img
Antibacterial Activity of Some Turkish Plant Hydrosols   
Yazarlar
Prof. Dr. Nebahat BİLGE Prof. Dr. Nebahat BİLGE
Kafkas Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Leyla VATANSEVER Prof. Dr. Leyla VATANSEVER
Kafkas Üniversitesi, Türkiye
Murat Gülmez
Türkiye
Abamüslüm Güven
Kafkas Üniversitesi, Türkiye
Özet
Bu çalışmada, 20 bitki örneğinden elde edilen hidrosollerin (Kekik, sumak, karanfil, ısırgan, melek otu, akasya, meşe, adaçayı, ardıç, biberiye, ekinezya, yeşil çay, reyhan, mersin, ceviz, defne, nane, altın otu, papatya ve sarı kantaron), özellikle tatlı su balıklarının bozulmasında rol oynayan Aeromonas hydrophila, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa ve Pseudomonas fluorescens üzerine in vitro antibakteriyel etkisi araştırılmıştır. Kekik ve karanfil, incelen tüm bakterilere karşı etkin bulunmuştur. Sonuç olarak bu bitki hidrosollerinin gıdaların bozulmaya karşı korunmalarında antimikrobiyel ajanlar olarak kullanılabilecekleri kanaatine varılmıştır.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü SSCI, AHCI, SCI, SCI-Exp dergilerinde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler SCI-Expanded
Makale Dili İngilizce
Basım Tarihi 01-2008
Sayı 14
Sayfalar 205 / 209
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
TRDizin 4

Paylaş