img
Kapadokya’yı Ziyaret Eden Yabancı Turistlerin Yiyeceklere Karşı Çeşitlilik Arayışlarının İncelenmesi   
Yazarlar
Doç. Dr. Seda DERİNALP ÇANAKÇI Doç. Dr. Seda DERİNALP ÇANAKÇI
Kafkas Üniversitesi, Türkiye
Kemal Birdir
Mersin Üniversitesi, Türkiye
Özet
Bu çalışmanın amacı, Kapadokya’yı ziyaret eden yabancı turistlerin yiyeceklere karşı çeşitlilik arayışlarını belirlemek ve yabancı turistlerin çeşitlilik arayışı eğilimlerinin demografik özelliklerine göre farklılık gösterip göstermediğini ortaya koymaktır. Anket, Ağustos - Ekim 2015 tarihleri arasında, Kapadokya’yı ziyaret edip, Kayseri Erkilet Havalimanı’ndan ayrılan turistler üzerinde uygulanmıştır. Anketlerin uygulanmasında, bırak ve topla yöntemi kullanılmıştır. Araştırmaya katılan yabancı turistlerin yiyeceklere karşı çeşitlilik arayışlarının iki boyutta toplandığı tespit edilmiştir. Bunlar; “merak” ve “deneyim” boyutları olarak adlandırılmışlardır. Çeşitlilik arayışları boyutları ile “yaş grupları” arasında yapılan varyans analizi sonucu, “merak” ve “deneyim” boyutlarının turistlerin “yaş gruplarına” göre anlamlı farklılık gösterdiği belirlenmiştir. Ayrıca, “deneyim” boyutunun turistlerin “çalışma durumlarına” ve “eğitim durumlarına” göre de anlamlı farklılık gösterdiği ortaya çıkmıştır.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan tam makale
Dergi Adı Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
Dergi ISSN 1304-7590
Dergi Tarandığı Indeksler TR DİZİN
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 04-2018
Cilt No 15
Sayı 1
Sayfalar 226 / 239
Makale Linki http://dergipark.gov.tr/soid/issue/36549/415357
Atıf Sayıları
TRDizin 3

Paylaş