The Statistical Analysis of Some Volumetric Measurements in the Japanese Quails Head with Different Feather Color A Computed Tomography Study
Duymuş Mahmut
Yasin Demiraslan
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Yalçın AKBULUT
Güneş Orman
Prof. Dr. Kadir ASLAN
Sami Özcan
Bu çalışmanın amacı bıldırcın başlarında karşılaştırmalı ölçümler için temel veri kaynağı oluşturmak ve bıldırcın başı morfolojisine katkı sağlamaktı. Çalışmada beyaz, kahverengi ve yabani tip olmak üzere toplam 60 Japon bıldırcını başı kullanıldı. Farklı renklere göre bıldırcın başlarının dört farklı anatomik yapısı iki radyolog tarafından ölçüldü. Bu yapılar kafa hacmi, cavum cranii hacmi - beyin hacmi, parietooccipital hava alanı hacmi ve kafa kemikleri hacmi şeklindeydi. Bilgisayarlı Tomografi ölçülerine göre, beyaz tüy rengine sahip bıldırcın başının en küçük hacimsel değerlere sahip olduğu belirlendi. Bu duruma genetik farklılıkların neden olduğu düşünülmektedir.
Makale Alt Türü SSCI, AHCI, SCI, SCI-Exp dergilerinde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Kafkas Univ. Vet. Fak. Derg