A Study On The Perception Of Visitors Attending The Icebreak Palandöken Festival
Doç. Dr. Seda DERİNALP ÇANAKÇI
Bu araştırma, 13-15 Aralık 2019 tarihleri arasında altıncısı düzenlenmiş olan IPF’ye katılan ziyaretçilerin algılarını değerlendirmek amacıyla yapılmıştır. Araştırma verileri alan yazından faydalanılarak geliştirilen anket aracılığı ile anketörler tarafından yüz yüze uygulanarak toplanmıştır. Verilerin toplanmasında kolayda ömeklem tekniğine başvurulmuştur. Uygulama yöntemi sonucunda 425 anket elde edilmiştir. Katılımcıların festivali; pozitif ve negatif bağlamında sosyo- kültürel, ekonomik ve çevresel etkiler olarak altı boyutta algıladıkları sonucuna varılmıştır. Araştırma sonucuna göre, festivale katılım gösteren ziyaretçilerin algılan birçok faktöre göre değişiklik göstermektedir. Söz konusu algılann hangi faktörlere bağlı olarak olumlu ya da olumsuz yönde geliştiğini tespit etmek destinasyonda gerçekleştirilecek planlama ve girişimlerin başanlı olması adma önem arz etmektedir. Çalışmadan elde edilen sonuçlar, IPF’nin yerel halkın sosyo- kültürel, ekonomik ve çevresel açılardan gelişmesine oldukça katkı sağladığım göstermektedir.
Dergi Adı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi
Makale Dili İngilizce