img
Konservatif yaklaşım uygulanan Grade IV künt böbrek travmasının uzundönem sonucu: Olgu sunumu    
Yazarlar
Murat Bağcıoğlu
Kafkas Üniversitesi, Türkiye
Dr. Öğr. Üyesi Mehmet USLU Dr. Öğr. Üyesi Mehmet USLU
Türkiye
Sunay Sibel Karayol
Harran Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Ramazan KOCAASLAN Prof. Dr. Ramazan KOCAASLAN
Kafkas Üniversitesi, Türkiye
Ümit Yener Tekdoğan
Ardahan Üniversitesi, Türkiye
Özet
Pediatrik hasta grubunda düşük dereceli böbrek yaralanmalarına yaklaşımda konservatif yaklaşım yaygın ve bilinen bir stratejidir. Yüksek dereceli böbrek hasarlarında ise eksplorasyon önerilmektedir. Ancak, özellikle çocuk yaş grubundaki hastalarda, üriner ekstravazasyonun eşlik ettiği yüksek dereceli böbrek yaralanması olan olgularda, yatak istirahati ve üretral kataterizasyonu içeren konservatif yaklaşımın erken ve uzun dönemde herhangi bir komplikasyona neden olmadan, böbrek parankim hasarı olmadan tam iyileşme ile sonuçlanabileceği akılda tutulmalıdır. Yüksek dereceli böbrek yaralanmalarına yaklaşım son yıllarda konservatif yöntem lehine değişim içinde olsa da hemodinamik insitabilitenin olduğu vakalarda ise geleneksel eksplorasyon yöntemine başvurulmalıdır.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Yeni Üroloji Dergisi
Dergi ISSN 1305-2489
Dergi Tarandığı Indeksler TR DİZİN
Makale Dili İngilizce
Basım Tarihi 10-2017
Cilt No 12
Sayı 3
Sayfalar 49 / 52
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları

Paylaş