img
Et ve Et Ürünlerinde Biyojenik Aminler   
Yazarlar
Prof. Dr. Leyla VATANSEVER
Kafkas Üniversitesi, Türkiye
Özet
Bu derlemede biyojenik aminlerin önemi, et ve et ürünlerinde oluşumu, oluşumlarını etkileyen faktörler ve bulunuşları tartışılmıştır. Biyojenik aminler gıda zehirlenmelerine ve bazı rahatsızlıklara neden oldukları için sağlık yönünden ve hayvansal gıdalarda mikroorganizmalar tarafından oluşturuldukları için hijyen açısından önemlidirler. Özellikle fermente gıdalar, olgunlaştırma ve depolama sırasında mikrobiyolojik bulaşmaya maruz kalmış gıdalar biyojenik amin içerebilirler. Gıdalarımızın kalitesini ve güvenirliğini arttırmak için bu aminlerin oluşmasında etkili olan koşulların iyi bilinmesi gerekmektedir.
Anahtar Kelimeler
et ürünleri,fermente gıdalar,mikrobiyal bulaşıklık,gıda işleme,karboksi-liyaz,biyojenik aminler,et,toksisite,mikroorganizmalar
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü SSCI, AHCI, SCI, SCI-Exp dergilerinde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler SCI-Expanded
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 01-2004
Cilt No 10
Sayı 2
Sayfalar 203 / 208
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
TRDizin 7

Paylaş