Yabancı Dilden Türkçeye Çevrilen Savaşla İlgili Romanlara Bir Bakış
Prof. Dr. Özgür AKTAŞ
Bu çalışmanın amacı yabancı dilden Türkçeye çevrilen romanlarda savaşların nasıl anlatıldığını tespit etmeye yöneliktir. Bu amaçla ulaşılan romanlar incelenerek savaş anlatım tarzları değerlendirilmiştir. Araştırma doküman analizi yöntemine dayanmaktadır. Bu yöntemle 1812 Fransız-Rus Savaşı, Kırım Savaşı, Amerikan İç Savaşı, I. Dünya Savaşı ve İspanya İç Savaşı’nı ele alan romanlar incelenmiştir. 1812 Savaşı İki Devlet arasında olmuştur. Amerika ve İspanya ile ilgili romanlar ise iç savaşları anlatmaktadır. İncelenen diğer romanlar ise birçok devletin katıldığı I. Dünya Savaşı’nı ele alan eserlerdir. Bu eserler incelenerek bulgular elde edilmiş tartışma ve sonuç bölümünde ise elde edilen bilgiler analiz edilmiştir.
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi