Üniversite Öğrencilerinde Cinsiyete Göre Cinsel Mitler
Prof. Dr. Özlem KARABULUTLU
Derya Yılmaz
Amaç: Bu çalışma öğrencilerin cinsel mitlerinibelirlemek ve cinsiyete göre karşılaştırmak amacı ileyapılmıştır.Gereç-Yöntem: Tanımlayıcı nitelikteki çalışmaya 72hemşirelik öğrencisi alınmıştır. Araştırmanın verileriaraştırmacılar tarafından hazırlanan anket formu iletoplanmıştır. Anket formu öğrencilere zarf içerisindedağıtılmış, karşılıklı etkileşimleri önlemek için formuistedikleri bir ortamda, yalnızken, isimsiz olarakdoldurmaları ve verilen zarfla 1 hafta içinde gerigetirmeleri istenmiştir. Verilerin istatistikseldeğerlendirmesi bilgisayar ortamında, yüzdelikhesaplamalar ve ki-kare testi kullanılarak yapılmıştır.Bulgular: Öğrencilerin %91,7’sinin cinsel tabularınınolduğu, Öğrenciler arasında erkek öğrenciler en fazlamite sahip olan cinsiyet olarak tespit edilmiştir. Cinselmitlerinin dağılımına baktığımızda; kız öğrencilerin%80,0’ni erkek öğrencilerin %75,0’ı “Eşlerbirbirlerini sevdikleri takdirde sevişmekten nasıl zevkalabileceklerini de bilirler.” erkek öğrencilerin%96,9’u “Sevişme ancak iki tarafın birlikte orgazmolması ile güzeldir” Kız öğrencilerin %60,0’ı erkeköğrencilerin ise %37,5’i “Erkek cinsel ilişkiyi herzaman ister ve buna her zaman hazırdır” mitineinandığı bulunmuştur. Erkek ve kadınlarda aynı mitleryüksek oranda görülen mittir. Öğrencilerin cinselmitleri cinsiyete göre karşılaştırıldığında; 23 mittecinsiyetler arasında fark bulunmazken, 8 mit arasındaistatistiksel olarak anlamlı fark bulunmuştur.Sonuç: Öğrencilerin yüksek oranlarda cinsel mitleresahip oldukları söylenebilir. Üniversitedeki erkeköğrencilerin kendilerinin de yaşayarak deneyimlediğicinsellikle ilgili toplumsal tabuların farkında oldukları,düşünceleri ile toplumsal normların dışınaçıkamadıkları söylenebilir.
Dergi Adı STED
Dergi Tarandığı Indeksler TR DİZİN, TÜRKİYE ATIF DİZİNİ