TEKDÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ VE TMS-41 KAPSAMINDA BÜYÜKBAŞ HAYVANLARIN MUHASEBE KAYITLARININ KARŞILAŞTIRMALI OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ
Doç. Dr. Alper TAZEGÜL
Dr. Öğr. Üyesi Azize KAHRAMANİ KOÇ
Tarım işletmelerinde üretilen tarımsal ürünler vecanlı varlıklar doğma, büyüme, gelişme, üreme,yaşlanma bakımından sürekli olarak değişime uğradığıiçin bu varlıkların muhasebeleştirilmesi diğer işletmeleregöre farklılıklar göstermektedir. Türkiye MuhasebeStandartları canlı varlıkların bu özelliklerini dikkatealarak muhasebeleştirme ilkelerini benimsemektedir. Buçalışmada Türkiye Muhasebe Standartlarının ön gördüğükayıt şekliyle halen faal olarak faaliyet gösteren ve tekdüzen muhasebe sistemine göre kayıt yapan büyükbaşhayvancılık işletmelerinin kayıtlarının karşılaştırılmalıolarak incelenmesi amaçlanmıştır.
Dergi Adı Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Basım Tarihi 06-2018