A Study on Determining the Lifestyles of Consumers Who Buy Global Branded Products
Arzu Deniz
Giresun Üniversitesi, Türkiye
Leyla Gödekmerdan Önder
Ufuk Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Alpaslan YÜCE
Günümüz pazarlarında rekabetin hızla artmasının bir sonucu olarak ürün sayısının artması, ürün özelliklerinin birbirine benzemesi, her gün yeni markalar ortaya çıkması nedeniyle tüketiciler artık ürün/marka konusunda daha bilinçli davranmaya başlamıştır. Bu tercihleri yönlendirmek için pazarlamacılar birçok faktörü bir arada değerlendirmeli ve tüketicileri tanımaya çalışmalıdır. Yaşam tarzı pazarlamacıların bu amaçla kullandığı ve tüketicilerin marka tercihini etkileyen önemli faktörlerden biridir. Bu çalışmada Erzurum’da yaşayan ve global marka tercih eden tüketicilerin yaşam tarzlarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırma sonucunda global marka tercih eden tüketicilerin yaşam tarzları deneyimciler, gayret edenler, üretenler, başarılı-düşünürler ve inananlar şeklinde belirlenmiştir.
Dergi Adı Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler BSCO, ASOS, ULAKBİM, SOBİAD