Covıd-19 Pandemisinin Eğitimde Yarattığı Büyük İkilem: Okullar Tekrar Açılmalı Mı; Kapalı Mı Kalmalı?
Dr. Öğr. Üyesi Aslı YURTTAŞ
Fatma Kesik
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Türkiye
Bu araştırmanın amacı öğrenci velilerinin 2020-2021 eğitim öğretim döneminde okulların kapalı ya da açık olması ile ilgili endişe düzeylerini endişe alanlarını ve bu doğrultuda sürece yönelik çözüm önerilerini ortaya koymaktır. Nitel araştırma desenlerinden betimsel fenomenolojik desenin kullanıldığı araştırmanın çalışma grubunu Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşayan 395 veli oluşturmaktadır. Verilerin “Eğitimde Normalleşme Süreci Anketi: Veli Formu” aracılığıyla online olarak toplandığı araştırma sonucunda velilerin hem okulların açılması hem de kapalı kalması durumunda ciddi endişeler taşıdıkları, veli endişelerinin okulların açılması durumunda öğrencilerin fiziksel sağlığı alanında yoğunlaşırken; kapalı kalması durumunda öğrencilerin eğitimi alanında yoğunlaştığı ortaya çıkmıştır. Bu doğrultuda, velilerin beklentilerini karşılayabilecek bir model olarak düşünülen hibrit modelin uygulanması ve velilerin bu kapsamda ortaya koydukları görüşlerin dikkate alınması önerilmektedir.
okulların kapanması,COVID-19,okulların tekrar açılması
Dergi Adı Milli Egitim Bakanligi Milli Egitim Dergisi