Mastitis tedavisinde fitoterapi ve homeopatinin kullanımı
Doç. Dr. Mushap KURU
Prof. Dr. Hasan ORAL
Alp Alper
Çağatay Çapraz
Büyük işletmelerde mastitis tedavisi ve mastitislerden korunmak için büyük çaba gösterilmektedir. Yapılan tüm müdahalelere rağmen istenilen sonuçların alınamaması ve kalıntı probleminin önüne geçilememesi daha başka sorunların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Ayrıca son yıllarda organik yetiştiricilik yapılan işletmelerde kalıntı problemi olmayan yöntemlerin kullanılması artış göstermektedir. Sunulan bu derlemede, ineklerde mastitis tedavisinde fitoterapi ve homeopati gibi alternatif tedavi seçeneklerinin sunulması amaçlanmıştır.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler Zoological Record, Cab Abstracts, Index Copernicus, EBSCOhost, TR Dizin