KOBİler için Uluslararası Finansal Raporlama Standardında Yabancı Para İşlemleri ve Örnek Uygulamalar
Mustafa Doğan
Ankara Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Mehmet Emin KARABAYIR
KOBI’ler için Uluslararası Finansal Raporlama Standardı, hisse senetleri borsada islem görmeyen, görece küçük ölçekli ve dolayısıyla kamuya hesap verme yükümlülügü bulunmayan sirketlerin finansal raporlama ihtiyaçlarını karsılamak için gelistirilmis, müstakil bir standarttır. Bu standardın hazırlanmasında, tam set UFRS’deki bazı bölümler daha basit bir sekilde ele alınırken, bazıları da kapsam dısı bırakılmıstır. Bu çalısmada da tam set UFRS de “TMS 21 – Kur Degisiminin Etkileri” standardının KOBI’ler için UFRS Standardındaki karsılıgı olan 30. Bölüm – Yabancı Para Islemleri” incelenmistir. Ayrıca bu bölüm, finansal tablo kullanıcıları için uygulamaya yönelik örneklerle açıklanmaya çalısılmıstır.
Dergi Adı Muhasebe ve Denetime Bakış
Basım Tarihi 10-2010
Makale Linki http://www.turmob.org.tr/TurmobWeb/EKutuphane/EKIcerikDetay.aspx?enc=lEkNSfwNjKc8UlSVapClIL9q/GhlbaifwGwTFD0sUvLnWZMO4e4SK8zyOJs3ZSC0W1t/OEvYig=