Fenike Dini ve Çocuk Kurbanları
Doç. Dr. Mustafa KARAGEÇİ
Akdeniz’in en eski halklarından biri olan Fenikeliler ve Fenike topraklarının zenginliği hakkında birçok kitabeden bilgileredinmekteyiz. Eski Dünya’nın Mısır, Asur ve diğer pek çokgüçleri bu topraklar üzerinde egemenlik kurmak amacıyla birçok mücadeleler vermişlerdir. Gerek günümüzde, gerek eskidünyada Fenikeliler, cesur tüccarlar ve yetenekli denizciler olarak bilinmektedir. Fenike çocuk kurbanlarına bazı itirazlar olsada, antik yazarlar ve kitabeler bize Fenike toplumunda çocukkurbanlarından bahsetmektedir. Arkeolojik kazı sonuçları dabize Fenikelilerin çocuk kurbanları yaptıklarını göstermektedir.Bu makalemizde Fenike dini ve çocuk kurbanlarını inceleyeceğiz.
Dergi Adı Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Basım Tarihi 10-2019