Kedi ve Köpeklerde Ossa Coxae Kırıkları ve Bunlarla Eş Zamanlı Şekillenen Ortopedik Lezyonların Radyografik Olarak Değerlendirilmesi 1992 2002 621 Olgu
Altunatmaz Kemal
Aksoy Özgür
Özsoy Serhat
Ossa coxae kırıklarının Jokalizasyonu ve eş zamanlı oluşan diğer ortopedik bozuklukların değerlendirildiği bu çalışmada, 423 köpek ve 198 kedide ossa coxae kırığı belirlendi. Ossa coxae kırıklarının kedilerde sınırlı lokal ize, köpeklerde daha geniş bir bölgeyi kapsadığı ve sekunder ortopedik sorunların oldukça fazla gözlendiği dikkati çekmektedir. Bıı kırıkların, kedilerde daha çok bir kemikte, köpeklerde ise en fazla iki kemikte birden şekillendiği gözlendi. Eş zamanlı lezyonlar içerisinde sacro-iliac ayrılmalar ile femur kırıkları çoğunlukta idi.
pelvis,epidemiyoloji,teşhis,kemik kırıkları,radyografi,ortopedi,kedi,köpek,hastalık yaygınlığı,femur
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan tam makale
Dergi Adı İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi