Sürdürülebilir çerçevede tedarikçi değerlendirme probleminin çözümünde sezgisel bulanık TOPSİS yönteminin kullanılması: bir mobilya işletmesi örneği
Doç. Dr. Özlem KARADAĞ ALBAYRAK
Ömer Alkan
Atatürk Üniversitesi, Türkiye
Bu çalışma endüstriyel kuruluşlarda karşılaşılan karar verme probleminden biri olantedarikçi seçimi ve değerlendirme problemleri çözümü için sürdürülebilir çerçevede bir yöntem sunmaktır. Bu çalışmada ofis mobilyası üretimi yapan ve ürünlerinin çoğunu ihraç eden bir firmanın birincil hammaddesi olan sac tedarikçilerini kendi beklentilerini karşılama oranlarına göre değerlendirilmiştir. Bunun için firmaya tedarikçileri sürdürülebilir çerçevede beş kriter ve on iki alt kriterden oluşan bir değerlendirme yöntemi ile değerlendirmeleri önerilmiştir. Değerlendirme yapmak için sezgisel bulanık TOPSIS yöntemi kullanılmıştır. Bu çalışma ile elde edilen tedarikçi değerlendirme sonuçları firma için söz konusu problemin değerlendirilmesihususunda alternatif bir çözüm önerisi olmuştur.
Dergi Adı Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Basım Tarihi 06-2020