen yöntemle kapatıldı. Postoperatif 5 gün süre ile antibiyotik uygulandı. Bir yıl süre ile yapılan kontrollerde nasal konha kistine bağlı şekillenen klinik semptomların kaybolduğu belirlendi.
burun,klinik görünüm,kistler (patolojik),cerrahi işlemler,travma,operatif sağaltım,boğa
Dergi Adı Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler CAB, Ulakbim