img
img
Electrochemical Sensor Based on Graphene Oxide Iron Nanoparticles for the Analysis of Quercetin     
Yazarlar (7)
Doç. Dr. Onur AKYILDIRIM Doç. Dr. Onur AKYILDIRIM
Kafkas Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Hilal MEDETALİBEYOĞLU Doç. Dr. Hilal MEDETALİBEYOĞLU
Kafkas Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Sevda MANAP Doç. Dr. Sevda MANAP
Kafkas Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Murat BEYTUR Doç. Dr. Murat BEYTUR
Kafkas Üniversitesi, Türkiye
Feyzi Sinan Tokalı
Türkiye
Mehmet Lütfi Yola
Sinop Üniversitesi, Türkiye
Necip Atar
Pamukkale Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
We aimed a novel electrochemical sensor based on iron nanoparticles (FeNPs) and 2-aminoethanethiol (2-AET) functionalized graphene oxide (2-AETGO). The methods such as transmission electron microscope (TEM), scanning electron microscope (SEM), x-ray photoelectron spectroscopy (XPS), reflection-absorption infrared spectroscopy (RAIRS), electrochemical impedance spectroscopy (EIS) and the x-ray diffraction (XRD) method were used for the characterizations of nanocomposites. The linearity and the detection limit of quercetin (QR) were 1.0×10-8 - 1.0×10-7 M and 2.0×10-9 M, respectively. The modified glassy carbon electrode (FeNPs/2-AETGO/GCE) was applied to the determination of QR in food sample such as apple juice.
Anahtar Kelimeler
Characterization | Graphene oxide | Iron nanoparticles | Quercetin
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü SSCI, AHCI, SCI, SCI-Exp dergilerinde yayımlanan tam makale
Dergi Adı International Journal of Electrochemical Science
Dergi ISSN 1452-3981 Wos Dergi Scopus Dergi
Dergi Tarandığı Indeksler SCI
Makale Dili İngilizce
Basım Tarihi 09-2015
Cilt No 10
Sayı 9
Sayfalar 7743 / 7753
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
SCOPUS 23
Google Scholar 29

Paylaş