Tüketicilerin organik gıda ürün reklamından etkilenme faktörleri: Iğdır ili örneği
Dr. Öğr. Üyesi Meryem KONU KADİRHANOĞULLARI
İbrahim Hakkı Kadirhanoğulları
Iğdır Üniversitesi, Türkiye
Köksal Karadaş
Iğdır Üniversitesi, Türkiye
Amaç: Organik gıda ürün reklamından Iğdır ilindeki tüketicilerin etkilenme faktörlerini belirlemektir. Materyal ve Yöntem: Çalışmada Veri Madenciliği Karar Ağacı yönteminden Ki-kare otomatik etkileşim detektörü (CHAID) algoritması kullanılmıştır. Çalışmanın örneklemini Iğdır ilinde bulunan bireylerden örnekleme metoduyla seçilen 165 tüketici oluşturmaktadır. Çalışmanın verileri anket yöntemi ile toplanmıştır. Araştırma Bulguları: Çalışmanın sonucunda organik gıda ürün reklamından etkilenme faktörleri; Medeni durum, aylık hane halkı geliri, eğitim durumu, iş durumu ve yaş olduğu görülmüştür. Sonuç: Tüketicilerin farklı demografik özellikleri ürün reklamından etkilenme faktörlerini farklılaştırdığı görülmüştür.
Dergi Adı Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Basım Tarihi 01-2022