Bireycilik ve Toplulukçuluk Değerleri Kariyer Çapaları ve Kariyer Tatmini İlişkisi
Önder Sakal
Erzincan Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Sebahattin YILDIZ
Bu çalışmada,bireycilik - toplulukçuluk değerleri, kariyer çapaları ve kariyer tatmini arasındaki ilişkilerin incelenmesiamaçlanmıştır. Araştırma örneklemini 145 orta düzey yönetici oluşturmaktadır. Araştırma neden sonuç ilişkisine dayalı olarakaçıklayıcı şekilde tasarlanmıştır.Araştırma bulguları, kültürün bireycilik - toplulukçuluk boyutlarının kariyer çapaları ve kariyer tatminiüzerinde etkili olduğunu göstermektedir. Ayrıca bulgulara göre, kariyer çapalarının kariyer tatminindeki varyansı açıklayanöne mlibirfaktör olduğu görülmektedir.
Makale Alt Türü Uluslararası alan indekslerindeki dergilerde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Yaşar Üniversitesi Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler Ebsco