İlkokul ve Ortaokul Öğretmenlerinin Okuldaki İletişim Engellerine İlişkin Algıları
Prof. Dr. Murat TAŞDAN
Prof. Dr. Sabri GÜNGÖR
Bu araştırmanın temel amacı, ilkokul ve ortaokul öğretmenlerinin algılarınagöre okullardaki iletişim engellerini ortaya çıkarmaktır. Araştırma, betimsel taramamodelinde ve nicel yöntem kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Araştırmada tabakalı vebasit tesadüfü örneklem yöntemleri kullanılmıştır. Okullardaki iletişim engellerinibelirlemek amacıyla araştırmacılar tarafından geliştirilen “Eğitim Yönetimindeİletişim Engelleri Ölçeği” uygulanmıştır. Ölçeğin uygulanmasıyla elde edilen verileraritmetik ortalama, standart sapma, frekans ve yüzde işlemleri; t-testi, MannWhitney U testi ve Kruskal Wallis H-testi teknikleri kullanılmıştır. Araştırmada,okullarda politik düşünce farklılıklarının olması, yazışmaların zamanındayapılmaması, öğretmenlerin teknolojiye uyum sağlayamamaları, birbirlerine karşıolumsuz tutumlarının olması, kullanılan dilin ve üslubun uygun olmaması ilekelimeleri yetersiz kullanmaları önemli iletişim engeli olarak görülmüştür.
Dergi Adı Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Basım Tarihi 12-2016