Kobi’lerin Nakit Yönetimi Tutumlari Üzerine Bir Araştirma: Kars Örneği
Doç. Dr. Mehmet Emin KARABAYIR
Abdulkadir Barut
Harran Üniversitesi, Türkiye
Piyasada etkin bir şekilde mücadele etmek isteyen KOBİ’ler ( Küçük veOrta Büyüklükteki İşletmeler) ellerinde bulunan nakdi en iyi şekildeyönetmek zorundadırlar. Nakit yönetimindeki başarısızlık, KOBİ’leri iflasakadar sürükleyebileceğinden KOBİ’ler çeşitli yöntemlerle en uygun nakittutarını hesaplamak ya da nakit bütçeleri yardımı ile nakit giriş veçıkışlarını tahmin edip ona göre hareket etmek durumundadırlar. Buçalışmada da Kars’ta faaliyet gösteren KOBİ’lerin nakit yönetimineverdikleri önem düzeyi ve nakit yönetimindeki tutumları anket yardımı ilearaştırılmış olup, sonuç olarak Kars’ta faaliyet gösteren KOBİ’lerin nakityönetimine önem verdikleri ancak nakit yönetimi konusunda eksikliklerininolduğu tespit edilmiştir.
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler dergipark
Basım Tarihi 12-2017