Kapadokya’yı Ziyaret Eden Yabancı Turistlerin Yiyeceklere Karşı Çeşitlilik Arayışlarının İncelenmesi
Doç. Dr. Seda DERİNALP ÇANAKÇI
Kemal Birdir
Mersin Üniversitesi, Türkiye
Bu çalışmanın amacı, Kapadokya’yı ziyaret eden yabancı turistlerin yiyeceklere karşı çeşitlilik arayışlarını belirlemek ve yabancı turistlerin çeşitlilik arayışı eğilimlerinin demografik özelliklerine göre farklılık gösterip göstermediğini ortaya koymaktır. Anket, Ağustos - Ekim 2015 tarihleri arasında, Kapadokya’yı ziyaret edip, Kayseri Erkilet Havalimanı’ndan ayrılan turistler üzerinde uygulanmıştır. Anketlerin uygulanmasında, bırak ve topla yöntemi kullanılmıştır. Araştırmaya katılan yabancı turistlerin yiyeceklere karşı çeşitlilik arayışlarının iki boyutta toplandığı tespit edilmiştir. Bunlar; “merak” ve “deneyim” boyutları olarak adlandırılmışlardır. Çeşitlilik arayışları boyutları ile “yaş grupları” arasında yapılan varyans analizi sonucu, “merak” ve “deneyim” boyutlarının turistlerin “yaş gruplarına” göre anlamlı farklılık gösterdiği belirlenmiştir. Ayrıca, “deneyim” boyutunun turistlerin “çalışma durumlarına” ve “eğitim durumlarına” göre de anlamlı farklılık gösterdiği ortaya çıkmıştır.
Dergi Adı Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
Basım Tarihi 04-2018