HYMAN P. MINSKY’S “BIG GOVERNMENT” APPROACH IN SECURING ECONOMIC STABILITY AND ITS APPLICABILITY IN THETURKISH ECONOMY
Prof. Dr. Erkan TOKUCU
Serkan Künü
Iğdır Üniversitesi, Türkiye
Dr. Öğr. Üyesi Murat AKÇA
Bu çalışmanın amacı Hyman Minsky’nin büyük devlet politika önerisinin Türkiye ekonomisi için geçerliliğini tartışmaktır. Hyman Minsky’ye göre, ekonomik dalgalanmaların temel nedenlerinden birisi özel kesim yatırımlarında ve karlarında meydana gelen düşüşlerdir. Büyük devlet uygulamalarıyla yatırımların ve karların düşüşü engellenebilir ve finansal ve ekonomik istikrar sağlanabilir. Türkiye ekonomisine ilişkin makroekonomik veriler büyük devletin toplam karlara ilişkin teorik açıklamalarını doğrulamaktadır. Ayrıca bütçe göstergeleri Türkiye’de finansal ve ekonomik istikrarın sağlanması için büyük devlet politikalarının uygulanabileceğini göstermektedir.
Dergi Adı KAFKAS ÜNİVERSİTESİİKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ DERGİSİ
Makale Dili İngilizce