The advantages of live/real-time three-dimensional echocardiograhy in the assessment of left ventricular myxoma, which causes partial left ventricular outflow tract obstruction
Ali Kemal Kalkan
Begüm Uygur
Dr. Öğr. Üyesi Muammer KARAKAYALI
Ersin Kadiroğulları
Mehmet Ertürk
Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Türkiye
Myxomas are the most common cardiac primary tumors; however, left ventricular myxomas are extremely rare. We describe a young female patient with a giant left ventricular myxoma causing partial obstruction of the left ventricular outflow tract, who underwent successful surgical resection. Real-time three-dimensional echocardiography yielded incremental value to two-dimensional echocardiography by allowing better assess of the true size, extent, attachment, and morphology of the tumor. © 2017 Wiley Periodicals, Inc. J Clin Ultrasound 46:273-277, 2018.
left ventricular myxoma,two-dimensional echocardiography,three-dimensional echocardiography,cardiac MRI
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü SCI, SSCI, AHCI, SCI-Exp dergilerinde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Journal of Clinical Ultrasound